Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@beata123 tak to mě mrzí
ale je fajn, že ještě máte mrazáčky. Byla jsi na nějaké lepší imunologii - Malíčková Praha nebo Ulčová Plzeň?
Holky, prosím Vás, ještě jsem se chtěla zeptat, dělá se na Repromedě IMSI? a pokud ano, kolik stojí?
zítra jdeme na genetickou konzultaci a manžel na spermio ![]()
@Mišuta29 děkuji
hledala jsem to na v jejich ceníku a téhle diskuzi a nic jsem nenašla. Měli jsme ji právě na Unice a v Heliosu tuhle metodu dělají taky, ale je hodně drahá, tak jsem si říkala jak jsou na tom v Repromedě ![]()
@hancami taky myslím, že ne
Teď jsem to hledala na internetu, co to vůbec je, ještě jsem to neslyšela.
@Macamaca pokud si to dobře pamatuju, tak je to velké zvětšení spermií, nějakým speciálním mikroskopem
nám tenhle výběr spermií dělali v Unice (před 3 lety), samo dražší metoda než PICSI, no tehdy nám řekli, že PICSi nebylo možné a vše dělali dražší IMSI ![]()
@kratjana A ten scrathing delaji kde? A to je po narkozou? Nevim, jestli je dobre seskrabnout sliznici…je to zvlastni.
@beata123 tak možná bych se zeptala, jestli by nebylo dobré před dalším KET udělat imunologii, nevím kolik máte mrazáčků, aby jsi zbytečně nechodila na KET a třeba tvoříš protilátky na embryo, na spermie…ten prednison dávají někdy automaticky, ale podle mě pokud ho nebereš už nějakou dobu před, tak moc velký účinek nemá. nevím, co máte vše za sebou, kolikáté IVF, KET… určitě to nějakou dobu trvá - nám nabídka termín v Plzni prof. Ulčová cca za 3 týdny, pak vyšetření a na výsledky se čeká měsíc, ale prý není nikdo taková kapacita jako tyhle dvě - Ulčová Plzeň nebo Malíčková Praha
@hancami Teprve jsem měla první pokus a máme ještě dva mrazáčky. prednison neberu normálně jen letrox na štítnou žlázu. A přirozeně jsme se snažili dva roky.
@hancami To musí být doporučení nebo jsi se rovnou objednávala? Kolik to stojí?
@beata123 já si řekla mé gynekoložce - sice měla strašné kecy, že je to plýtvání peněz ze zdravotního rozpočtu a že všem to vychází stejně, pak ti prý řeknou - sex pouze s ochranou a na půl roku prednison. Ale tyhle dvě takhle nefungují, jsou to opravdu kapacity a nám vše vyšlo dobře až na ty protilátky na vajíčko, takže žádné léky dlouhodobě nemusím, měla jsem z těch kortikoidů celkem strach, ale dobrý. Jen asi něco vezmu před OPU a pak před zavedením a do potvrzení HCG a pak vše dobrý.
bez doporučení jsou testy vcelku drahé, tak zkusit svého gyn nebo přímo se zeptat v Repromedě, ale opravdu chtěj jen tyhle 2
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.