Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Kikuška90 me to nebylo nabídnuto pry pgs muzou mit jen po neuspesnych ivf spatne spermio ci potraty. Ted uz nárok pry mame! uvidim jak dopadne ket! Dalsi stimulace by byla uplne se vsim co je! Me to nabídnuto nebylo řekli mi jen isci to je pro vas nejlepsi a to je vse
@kratjana tak to je zvláštní. Já mela taky víc nez osm. A vše nad nám zmrazené. Dokonce jsem si s nima domluvila, aby u těch nevysetrenych provedli biopsii a odebrali kousek pro případné genetické vyšetření, aby se nemuselo embryo rozmrazovat. Mám ten kousek zmrazeny zvlášť… S tím Kafkou je to asi jak na houpačce, ke mě je vždycky milý, i k chlapovi a s malým si minule i hrál
U transferu jsem mu radila, mám složitější transfery, a udělal to přesně a ještě mi děkoval.
@Mišuta29 mě taky řekli, že pojišťovna na pgs kývne až po neúspěšných transferech. A pokud prý máme oba vzp, tak to bude jednodušší.
@nikka.zd nejak to dopadne! Případná dalsi stimulace budu chtit uplne vse! Jen mam nízké amh mela sem 5 vajicek tak snad i proste budou ok
@Mišuta29 bohužel zlikvidovali. z 8 prošlo pgs 6 takže by většina byla použitelná.
Holky já premyalim u dalšího ivd že bych pgs nechtěla právě kvůli tomu et. Měla jsem vždy jen ket. Dělají to třeba že mi jedno zavedou hned jako et a zbytek vyšetří pgs?
@kratjana myslim ze by to šlo proc by ne! Vcera mi kafka rekl ze ET = stejna úspěšnost jako Ket ze tam neni zádný rozdíl!
@Mišuta29 taky se pridam nekde jsou centra horsi.Jsem v jine skupine kde jsou zenske z ruznych klinik. A to co provadeji me rozciluje. Napriklad nepracuji o vikendech(kdyz vychazi ket na vikend, zrusi ho na dalsi cyklus, punkce kvuli tomu musi dele nebo kratsi dobu pichat).mrazi embrya po dvou nebo trech dnech. Zbytecne platis mrazeni nekolika embryi, ktere by se treba nedozila ani 5 dne…kontrola pri stimulace jen jednou…je toho hodne! Ano musis si vsechno nastudovat sama, vsude se stridaji lekari, nemas jenom jednoho.Oni chcou taky volno…
Příspěvek upraven 21.06.16 v 10:03
@kratjana: v roce 2010 v Repromedě dělali PGD tak, že odebrali buňky z 3.denních embryí, do 5. dne je vyšetřili, ze zdravých embryí jedno zavedli jako ET a zbytek zamrazili. Mám z tohoto cyklu 2 děti. Můžeš se zeptat, zda by ti to takto neudělali, i když jento teď obsolentní. PGD nemá vliv na úspěšnější implantaci, ta je zcela mimo režii lékařů. Jen máš pak větší šanci, že dítě bude zdravé.
@nikka.zd píše:
@kratjana tak to je zvláštní. Já mela taky víc nez osm. A vše nad nám zmrazené. Dokonce jsem si s nima domluvila, aby u těch nevysetrenych provedli biopsii a odebrali kousek pro případné genetické vyšetření, aby se nemuselo embryo rozmrazovat. Mám ten kousek zmrazeny zvlášť… S tím Kafkou je to asi jak na houpačce, ke mě je vždycky milý, i k chlapovi a s malým si minule i hrálU transferu jsem mu radila, mám složitější transfery, a udělal to přesně a ještě mi děkoval.
Já mám s Kafkou stejný zkušenosti, taky nám tu biopsii nabídl, ale my měli nakonec 7. Byli jsme s manželem moc spokojení. S přístupem, se vším. Taky mám těžký transfery a zvládl to. Škoda, že ostatní ne ![]()
@Kikuška90 Neni pravda.Ja zacala brat hormony na sliznici az od 9dc.
@adrusenkaaa snad jen v heliosu při stimulaci berou i krev s dělají az 3utz… Ja byla několikrát domluvena ze jdu k Hromadove a několikrát se mi stalo ze je u zákroku neni ji dobre musela odejit a vždy sem byla u někoho jineho! Jediny myslim helios dela i v nedeli! A taky ns nej zenske nadávají si nevyberes… Zkusit se ma vse! Za me je top repromeda jen me stve ze mi 1ivf dali jen základ a az se to nepovede mi nabídnou vse! To nemohli hned? Tady je evidentní ze jde o prachy… 40tis ted a pak za novy cyklus 60tis pěkná palka
Já mám také opačnou zkušenost. Kafka a Hromadová supr, nemusím Tokarevu, vždy se jí snažím vyměnit.
@Mišuta29 i repromeda pracuje v nedeli. A me brali taky pri stimulaci krev. Holky v heliosu nadavaji ze maji taky sem tam jineho doktora. Vsude je neco! My jsme uz zaplatili neco kolem 80 tisic…
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.