Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Mišuta29
mě hormonální profil po dvou neúspěšných KET taky nechtěli udělat prej je to zbytečné, že se ty hodnoty za rok až tak nezmění. Ptala jsem se na to i svého gynekologa(odborník) a ten mi to potvrdil. Takže tak.Ale potom při další konzultaci u Dr. Hromadové mi to sama nabídla, že pokud na tom budu trvat tak to není problém. No vyprdla jsem se na to a další KET už byl úspěšný.
A pokud chceš vyloženě chodit k Hromadové objednávej se jen v její ordinační dny. Já si to takhle vyřídila měla jsem ji pokaždé až na jeden UTZ ale to byla mimo Repromedu.
@oskárek59 uz k ni snad ani nechci je hotova za 5 min se vsim… Kafka mi nabídl konzultaci! Aby sme vse probrali co dal… Kez by ket byl úspěšný
@Mišuta29 To je sila! Ja bych bez hormonalniho profilu neodesla.Bych mu vynadala kdyby mi nechtel udelat to, co ja pozrebuji. Uklidnuje nas to, kdyz vidime vysledky cernem na bilem. Jestli se mi nepodari kety take odchazim a to heliosu. Jeate ze mi muj dojtor udela vse co si jen reknu. Duveruji mu a vim ze pro dela maximum, jak jsem psala 3 mesice me jentak nechal doma…jde mu o vysledek!
Holky já právě přemýšlím kam bychom odešli. A měla bych to pomalé řešit, protože jak nevyjde tento ket tak cus Bus. To myslím vážně. Ale nejsem si jistá jestli ten helios není to samé.
@Mišuta29 to ti volala sama od sebe? Já ji dnes psala že chci zadanku na tu laparku a ještě nenapsala.
Hele holky já ani nevím který je můj doktor! OPU dělala tokareva. 1.ket Hromadová 2.ket tokareva 3.ket Kafka 4.ket tokareva(měl být Kafka) 4.ket Kafka. Ko zultace s hromadovou i Kafkou. Kdybych si mohla vybrat tak Tokareva. Doufám že za její přístup má aspoň prémie ![]()
@kratjana za me unica pise mi kocka co z repromedy odesla do unicy a ma holcicku hned na poprve vlastne me tri zname v mem okolí maji z unici mimca napoprvé
Holky, ja sice chapu vase rozhorceni (a vim, ze me se to ted mluvi), ale zmena kliniky vam moc nepomuze. Ja prosla trema a verte, ze vsude je to stejny. To, ze se nekomu podari ivf napoprve neznamena, ze u vas to bude to same. Chapu treba @kratjana, tam uz to problemem zavani (tady by to chtelo tu laparku, podle me). Ale rozhorcovat se nad prvnim neuspechem, byt je neprijemny a bolestivy, fakt nema cenu. Prece jen, tady uz o vas doktori neco vedi, v novem centru budete zacinat zase od znova. Ja kvuli tomu ztratila rok… Ale vsechny neuspesne pokusy me neco naucili. Nema cenu bojovat proti doktorum, zkuste s nima vic spolupracovat a hlavne jim verit.
@Mišuta29 ony trochu ty % uspesnosti jsou i o tom, kolik penez do toho vrazis. My jsme meli pk, pisci s isci, macs a pgs. Uspesnost dle Kafky az 75%. Pokud nemas geneticky vysetrena embrya, jsi zhruba na uspesnosti bezneho otehotneni, coz je cca 20%. Ivf se dostavas na 30% při základní kultivaci. Každou metodou navíc se zvyšují procenta. Každy doktor ti rekne, že zdravemu paru by se melo podarit otehotnet do tri mesicu. Nemuzes spolehat na to, ze prvni ivf pokus vyjde. Zni to strasne, ale bohuzel je to pravda.
@nikka.zd jenže já mám pocit že ani nenabidnou nic čím zvýšit úspěch. A přístup Kafky ke nehorazny to bez pardonu
@nikka.zd jenže nam pgs pojišťovna nepreplatila je mi 30 zadne potraty a manželův spermiogram ok. Me vadi ten přístup kafka mi rekne ze proběhne konzultace na 45 min pak mi k veceru zavolá Hromadova a rekne te by me za 10 min mela hotovou ze nevidi duvod co konzultovat. Holky pred ket berou hormony na sliznici me řeknou uvidí se kdyz tak ket dalsi mesic! Takove jako ze nějake prece my jim to platíme tak bx to chtelo trochu větší ochotu! Reknu si o HP řeknou zbytecne mate ho rok starý. Reknu si o imuno řeknou ze to je taky zbytecne! U stimulace sem si rekla o luveris Hromadova rekla zbytecne a Tokareva ho přitom dava! Meli sme PK a icis a to muz ma krasne spermie, takze nam nic jineho ani nedoporucili
@kratjana bohuzel, musis se zajimat sama. S tim souhlasim, ze by ti to meli nabizet oni a ne ty to chtit po nich. Ale to je opravdu vsude, nekde je to jeste horsi… chce se to ptat a nenechat se odbyt. Hodne ale taky zalezi na tom, jestli do toho chces vrazit furu penez nebo ne. A co se tyce Kafky… ja s nim prosla cele ivf a za me byl lepsi nez Tokareva. Ja si na nej opravdu nemuzu stezovat.
@nikka.zd pises ze se musis zajímat sama… Kdyz se zajímám vse mi zamítnou tak co potom delat?! Cekat az budu mit 3ivf neúspěch? A pak teprve oni sami neco udelaji? Strasne sem jim věřila a Hromadova byla muj Dr! Ale dnes kdyz mi zavolala a rekla ze de nebude zlobit kdyz pujdu ke Kafkovi me dostala!!
@Mišuta29 nemuzes to ale brat globalne… ano, nektere berou pred ket hormony (napr. ja), ale to je proto, ze v beznem cyklu nemame ovulaci a tudiz neroste sliznice. Mimochodem ja za stimulaci sliznice tento mesic vyplazla uz asi ctyri tisice a jeste nejsem u konce… Pokud ovulaci mas a naroste ti sliznice do dostatecne vysky, tak je rozhodne lepsi udelat ket v nativnim cyklu nez ve stimulovanem, ma vetsi uspesnost a pro telo je prirozenejsi, neni to takovy zaprach jako u dalsi stimulace. Pgs ti napoprve asi na pojistovnu moc neudelaji, protoze opravdu neni duvod. Ono to vysetreni se splha do zavratnych sum a kdyby to takhle delali kazde zene pri ivf, tak by pojistovna prisla brzy na buben. Stejne jako u bezneho otehotneni taky neni kazda tehotna hned napoprve.
@Mišuta29 syna mam na treti pokus. O druhe se snazime dele (vse mam v popisu), uspech pri ctvrtem ketu (prvni tri nebyly na repromede, takze vlastne na repromede napoprve).
Ona sama zrejme vidi, ze ji neveris. Ano, musis se zajimat, ale trochu u toho premyslet. Ono to neni jenom o vysetreni, ale taky o stesti.
@beata123 gynekology v Brne vubec neznam, chodim mimo :-/ Snad nekoho dobreho sezenes. A neboj, zeny s pco pry dobre tehotni po ivf, pac maji dost vajicek
Jen to mozna nebude napoprve. Ja mela krasnou zasobu embryjek na zmrazeni - u prvniho teda jenom jedno, ale u druheho deset a tretiho devet.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.