Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Kveetko Gynekoložka mě právě tlačí do ReproMedy, že s nimi má dobrou zkušenost, ale trochu to na mě působí, že od nich má provizi.. Nevím no
Mám z toho opravdu velmi smíšené pocity.
UNICU nám doporučil kolega z práce a pak minimálně 3 naši dobří známí. Vzbuzuje ve mně více důvěry, ale to je čistě můj názor a nikomu ho nevnucuji. Ještě to doma zvážíme ![]()
@Ewangelle Super děkuji
Jaká metoda? Mně právě nejvíc zajímá, co dělají s těma chlapama
bože, ať mu tam něco najdou! Stačilo by jich pár..
Nakoupila jsem chlapovi vitamíny - Folandrol (doporučili mi to z andrologické laboratoře), selen a zinek. Tím nemůžeme nic zkazit ![]()
@majdulacek jasne, uvidite, nikdo neni 100% lidi spokojenych se stejnym centrem, co vyhovuje jinemu nemusi vyhovovat druhemu, taky sama nevim kam bych sla, fakt je to tezke, taky i zalezi k jakemu lekari se dostanes. Jako zase co nemuzu repromede uprit, ze fakt velmi dobre umi vybrat spermii, v tom jsou fakt dobri, a taky jako jedno z mala center delaji picsi a macs dohormady. Ja zvazuju jeste ten Helios, ale taky o nem nejsem bohuzel uplne presvedcena, ale zase potrebuju setrnou stimulaci. A to oni umi dobre, ale zase teda fakt nevim jak dobre umi vybrat spermie ![]()
@Kveetko Já na Helios v Brně neslyšela moc dobré reference
Roky jsem tam chodila na běžnou gyndu, ale strašně tam ti doktoři rotovali. Co měsíc, to jeden nový doktor přišel, odešel.. Vůbec tam nebyl nějaký ten osobní přístup. ![]()
A teda pan doktor Šula, to je kapitola sama pro sebe. ![]()
Ale co se týká služeb jako repro-centra, to samozřejmě nemohu posoudit.
Držím pěsti, aby jste vybrali dobře
Já už taky leccos pročetla, ale jak sama píšeš - 100 lidí = 100 názorů a zkušeností.
@majdulacek U nás byl problém hlavně u mě- žádný cyklus, takže mi ho kompletně uměle vyvolávali. Pro oplodnění jsme pak volili ICSI. PICSI a MACS a při třetím IVF ještě metodu MOON, to je oplodnění pod polarizovaným světlem kdy údajně přesně vidí, jestli už je vhodná doba vajíčko oplodnit. A přesně jak bylo řečeno, každému sedne jiný CAR i doktor ![]()
Zdravím vás
holky, byla jste některá před a po KET/ET na akupunktuře? Nemáte nějaký feedback třeba od někoho kdo to podstoupil? Děkuji předem za případné reakce.
@anonymní je se ta aku libila hodně, krásné mě zklidnila a bylo to moc moc moc fajn. A asi to fakt něco dělalo. Úplně mi „hořely“ záda a mě mi pichala přední část těla, myslela jsem, že mi pustila nějaké vytápění. Pak dostaneš i nějaké pilule co máš brát po ketu. Jako doporučuju.
@Anonymní Já jsem chodila na akupunkturu před i po a byla jsem moc spokojená. Ta před mě pěkně uklidnila a ta po byla fajn i proto, že si člověk mohl ještě chvilku poležet než jel domů. Takže taky určitě doporučuji ![]()
@Kveetko @Ewangelle Perfektní, děkuji za odezvu!
Chodily jste přímo do Repromedy nebo mimo a třeba delší dobu? Nebo stačí ty 2 sezení? Myslíte, že opravdu zvyšuje šanci? Omlouvám se za záplavu otázek.
![]()
Já byla přímo v repromede, ta pani co tam chodí je moc šikovná, a jak říká Ewangelle krásně te to uklidní, taky jsem se pak cítila bezvadně ![]()
@majdulacek ahoj, repromedu nedoporučuju, minulý rok jsme tam byli na 3.ivf a katastrofa (předtím Gennet 2ivf 3 těhotenství, bohužel skončila ZT, chtěli jsme změnu, repromeda se prý zaměřuje na opakované potraty atd. tak jsme ji zkusili) zpětne to beru jako špatné rozhodnutí, špatná stimulace, 450j pergoverisu denně, strašně moc, vliv na kvalitu vajíček atd, k transferu jsme se ani nedostali a 70tis v háji… rýžují peníze i na lécích na pojišťovnu, vykonávají metody které nejsou potřeba anebo ani např. na špatném spermiogram u nejdou provést, v lékařské zprávě jiné údaje než co nám řekl dr… už bych tam nešla, vrátili jsme se zpět do gennetu… nefér jednání a hlavně peníze a peníze…
@Anonymní Já chodila pouze v RM. Jako příjemný bonus bylo, že paní ti v rámci té akupunktury po napíchá ještě permanentní akupunkturu do ucha a aspoň mě to vždycky na těch dalších čtrnáct dní skvěle uklidnilo.
Ahoj holky, je tu někdo koho čeká teďka stimulace? Chodíme do repromedy už pár let, z prvního ivf máme dceru, tedka nás čeká 2. Ivf a přijde mi v repromedě všechno úplně jiný
. Dost mě štve, že odešel Zobáč
Dneska jdeme k Tokarevě a popravdě vůbec nevím, co čekat.
@Jana1902 ahoj, pokud te to uklidni tak Tokareve mi prijde celkem v klidu
z tech lekaru co tam zbyly. Navic ono je stejne jedno ke komu jdes, jedou jak pres kopirak…
My sa k Tokareve uz zrejme nevratime. Chceli sme podstupit IUI este predtym nez skusime IVF, a odvtedy je prakticky nemozne si s nou dohodnut schodzku, jak pravdepodobne nie sme financne dost zaujimavi, ked nechceme hned IVF. Ale ak chcete podstupit IVF, tak urcite bude mila. Inak o nej nemame dobre sudenie, pri ultrazvuku nevidela myom (ktory moja gynekologicka aj studentka na obilnaku videla) a cystu + polyp konzultovala este s dalsim zrovna nahodne vojdenym lekarom do ambulancie. Potom sme sa dohodli na hysteroskopii, ktoru robila ina lekarka a tam sa myom potvrdil…Zaroven mi dala lieky na znizenie prolaktinu, ale uz nikto nekontroluje ci sa mi prolaktin fakt znizil…Citala som na nu aj dobre recenzie, ale tie z nasej skusenosti nemozem potvrdit.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.