1. IVF - Repromeda

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21
18.10.16 21:11

Ahoj, chtela jsem se zeptat zda nektera z vas tady ma malou zasobu vajicek a nepruchozi vejcovody…potrebovala bych nejaky info. Dekuji za kazdou z vas ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
18.10.16 21:12

Ahoj, chtela jsem se zeptat zda nektera z vas tady ma malou zasobu vajicek a nepruchozi vejcovody…potrebovala bych nejaky info. Dekuji za kazdou z vas ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
18.10.16 21:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
18.10.16 21:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
18.10.16 21:28

@Macamaca no to je docela mazec..ja osobně bych možná doporučila jeste probrat s někým jiným..treba Tokarevou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1665
18.10.16 21:35
@minimoni píše:
@Macamaca no to je docela mazec..ja osobně bych možná doporučila jeste probrat s někým jiným..treba Tokarevou..

K ní chodíme, jsme k ní objednaní 31.10. Ale taky s náma dopředu neřešila, co kdyby byly spermijky špatný.. Myslím, že by se to mělo řešit dopředu a ne pak na rychlo, až se to stane a máš půl hodiny na rozhodnutí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1665
18.10.16 21:37
@hancami píše:
@Macamaca to je fakt hrozne!! Můžu se zeptat, jaké výsledky spermiogramu míval? Já bych jim to tam vytmavila a už by mě tam nikdo neviděl! My tam teď přešli, že je to dobrá klinika a teď se stane tohle!!! Moc mě to mrzí, musí to být teď na psychiku zahul!! :hug:

No bylo to hodně špatný, hodnoty přesně nevím…
Koukám, že jsi chodila do Unicy. Nebyla jsi spokojená?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19198
18.10.16 21:38

@Macamaca Některým doktorům by bylo třeba naliskat :cert: :cert: :cert: Jak může říct, že to nebude lepší??!! Dyť to třeba za 3 měsíce může vypadat úplně jinak pane bože :zed: :zed: Mě Ti chlapy v té Repromedě příjdou fakt šílení, když jsme tam byli my před 2,5 rokama poprvé s manželem na výsledky SPG, tak nám tam jeden Dr. který už tam nepracuje jasně řekl, že přirozeně děti mít NIKDY nebudeme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1665
18.10.16 21:40

Holky, nemáte zkušenosti z nějakých jiných CAR v Brně? Přemýšlím buď Reprofit nebo Helios..
@kratjana Jani, ty jsi přemýšlela o přechodu jinam, kam jsi chtěla jít?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
18.10.16 21:48

@Macamaca ja slyšela celkem dobre zkusenosti z Heliosu..ale uz nikam přecházet nebudu, toto byl posledni pokus..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1665
18.10.16 22:10

Toto mi napsali z Heliosu

Dobrý večer, >

máte pravdu, že to by se stát nemělo, ale proč taková situace nastala a jestli by se jí dalo předejít, se musíte ptát v centru, kde jste IVF podstoupili. Těžko se vyjadřovat k tomu, jak postupují jinde.

U nás máme před zahájením cyklu a při stimulaci nastaveno několik kontrolních mechanismů, kdy si i spolu s pacienty ujasňujeme např. jak budeme vajíčka oplodňovat a v případě rizika, že nebudou spermie v den odběru vajíček aktuálně k dispozici, pak máme naplánovanou jinou variantu (ve Vašem případě by to mohlo být TESE, dárce, mražení vajíček). Samozřejmě rozhodovat se na místě během krátké doby o použití dárce je nešťastné a rozumím tomu, že jste se rozhodli, jak jste se rozhodli. Použití spermií dárce by mělo být až tou poslední možností, vždy je prioritou oplození vajíček spermiemi partnera. Otázkou je, zda byly spermie pouze nepohyblivé nebo neživé. Pokud by se provedl kontroln&iacut e; spermiogram (dalo se to udělat i v momentě, kdy se mrazilo) a spermie byly nepohyblivé, pak je možné provedení vyšetření na vitalitu spermií, které zjistí podíl živých spermií. Pokud by se našly živé spermie, pak je možné se pokusit spermie před oplozováním „rozhýbat“.

Bohužel v postupech center jsou velké rozdíly a není to jen o provedení stimulace, kultivace a transferu, ale jak je vidno i v postupu přípravy na IVF.

Budete-li mít další otázky, ráda Vám je zodpovím.

Hezký večer

RNDr. Kateřina Wagnerová

vedoucí Laboratoře IVF

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1665
18.10.16 22:13

A ještě toto

Dobrý den,
pokud byly před rokem spermie a dělalo se dokonce PICSI a MACS, pak nemohly být výsledky tak špatné…navíc byla získána embrya dokonce k PGD, takže nevím, zda bylo na místě hovořit o dárci…Nicméně pokud by byla vajíčka zamražena, lze se opakovaně pokoušet o odběr spermií a pokud by byly k dispozici spermie pohyblivé, pak by se vajíčka rozmrazila a oplodnila. Pokud by se to nepodařilo, pak by teprve přišel na řadu dárce. Ale jak jsem uvedla v předchozím mailu, těžko se vyjadřovat k tomu, jak postupovali v jiném centru a co mohli udělat pro to, abyste cyklus takto nepromrhali.
S pozdravem
RNDr. Kateřina Wagnerová
vedoucí Laboratoře IVF

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3647
19.10.16 03:52

No tak teď z toho neusnu!!! Nemám slov. Připomnělo mi to to že když jsme měli šestý den po kultivaci 14embryí a na pgs mohlo jít na pojišťovnu jem osm tak nám řekli že ty nevysetreny nám nemůžou zamrazit :cert: :cert: :cert:

Mechapu proč nezamrazili vajíčka, nechápu. :cert:
Prrmyslela kdem nad reprofitem. Říkala jsem si jestli nebude helios to samé. Ale jejich maily pto tebe jsou rozumné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2414
19.10.16 06:01

@Macamaca na unicu sem slyšela jen chválu… v mem okolí me tři kamaradky a hned na poprve… jedna me furt premlouvala at jdu tam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2414
19.10.16 06:06

@Kikuška90 ahoj mam se dobre… teď sem si od Ivf dala voraz a tak nějak doufám i věřím ze by to mohlo jít prirozene. Včera 13dc jsem byla u Dr na utz a mam tam na obou stranach dva foliky 27mm sliznice 10mm takže mi píchl pregnyl a teď dej se vůle bozi ;) pokud nic další měsíc půjdu na hsg na obilnak a potom zase budu stimulovat s clostikem… a co ty jak se tobě dari? jinak můj gyndar děla v heliosu a nemůže si vynachválit repromedu a Dr Hromadouvou. Prý nechápe jak to ze nejsem těhotná ze ji to proste vychází… ze je výborný lekar

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.