Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@kliki píše:
Uz jsem tam byla v 10.15,ale vzali me driv tak jsem i driv skoncila
Aha, no já byla až ve 12:45.
@Macamaca hojky.uz ti zjistili co bylo s miminkem? A kdy ti zjistili vvv?
@Lalunta No s tím utíkáním
Každej mi říká jak to rychle uteče, mě se teda první tři měsíce neskutečně vlekly, bylo mi furt špatně, pak jsem krvácela v 8. týdnu, takže první trimestr stál fakt za prd. Je fakt, že tak od toho 20. týdne mi to docela utíká, hlavně jak už malá kope, je to hned něco jiného
Anibal je podle mě super věc, taky se mi to dost líbilo a uvažovala jsem nad ním než jsem zjistila kolik stojí. Né, že by nás to kdejak ruinovalo, ale přijde mi to opravdu dost peněz
Ale jinak je pro mě porod pořád docela sci-fi, vůbec to neřeším, mám pocit, že se mě to netýká
Od začátku mám šílený strach, aby bylo miminko v pořádku, aby to neskončilo dřív než musí. A pořád jsem čekala, kdy mě ten strach přejde a ač je to teď lepší, tak se pořád hrozně bojím, aby se něco nepos*alo. Takže porod vůbec neřeším, snad to za pár týdnů příjde ![]()
A jak se daří Tobě?? Co maličkej?
@kratjana píše:
@Macamaca hojky.uz ti zjistili co bylo s miminkem? A kdy ti zjistili vvv?
No, vvv mi zjistili na screeningu ve 13tt..
Ve středu jsme byli pro výsledky pitvy v nemocnici, byl tam starší doktor, hrozně fajn. Říkal, že tam bylo těch vad hodně a ze tu pitevní zprávu nemáme číst, ať se tím zbytečně netrápíme.. A že kdyby jsme těhotenství neukončili, tak by malej stejně dlouho nežil a jen by se trápil.. Říkal, že to nebyla genetická vada, že pravděpodobnost, že se stane, co se stalo nám je 1 ku 100.000 a ze se to určitě nebude opakovat.
Dneska jsem o tom mluvila s Tokarevou a ta říkala, že i když se jim to na genetickou vadu nezdálo, že by ty testy stejně radši udělala.. Že než aby se to opakovalo, tak radši ty 2-3 měsíce počkáme..
Jinak z kontroly jsem trochu zklamaná.. Mám vyšší dávky Gonalu, ale vajíček jen cca 10… ![]()
V úterý další kontrola, už asi poslední a pak OPU.
Holky dneska pěkná reakce na Cetrotide
Když jsem stimulovala poprvé, tak jsem taky vždycky měla flek a svědělo to, ale do půl hodiny to bylo vždycky pryč..
Dneska teda extrémně svědělo a pořádnej flek..
Přidám fotku asi hodinu po aplikaci..
@Macamaca píše:
Holky dneska pěkná reakce na Cetrotide
Když jsem stimulovala poprvé, tak jsem taky vždycky měla flek a svědělo to, ale do půl hodiny to bylo vždycky pryč..
Dneska teda extrémně svědělo a pořádnej flek..
Přidám fotku asi hodinu po aplikaci..
Jooo tohle znám moc dobře
Já tam měla flek a štípalo a svědilo mě to ještě dobrou hodinu po aplikaci
… Jinak si myslím, že 10 folikulů je super počet, vždyť stimuluješ teprve 5 dní ![]()
No uvidíme, myslíš, že ještě bude víc?
Já už si nepamatuji, jak to bylo předtím ![]()
@Macamaca píše:
No uvidíme, myslíš, že ještě bude víc?
Já už si nepamatuji, jak to bylo předtím
Mě jich na UTZ nahlásili vždy max. 15 a nakonec jsem měla 25 folikulů. A hlavně víš moc dobře, že nejde o kvantitu ale o kvalitu ![]()
@Kikuška90 píše:
Mě jich na UTZ nahlásili vždy max. 15 a nakonec jsem měla 25 folikulů. A hlavně víš moc dobře, že nejde o kvantitu ale o kvalitu
No to já vím, ale minule mi z 12 vajíček zbylo jen jedno embryjko ![]()
@Macamaca píše:
No to já vím, ale minule mi z 12 vajíček zbylo jen jedno embryjko
A my z 12 embryí poslali na PGS 8 a z toho zůstalo 6. A z těch 6 jsme postupně vložili 4 a nakonec jsme si tu naši malou museli udělat doma ![]()
@Kikuška90 píše:
A my z 12 embryí poslali na PGS 8 a z toho zůstalo 6. A z těch 6 jsme postupně vložili 4 a nakonec jsme si tu naši malou museli udělat doma
@kratjana píše:
@Macamaca tyyyy jooooo.já se toho tak bojim
Neboooj, tobě to vyjde po všech těch útrapách. ![]()
Nestresuj se a odpočívej.. V létě už se nevyspíš, to už tě bude budit malý uzlíček štěstí ![]()
@Kikuška90 @kratjana
Tak to jsem měla v prvním trimestru taky. I s tím krvácením v 8.týdnu. Musí se to přečkat a pak je to pohoda, za pár týdnu na nějaký zvracení určitě zapomenete.
Jinak mně se to taky ze začátku hrozně vleklo, ale jak říkám, po tom druhém screeningu to utíkalo čím dál rychleji a najednou jsem seděla v porodnici na monitoru. ![]()
Holky, o tom anibalu vám napíšu do zprávy, je to přeci jen mimo téma.
A maličkej je v pohodě, neskutečně roste, už je 2× takovej, než jsme si ho přivezli z porodnice, je to mazec. Jen třídím oblečky a vytahuju větší a větší. Jinak pořád stále kojím (a nic nehubnu!
), takže u nás pohodička.
![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.