Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@kratjana Je to syndrom polycystických vaječníku- http://www.celostnimedicina.cz/…ajecniku.htm
přišlo se nato z Hormonálního profilu co mi dělali na repromedě. Já mám odjakživa cykly nepravidelné, ale spíše že jsem je měla častěji. navíc mám autoimunitní zánět štítné žlázy, což ale zřejmě způsobilo to pco podle mě. Nato mi zase příšel můj gynekolog. Ted momentálně mám cykly po 16dnech. Ale teda vůbec nevím jestli vůbec ovuluji nebo vůbec ne.
@kratjana pco je syndrom polycystickych ovarii. Zjednodušeně receno se tvoří hodně folikulu, ale nikdy se jeden nezvetsi natolik, aby došlo k ovulaci. Takže jsou časté anovulaci cykly, nerovnováha hormonů a nízká sliznice. zjišťuje se na základě hormonalniho profilu a utz.
Příspěvek upraven 21.06.16 v 16:29
@nikka.zd no tak to zatím nemáme. A jak ti to dlouho trvalo než jsi otěhotněla dávali sis mezitím pauzy, mezi těmi pokusy.
@nikka.zd A tím ultrazvukem to pco jde zjístit mě dělali tolikrát i kafka a nikdy nkdo nic neříkal.
@beata123 jojo, s pauzama. I kvuli penězům. Poprvé po roce a teď po roce a půl.
@beata123 záleží jak těžké pco máš. Já mám třeba ovulaci jednou za čtvrt roku. Těžké pco pozná na utz tak, že se netvoří jedno vajíčko ale je jich tam víc. Prostě vajecnik vypadá jako síto.
@nikka.zd To já vůbec nevím jak těžké mě nikdo nic neřekl, Hromadová jen řekla že ho mám. A předtím jsem byla u Kafky na té první konzultaci a dělal mi ultrazvuk a říkal že sliznice pěkně dorůstá že to vypadá na ovulaci za chvíli.
@beata123 píše:
@nikka.zd Snad ve čt nám řekne a vysvětlí víc toho.
Na kolikatou jdeš ve ct? Já jdu taky ![]()
Hele po 16dnech je to mazec.
Já ztratila takt ovulaci. Ale možná téma hotmonama nebo tím jak isem Přibrala 12 kg. Jsem metracek ;(
Teda vám řeknu…včera isem psala Hromadové jestli mi dá tu zadanku na laparo abych mohla jednat kvůli práci a dovoleným. a oma se ještě neozvala ;(
@kratjana na 15,.30hod
To teda je. Ale může to být i těma lékama na štít. žl. zvyšoval mi je. V lednu jsem to měla i 32dní. Nebo kolem 22dní. Tak různě no. Já se snažím hubnout ale momentálně stojím. Taky nejsem žádné párátko při 173cm mám 79kg
@kratjana noo já jsem momentálně bez práce a ted jsem našla brigádu a zase do toho ivf, jsem taky zvědavá jak to budu pytlíkovat
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.