Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Souhlasím s @nikka.zd ohledně výměny center a důvěry v doktory. Už jsem to tu někde psala, ale je třeba si uvědomit, že o té nejdůležitější části početí - o implantaci- nevědí doktoři vůbec nic. Jasně, embryogeneze existuje, ale jsou to pouze odhady. Nikdy nikdo neviděl, jak se lidské embryo implantuje, co je k tomu potřeba. A bohužel proto to nejde „vyšetřit“, není to měřitelné, žádný test na to není.
Mrzí mě, @kratjana, že vám to opět nevyšlo. Na laparoskopii bych si být tebou zašla, spíš pro klid duše, abys měla pocit, že jsi proto udělala vše. Nemyslím si ale, že zakopaný pes bude ve „kvalitě“ dělohy. Embrya nejsou vybíravá, uchytí se i mimo dělohu, kde žádné endometrium není: vejcovody, dutina břišní, atd. Drž se, to zklamání je strasné, vím.
Holky mne Teda přijde že čím víc se zajímám tím víc jim to vadí. Však kikuska má taky zkušenosti co si pamatuju tak ji Kafka řekl něco ve smyslu že dělá ze vše ví. Ape já vím že kikuska fakt tady z nás toho ví asi nejvíc.
@nikka.zd asi tě ta stimulace stojí víc protože máš drahé náplasti jako já
To kde potom pěkně nahoru. Ale když sw zadari tak už je to jedno kolik to stojí. Ale na sliznici se tqke dává estrofem a ten stojí pár kaček. na předpis ani nic.
@ZehLen moc děkuji za podporu. Včera mě pěkně bolela hlava z buleni
Ibalgin jsem ještě raději nebrala. Už se těším až si půjdu zaběhat
@Mišuta29 k čemu je luveris?
@kratjana na kvalitu vajicek dava se k cetrotide protože ten kvalitu snižuje
@kratjana estrofem je sracka největší, s prominutím. Proto nic nestojí ![]()
On je ale rozdíl svému doktorovi věřit a zajímat se o to, co se se mnou děje anebo mu diktovat co má dělat. On je odborníkem a ví, co dělá. Mě bylo vždycky vyhověno i odpovezeno na jakoukoli otázku. Dokonce mi i umožnili konzultaci s embryolozkou, která se mnou probrala chromozomalni změny u embryí, která neprošla genetikou. Žádný doktor v jakémkoli centru nebude happy, když na něj vyrukujete s tím, že jste si něco našli na googlu. Ale klidně si centrum změňte, já vás jen chtěla varovat. Protože jsou i centra, kde vám klidně zavedou i embrya ve stádiu třeba sestibunecneho, ktere nemá v deloze co dělat a budou tvrdit, jaké krásné šance na uchyceni má. Nebo se dvě třetiny vašich embryí rozpadnou při rozmrazovani, protože byly nekvalitne zmrazeny. Žádný doktor není všemocný, o uhnizdovani embrya se opravdu téměř nic neví. Všechno je to o důvěře a hlavně o štěstí. A s prominutím, za chování doktorů si občas může pacient sám…
Nicméně i tak vám přeji najít // co nejdříve ![]()
@nikka.zd píše:
@Mišuta29 ony trochu ty % uspesnosti jsou i o tom, kolik penez do toho vrazis. My jsme meli pk, pisci s isci, macs a pgs. Uspesnost dle Kafky az 75%. Pokud nemas geneticky vysetrena embrya, jsi zhruba na uspesnosti bezneho otehotneni, coz je cca 20%. Ivf se dostavas na 30% při základní kultivaci. Každou metodou navíc se zvyšují procenta. Každy doktor ti rekne, že zdravemu paru by se melo podarit otehotnet do tri mesicu. Nemuzes spolehat na to, ze prvni ivf pokus vyjde. Zni to strasne, ale bohuzel je to pravda.
Jooo k 75%
Máme všechno co vy kromě macs, protože to před rokem a půl ještě nedělali a tři tranfery - 4 embrya a absolutně nic
Přitom jsem teď už podruhé těhotná přirozeně. Sama to nechápu ![]()
@Mišuta29 píše:
@nikka.zd jenže nam pgs pojišťovna nepreplatila je mi 30 zadne potraty a manželův spermiogram ok. Me vadi ten přístup kafka mi rekne ze proběhne konzultace na 45 min pak mi k veceru zavolá Hromadova a rekne te by me za 10 min mela hotovou ze nevidi duvod co konzultovat. Holky pred ket berou hormony na sliznici me řeknou uvidí se kdyz tak ket dalsi mesic! Takove jako ze nějake prece my jim to platíme tak bx to chtelo trochu větší ochotu! Reknu si o HP řeknou zbytecne mate ho rok starý. Reknu si o imuno řeknou ze to je taky zbytecne! U stimulace sem si rekla o luveris Hromadova rekla zbytecne a Tokareva ho přitom dava! Meli sme PK a icis a to muz ma krasne spermie, takze nam nic jineho ani nedoporucili
Co s Tebou chtěl konzultoval 45 minut nechápu. Pokud už jsi 2 DC a budeš mít KET v nativu tak na UTZ 12 DC se není o čem bavit.
Ty léky na stimulovaný KET musíš brát hned od začátku MS (nebo tuším od 2 DC). Víceméně většina CARů má větší úspěšnost s KETama v nativu, proto se snaží pokud to alespon trochu jde, ten KET v nativu udělat.
@Mišuta29 A s tím PGS - jakou máš pojišťovnu?? VZP to proplácí hned při prvním pokusu.
@Kikuška90 zrovna macs je ale podle mě docela slušná šance navíc, protože pro budoucí embryo je rozdíl, jestli má spermie sebeznicujici fragmenty nebo ne ![]()
K přirozenému otehotneni gratuluju, jak říkám, doktoři nejsou vsemocni.
@kratjana Jo jo, to mi říkal, no tak ono kdo tímhle prochází a zajímá se o to, tak brzy zjistí, že není nepřeberné množství možností. Celé IVF jde sice udělat různě, ať už léky, těmi pomocnými medotami oplodnění atp. ale těch možností je pouze omezený počet. Stejně tak ty KETy - buď je v nativu nebo stimulovaný. Nic mezitím není.
@nikka.zd píše:
@Kikuška90 zrovna macs je ale podle mě docela slušná šance navíc, protože pro budoucí embryo je rozdíl, jestli má spermie sebeznicujici fragmenty nebo neK přirozenému otehotneni gratuluju, jak říkám, doktoři nejsou vsemocni.
Nejsou no, všechno je to stejně i o dost velké náhodě. No my bysme ten MACS klidně brali, ale fakt to ještě nedělali, je to poměrně nová metoda. ALe i tak nevěřím, že těch 6 embryí co nám prošlo PGS je špatných ![]()
@Kikuška90 to si taky nemyslím. Ale u nás byl macs super novinkou, u prvního jsme ho taky neměli. A jelikož manžel má hodně tvarove patologickych spermií, tak jsme vůbec neváhali. Navíc to bylo naše poslední ivf, tak jsme ho chtěli využít na max.
@Mišuta29 píše:
@Kikuška90 mam vzp
Oba máte VZP??.. A žádali jste si a zamítli vám to, jo??
@nikka.zd když přijedu do repromedy tak na recepci všichni milí. I tokareva když projde tak hned s úsměvem zdraví. Jen vejdes ke Kafkovi do ordinace a studená sprcha už jen tím že na pozdrav podá ruku jen Mne a chlap stojí vedle mě s natazenou rukou a nic. Ne jednou se tohle stalo. Tohle neslušné chování mě úplně zaráží. Chápu že neovlivní embryo aby tam zůstalo. To jo. Ale všechno vyšetření co mám je jen a jen díky mě iniciativě.
Ty přece jako zákazník taky nebudeš chodit do obchodu kde jsou na tebe neprijemni. Nebo aspoň já to tak mám.
Já už po OPU věděla že další ivf v repro nebude. Z 20embryí jsem měla do 6.dne 14kousků. Jenže pgs hradí pojistona pouze 8ks. Řekli nám že když bude vysetreno těch osm tak zbytek nám nemůžou zamrazit! Když jsem se na to ještě jednou ptala tak tvrdili něco jiného. Jenže to už bylo pozdě ;( takové my máme zkušenosti ![]()
Mohu zkusit jiné car a kdykolik se také mohu vrátit.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.