Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Katvac Ahojky, já pořádně nic nevím jestli to tam je ten rozstep, Vlašín mě jen řekl že se mu nelíbí ten obličej, nemohl prcka pořádně snímat musel i vaginálně. Mám ho dost blbě otočenýho. A ve zprávě mám napsaný dle ultrazvuku cheilognathopalatoshisis bilat. Pak mě k tomu jen řekl v patek na ultrazvuk prcek povyroste a uvidime co pani doktorka potvrdí a pak pohovor genetika.
@Potkyš Děkuji, moc to nedávám. Protože nic nevím jen že je něcoo špatně. Když se mě doktor zeptal kolik máme zamražených embryjek tak jsem věděla že je něco špatně.
@Pindrušenka vůec jsem si příspěvku nevšimla
to mě moc mrzí
jde i o to, jak velký rozštěp by byl, ne? a o jaký vlastně jde. držím palce, aby genetika byla OK a v pátek, aby byly pozitivnější zprávy
drž se ![]()
@Pindrušenka to je mi moc líto
A co ukázaly krevní testy? Každopádně držím palce, aby to byl problém zvladatelný a odstranitelný po porodu a nemuselo se přistupovat k nejhoršímu. Ještě nemáš definitivní výsledky, ale věřím že ta nejistota musí být hrozná
Držím moc palce, aby se to v pátek vyvrátilo.
@Ewangelle moc mě to mrzí. Ach jo
Dělali ti třeba imunologické testy, jestli tvé tělo embryjka neodmítá?
@Pindrušenka Nevím co je horší, když nic nevíš nebo, když víš co je špatně? Proč si nemůžeš užívat těhotenství? Proč když už se embryjko uchytí je špatný? Proč? Proč? Proč? Člověk si musí sáhnout na dno, aby se odrazil a stoupal nahoru. Jen mám pocit, že některé holky jsou dost často na tom dně. Vydrž do pátku, třeba na ultrazvuku byl jen špatný stín.
@Pindrušenka píše:
@Katvac Ahojky, já pořádně nic nevím jestli to tam je ten rozstep, Vlašín mě jen řekl že se mu nelíbí ten obličej, nemohl prcka pořádně snímat musel i vaginálně. Mám ho dost blbě otočenýho. A ve zprávě mám napsaný dle ultrazvuku cheilognathopalatoshisis bilat. Pak mě k tomu jen řekl v patek na ultrazvuk prcek povyroste a uvidime co pani doktorka potvrdí a pak pohovor genetika.
Držím palce. Za mě by to bylo jasné, na odběr plodovky bych nešla. Vlašín je v tomhle nekompromisní, bere tyhle děti jako biologický odpad (i když ho mám jinak strašně ráda, osobně i pracovně, zažili jsme si toho hodně, ale v tohle se prostě neshodnem). Potrat doporučoval i té mé kamarádce a teď je její syn snad nejhezčí chlapec, jakého znám. Jakýkoliv rozštěp se dá řešit, jsou horší věci, rozštěpy jsou nic. Pokud chceš u utz někoho empatičtřjšího, kdo je záriveň tak dobrý, jako on, zkus MUDr Gerychovou na Obilňáku, dá ti objektivnější názor, Vlašin je v tomhle směru jednostranný, má jasno, dítě s jakoukoliv vadou pryč a šup do nového.
@Marcya Vlastně nevím, tak jsem teď napsala Tokarevě jestli nám je dělali a že bychom o ně když tak stáli ![]()
@Pindrušenka Úplně jsem zapomněla reagovat na tvůj příspěvek, promiň. Moc doufám, že bude všechno dobré ![]()
@Katvac Jelikož jediný cyklus co mám, je uměle vytvořený léky, myslím, že bude u mě každý měsíc stejný a tak se výsledky z jednoho cyklu dají použít v druhém
Každopádně pokud by se tím dala jakkoliv i nepatrně zvýšit šance, stojí nám to za to ![]()
@Ewangelle určitě si je nechej udělat. Nestojí tě to nic. Mě po prvním uchyceném embryjku začalo slábnout srdíčko. Pomalu, postupně…za dva týdny bylo po všech. Na tu imunologií jsem se tehdy ptala už Kafky. V základním vyšetření totiž nejsou. Říkal, že kdyby tam byl problém a byla jsem na cizí buňku (1/2 embryjka je partnerova buňka) alergická, tak se nechytne vůbec. Pak se zjistilo rozborem, že tělo vysílá protilátky právě na embrya. Sice se chytlo, ale neudrželo se. Tělo ho postupně zabilo. Tak mě tak napadlo, zda tvé tělo nezabijí právě vložená embrya že nemají šanci se vůbec chytnou. Než platit hned ERU, zkus nejprve toto.
@Katvac No já jdu do prenatalu v pátek k MUDr. Pavkové. Záleží jak ona to uvidí, on to viděl hodně zkresleně a skoro nic čelně. A ta tvoje kamarádka měla jaky rozstep měla u nás to vypada na celkovy.
@Pindrušenka
Ahojky,
Mudr. Pavkova je uzasna zenska.. je od nas a delala mi u nas v nem. screening a byla hrozne mila. Vse ukazala a vysvetlila aj vsechny hodnoty a tak.. drzim palce aby to dobre dopadlo
![]()
@Pindrušenka píše:
@Katvac No já jdu do prenatalu v pátek k MUDr. Pavkové. Záleží jak ona to uvidí, on to viděl hodně zkresleně a skoro nic čelně. A ta tvoje kamarádka měla jaky rozstep měla u nás to vypada na celkovy.
Jj, taky celkový. Operovali ho pár dní po porodu a teď vypadá úplně normálně. Čeká ho těch operací samozřejmě víc, ale je to řešitelné. Zkusila bych i MUDr Gerychovou, když zavoláš na obilňák, necháš se na ní spojit, vše jí popíšeš, tak tě určitě ráda vezme.
@Ewangelle jak píše @Marcya pokud nemáte udělanou imunologii, tak bych šla nejprve do ní. Ale na imunologii jedině kapacitu - buď Malíčková Praha, ale ta asi už končí, nebo prof. Ulčová Plzeň. Jsou to 2 návštěvy a může to vše vyřešit. Určitě se nenechej ukecat na jejich imunologii ani jinde než tyhle 2 doktorky. Klidně můžete zaplatit za ERA a i když tam řeknou, kde je okno, může to být imunologicky
@Ewangelle : ohledně té imunologie: i kdyby ti cokoliv našli, řeší se to pokaždé stejně a to pouze a jen nízkou dávkou kortikosteroidů, konkrétně Prednisonu. Jinak se to neřeší. Repromeda kdysi Prednison dávala automaticky před každým IVF cyklem/transferem, přestali před pár lety. Buď můžes s manželem absolvovat imuno vyšetření, které je časově náročné, systémově drahé a málokdy něco prokáže a nebo jen popros Tokarevu, ať ti ho prostě preventivně nasadí, neuškodí, já plus tisíce jiných jsme ho do konce prvního trimestru úspěšně braly.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.