Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@pajinkapajinka píše:
@Pindrušenka ahoooj. Muzu potvrdit. Pani doktorka Gerychova pro me top. Chodila jsem k ni co ctrnact dni do poradny s dvojcecim tehu. Mam 15 ti mesicni mono mono dvojcatka. Poprosila ji moje gyn. aby me hlidala. I me rodila. Opravdu neskutecna zenska. Profesionalita a empatie u ni maximalni ????. Drzim palce a verim, ze se nakonec ukaze ze mimi je ok nebo pujde jen o drobny problem. Drz se!!!
Jsem ráda, že mi to potvrzuješ. Mimo empatie je co se týče odbornosti jako jedna z mála srovnatelná s p Vlašínem.
@Marlenka91 vůbec nezoufej. Mě po 2.IVF a po PGS zbylo taky jen jedno jediné zdravé embryo. Ostatní byly špatné. Taky jsem si tehdy říkala - bude to buď a nebo. A chytlo se. Takže i jedno embryjko stačí, pokud je v pořádku a správně načasují KET. Věř mu.
@Ewangelle tak super. Já myslím, že tím nic neztratíš.
Je to takový kompromis mezi pořádnou imuno a žádnou imuno. A ty aspoň budeš klidnější. I psychika v tomto hraje roli. Tak držím palce! ![]()
@Marlenka91
držím moc palce, ať je to ten pravý
co všechno jste měli? ICSI, PICSI MACS? drž se a i když to se. e člověka pořád číst, ale pozitivní myšlení
![]()
Ahoj holky,
@Ewangelle mrzí mě, že ti KET nevyšel, je dobře, že udělají imuno, třeba je fakt problém v tom a příště už to musí vyjít ![]()
@Pindrušenka mrzí mě, že máš starosti, doufám, že se v pátek dozvíš jen samé dobré zprávy ![]()
Já bohužel taky nemám dobré zprávy. Hcg sice pěkně rostlo, ale dnes už jen o stovku, dr říkala, že zamlklé těhotenství. V pondělí chtějí udělat laparoskopii a kyretáž dělohy. V děloze mám přepážku, tak chtějí dělat laparo kvůli ní. S dr. jsem měla výměnu názorů
, protože mám bohužel už z dřívějška za sebou 2× ZT s kyretáží a tam přepážku nikdy neřešili, prostě jen řekli… operace byla úspěšná a nashledanou. Achjo, lepší varianta by pro mě byla kdyby se embryjko nechytlo, líp bych to v sobě vstřebala, než zase zamlklý ![]()
@Mellisa 012
ach jo
a nemyslí třeba, že by přepážku odstranili při laparce? nebo je to proto, aby měli jistotu, že vše vyčistí? říkala jsi, že se chytlo někde nahoře? tak možná proto. holka drž se
tohle jsou vždycky hrozné stavy
tak hodně sil ![]()
@hancami děkuji, právě chtějí mít jistotu, aby mě v děloze nějak nezranili
a koukli se ještě na to uložení gest. váčku. Ale vždyť se kyretáž dělá za pomocí ultrazvuku
! Prostě asi jiná nemocnice, jiný postup. Jinak výška sliznice prý 7 mm (před KET mě v Repro naměřili 9). Mám sto chutí to ještě probrat s mým gynekologem, on mě i tu první revizi prováděl. O odstranění přepážky se nezmínili, tak nevím.
A co ty? Kolikátý DC jsi? Je dobře, že jste při konzultaci našly nějaký kompromis a zkusíte to nyní zase trochu jinak. Budu držet palce ![]()
Dekuju holky. Taky doufam ze projde pgs. To uz by me trefilo úplně. Jen to prostě nechapu proc z 10 a z 5 oplodnenych zustane jen jedno??
@Marcya dekuji davas mi nadeji. Ja uz ji totiz pomalu ztracim po minulém neuspechu.
@hancami ano meli jsme vsechno co píšeš.
@Mellisa 012 Já měla inule před KET 8,5mm při kontrole v nemocnici 14den po KET pod 8mm. Ale každý UTZ měří jinak a Hromadová mi říkala, že se s tím setkávají, že přineúspěšném KET jde sliznice dolu, ale hlavně i když půjdeš během dne na různé UTZ, tak můžou naměřit jinak - je to podle různých přístrojů UTZ. jinak já dnes 33dc, mám je dlouhé, takže uvidíme, poslední 2 cykly před KET jsem je měla 42d. z té konzultace jsem teď měla opravdu dobrý pocit, byla taková konstruktivní, probrali jsme to z různých stran a dohodli se ke spokojenosti obou
tak se drž holka
![]()
@Marlenka91 Já měla vajíček 9, pět se oplodnilo, ale pětidenní kultivaci přežily jen dvě. Po PGS zbylo jedno. A chytlo se. Neztrácej naději. Pořád ji máš. Teď ti držím palce, aby to poslední bylo v pořádku. Ale věřím že bude! A ty věř taky ![]()
Ahoj holky musím se vám pochlubit dnes jsme byli na screningu a vše dopadlo dobře a řekli nám, že to bude holčička:-)
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.