Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@beata123 my máme za sebou 1 IVF, s 4 transfery a k tomu 2 přirozeně. takže jsem si to vydupala před druhým a pro nás asi posledním IVF
s doporučením se nic neplatilo, pouze cesta 2× do Plzně ![]()
@hancami
Víš právě nevím když teprve první pokus se nepovedl jestli do toho hned jít. Jsem z toho všeho nějaká vedle. Ale pokud nevyjde ani druhý ket tak otom asi budu uvažovat
Jasně, první pokus člověk jen věří a doufá, že se povede a že to nebude běh na dlouhou trať, tak přeji hodně štěstí na KET ![]()
@beata123 nene, máme ho teprve před sebou, ale už toho máme po těch 5 letech dost, tak uvidíme, jestli se zadaří a jestli ne, tak už chceme žít i něčím jiným než snažením o miminko. Už jsme po těch letech nějak otupělí
myslím, že už u nás opadlo ta šílená touha po miminku, takže asi poslední IVF před námi ![]()
Je pravda že když člověk vždy vidí jen tu jednu čárku tak pochybuje zda někdy uvidí a dočká se té druhé ikdyž má podporu rodiny, tak oni netuší jak člověku je. Já stále věřím že se to musí povést, ale je pravda že i otom imunu jsem začla uvažovat, ale slyšela jsem otom nedávno teprve.
@hancami
jasně chápu a přeji at vám to výjde a můžete žít něčím jiným s novým členem rodiny ![]()
@beata123 děkuji
já už ty dvě čárky viděla celkem 4×, ale nikdy to nedošlo dál než do 8.týdne
no, to je život, už se tím, tak netrápím, prostě to někomu třeba není souzeno, tak uvidíme, co nám přinese tohle IVF a repromeda ![]()
@hancami píše:
@beata123 děkujijá už ty dvě čárky viděla celkem 4×, ale nikdy to nedošlo dál než do 8.týdne
no, to je život, už se tím, tak netrápím, prostě to někomu třeba není souzeno, tak uvidíme, co nám přinese tohle IVF a repromeda
omlouvám se, že jsem nečetla články předtím, ale jaký máš problém??? začínám se i já bát. Taky jsem poprvé měla 2čárky a těhu zmklo a hned jsme se rozhodli pro IVF takže v říjnu bych měla jít na první KET, ale ještě nevím kolik budeme mít mražáčků???
@kliki já asi nemám pravidelnou ovulaci a manžel celkem katastrofický spermiogram, takže když už se chytlo tak poprvé to bylo mimoděložní - pak vždycky puď potrat, nebo se přestalo vyvíjet. Prý hlavně špatné spermie a já musím mít vyšší dávky estrofenu na sliznici. Ale neměli jsme PGD ani PGS, takže embryjka mohly být špatné.
@adrusenkaaa píše:
@kratjana A ten scrathing delaji kde? A to je po narkozou? Nevim, jestli je dobre seskrabnout sliznici…je to zvlastni.
Adri, dělá se to cyklus před zavrdenim. Já na tom byla vvcervenci s až další cyklus byl ket. Jak vidíš tak se zadarilo. Je yi o tom že tím jak se seskesbne tak se vylučují jakýsi hormony podporující hnízdění. Dělali mi to v repromedr za 1000
@kratjana a to se dela pri narkoze? jak dkouho to trva a jsou nejake bolesti po tom? a ktery dc se to dela?
@adrusenkaaa dělá se to normálně zažívá. Vůbec to nebolí. Jen lehce jako při menses. Ale to snad jen v tu chvíli. Jako při slabsi menses. Probíhá to jako gynekologická prohlídka. Nasednes na kozu, udělá to a jdeš domů. Je to ajn cvajn
Adri zkus to. Možná se nám zadarilo jen náhodou ale tezko říct. Pila jsem taky měsíc předtím trezalku
Ahoj holky, chci se zeptat, volali jste někdy na to jejich pohotovostní číslo?
Dostala jsem dneska ms a mám začít stimulovat… Nevím, co mám dělat ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.