Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@hancami a co ti pyni Gallova nasla? jde tam jit i bez pritele? Muj pritel ma novou praci, takze nevi, zda by mu dali volno. A jaky leky jsi mela? dejuji ![]()
@adrusenkaaa ahoj, bez partnera to skoro nemá cenu, jelikož zkoumají, jestli nevytváříš protilátky právě na něj ![]()
u nás našla: - manžel kromě spermiogramu v pohodě, na sebe protilátky nemáme, takže dobrý, ale já vytvářím protilátky na vajíčko, takže mi předepsala 24h před OPU nějakou injekci a pak týden před KET a do potvrzení HCG Medrol, myslím 1 tableta denně
Holky tak nám po PGS vyšlo zas jedno jedine embryo..me z toho klepne..prý další nejsou na tom až tak zle a chtělo by to konzultaci s genetikem..ale ja si asi netroufnu na transfer ne úplně zdravého embrya..nebo mate nektera zkušenost? Ket příští týden.,
@hancami já si nechala ryden před ketem píchnout ten intralipid. Yo je taky na imunitu. I přes to že imuno máme ok. Hromadová mi to nabídla ptotoze už nevěděla co se mnou. A možná holky pomohl ten scratching. Neuvazujete o tom někdo? A taky jsem pila před ketem trezalku. Yo mi foporucil léčitel.
Adri a pamatuješ jak jsrm byla u ty kartářky? Řekla že budu v září těhotná
ní a v září jsem objevila dvě čárky
a kdy máš ket? Chodus do práce nebo máš pořád neschopenku? Člověk o yobe už nic neví. Ty ty navstevy tady pěkně flakas
@adrusenkaaa
@kratjana tohle bude naše 1 IVF v Repromedě a teď budeme teprve stimulovat, takže zatím nám Hromadová žádný scratching ani intralipid nenabídla. Ale my až na ty protilátky na vajíčko máme imuno taky OK. Stejně ještě budu brát před KET Medrol, tak myslím, že intralipid už by byl možná moc. No a scratching se dělá cyklus před KET, že? tak když se bude stimulovat, a pak čekat na PGS - to bývá celkem rychlé, ne? tak nevím, jestli by se to stihlo…
ale určo se na to po stimulaci a hlavně po výsledcích PGS zeptám ![]()
Ahoj holky, v pátek jsem byla na OPU, odebrali 12 vajíček. Ale manžel měl špatný spermijky, říkali, že žádné pohyblivé. Tak jsme si říkali, tak fajn máme zamrazené z loňska.. No prý to zamrazeny taky špatný, že když už to mrazili, nebyly tam žádný pohyblivý spermie. Tak na nás vyhrkli, ať se do půl hodiny rozhodnem, jestli radši nechceme použít dárce..
no manžel odmítl, v té rychlosti se těžko rozhoduje..
Navrhli teda, že použijí čerstvé spermie a i rozmrazí… No, včera volali, že bylo 11 vajíček vhodných k oplodnění, ale žádný se nepodařilo oplodnit.. Úplně jsem v ně ztratila důvěru.. Proč nám teda loni neřekli, že ty spermie jsou špatný a zamrazili a shrabli prachy?
Jdeme tam 31. na konzultaci, ale vážně přemýšlím o změně centra..
Přijde mi to jako jeden cyklus na pojišťovnu vyplýtvaný.. ![]()
@Macamaca tak to je teda mazec! Taky nechápu, proč teda mrazili!!! A nechápu, přece na Isci nemusí být pohyblivé, ne? Hlavně, že mají dobrou morfologii, hlavičky… A proč radši ne zamrazili vajíčka a až by byly dobré spermijky, tak by rozmrazili vajíčka, to nejde???
@kratjana Janicko ja uz neresim zadny ket. Potrebuji si od toho vseho odpovinout. V praci jsem dala vypoved a chodim do nove. Musim se uvolnit.Po poslednim nezdarenem ketu jsem mela deprese! Diky bohu je po nich a jsem z toho venku.Bylo to hrozne, vsak to sama znas!
A co jak se citis tehulko? Musite byt stastni ![]()
@Macamaca a to si nechali ted zaplatit i všechny ty způsoby výběru spermií? Jako pisvi, macs atd?
@Macamaca
Pane Boze to je hrozne! Ani jedno embryo nevzniklo z 11 vajicek? To bych se je taky zeptala proc mrazili nepohyblive spermie! Musi ti byt hrozne. Posilam ibjeti
![]()
@Macamaca
cože??? To nemyslíš snad vázne? Už by me tam nikdo neviděl
ale myslim ze pokud nedošlo k transferu tak se Ivf nepočítá jako pokus
@Macamaca
Vůbec se nestačím divit. A být váma tak nad změnou CARu ani nepřemýšlím a šla bych okamžitě pryč. Absolutně nechápu, proč vám neřekli, že mrazí sperma, které se pak nedá využít. Proč vám dali na výběr půl hodiny?? Dyt mohli nechat zmrazit vajíčka a pak byste se domluvili co dál snad, ne?? Tohle je hrozná podpásovka
![]()
A je mi to kvůli Tobě moc líto. Vím jak je ta stimulace náročná hlavně psychicky
![]()
No byl tam Kafka, já se taky ptala, jestli nemůžeme vajíčka zmrazit..on že jo, ale ze nevidí důvod, že spermie lepší nebudou a ze pokud nezměníme názor, že nechceme dárce, tak není důvod mrazit!! ![]()
Ale jak to může vědět, v březnu se jim podařilo oplodnit 5 vajíček z devíti? Jak může vědět, že to nebude lepší?
Vůbec to nechápu a v tu chvíli jsme nebyli schopni více otázek, byli jsme v šoku..
A platit asi budeme všechno, jen MACS nepoužili.. A na pojišťovnu se to počítá.. Na to jsem se před IVF ptala, jestli když nebude žádné embryjko, tak jestli se to počítá jako jeden pokus a prý jo ![]()
@Macamaca to je fakt hrozne!! Můžu se zeptat, jaké výsledky spermiogramu míval? Já bych jim to tam vytmavila a už by mě tam nikdo neviděl! My tam teď přešli, že je to dobrá klinika a teď se stane tohle!!! Moc mě to mrzí, musí to být teď na psychiku zahul!! ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.