Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Jaab k Matenovi uz nikdy. Byla jsem u nej na prvni KET a odbyl to. Sestre rekl, ze tam vidi a ani mi embryo nezavadel pres UTZ a ani se nechytlo..Dr. Krajcovicova byla pecliva, otehotnela jsem, ale nakonec se neudrzelo.
Mam jedno dite prirozene pred 12 lety, ted uz se snazime skoro 2 roky, vse v poradku, ale uz jsem stara😔 😔. Jeste mame 2 mrazacky…
Ty jsi byla na transferu??? Kdo ti jej delal?
@Jadviga2 ne, na transferu jsem zatím nebyla. Absolvovala jsem tri cykly stimulace a teď jdu znova na ERA test. Potom podle výsledků bude KET.
U dr. Krajcovicove jsem nebyla ani jednou.
@Jaab taky mi nabizeli ERA test, ale moc tomu neverim a uz nas to stalo poradnej balik, jelikoz jsem samoplatce, meli jsme i vysetreni PGT. Takze to chci v lednu,,risknout" po treti. Kolik mate embryi?
@Jadviga2 tomu rozumím, my jsme samoplatci už od začátku, takže jsme zaplatili opravdu hodně. Embrya máme dvě a jedno je méně vhodné k transferu. Proto jsme zvolili ERA test, nechceme nic podcenit. Prvni biopsie, kterou dělali v den, kdy by běžně transferovali, vyšla úplně postreceptivní. Takže bez testu by to asi nedopadlo.
@Jaab platis si dalsi ERA test? Ja prave pochopila, ze jeden ms cyklus udelaji biopsii, vzorek odesilaji snad do Spanelska ( ani uz presne nevim) a podle vysledku probehne KET, ale v dalsim cyklu…coz nechapu, protoze kazdy cyklus je prece uplne jiny.
@Jadviga2 už tam skoro nikdo nepracuje
je tam Matěna, ten mi teda do oka nepadl, pak doktorka Filková ta je docela fajn, ale měla sem s ní i zmatky (zapomenutý recept, špatně napsaná zpráva…) no a pak je tam klasicky Hromadová a majitelé. Tokareva utekla do reprofitu. Moc se ji nedivím, já teda i přes úspěch byla s repromedou velice nespokojená. Zbytek embryí si asi převezeme jinam a pokud budeme chtít třetí dítko, tak rozhodně jinde. Jinak za 2 ivf (během 2,5let) co jsme tam měli, od tama odešlo tolik lékařů až je to hodně podezřelý
@Jadviga2 ano, berou další vzorek a platím další test, ale ve dřívějším čase podle doporučení laboratoře. Cykly mám nativní a v +- den stejně dlouhé a geny, které se podílejí na receptivitě a které vyšetřují, ty se přece s cykly nemění.
U dr. Tokareva jsem byla jednou a absolutní nezájem, ani si neprecetla moji kartu, na všechno se furt ptala sestry, řekla mi, ze je nemožné, abych ve svém věku ( je mi 40 a kousek) pravidelně menstruovala…
My jsme s přístupem spokojeni, až na ty ceny
, ale to myslim, ze by bylo plus minus stejne i jinde…
@Jaab ceny jsou mazec, me bude za chvili 41let, podle dr. mame vse ukazkove, asi to bude psychika😔 😔.
Psala jsem si s jednou holcinou, ktere je 43 let-byla na IVF v Motole a platila vseho, vsudy 46.tis,takze rozdily jsou😥, my platili uz kolem 160.tis
Příspěvek upraven 12.10.20 v 16:09
@Jadviga2 přes 40.000 jsem platila jen za léky v jednom cyklu stimulace… a to by mi pojišťovna jistě neproplatila
@Jaab já koukala na ceny jinde a kromě obilňaku je to vesměs stejný
, já upřímně asi nebyla spokojená s žádným doktorem tam spokojena na 100% nejhorší mi přijde to střídání doktorů, takže vlastně o tobě právě nikdo nic neví, bylo mi řečeno, že to nelze zajistit, ale co vím tak ve spoustě klinik to jde ![]()
@Jana1902 myslím ze to jde i tady. Ale hodně záleží na dnu cyklu, jestli zrovna ten den dr. ke kterému chceš jít, je v ambulanci… řekla jsem sestře, ze k dr. T. už nechci a už jsem u ni nebyla…
@Jana1902 ja se vzdy snazila aspon na konzultaci objednavat k dr. Tokareve a transfer mi poprve delal Matena, podruhe jsem ho od nej odmitla a sla k dr. Krajcovicove. Ted jsem prave trochu zoufala…
@Jadviga2 4000kč plus 13kč/km na kliniku kam si to necháš převést. Už jsem si to zjišťovala. V květnu nám končí rok u repromedy a další tam platit nechci. Ten přístup letos tam byl třesný. Před 2 lety to tak hrozný teda nebylo…
Ahojky holky, čtu tady diskuze na Repromedu. My tam dojíždíme od jara. První konzultace byla s dr. Hromadovou, která mi rovnou řekla, že bych to neměla podstupovat, že mám málo folikulu a stojí to moc peněz. Ještě mě vyděsila něčím, čemu jsem ani nerozuměla, musela si zavolat doktorku, která teda byla moc hodná a už si myslím, že tam nedělá, aby mě uklidnily a řekly, že to, co tam vidí není onkologický nález. I přes tuhle negativitu jsem podstoupila IVF. Měla jsem 4 vajíčka, 3 se oplodnila a zbylo jedno, které šlo na genetické vyšetření. To dopadlo dobře. Zavedení bylo nedávno, jsem v 8tt, ale dnes jsem byla na ultrazvuku a pravděpodobně nemáme srdeční akci
. Jak už tady někdo psal, po každé jsem u jiné doktorky, nic moc se nedozvíte a furt se jen platí. Nás to stálo cca 50tis. a to jsme měli 19% slevu, kvůli koronaviru. Tak nějak přemýšlím, jestli jsem byla spokojená a nebo nebyla. Možná to hodně ovlivňují ty neúspěchy…nejsem si jistá, zda bych u nich podstoupila další pokus i když se jeví, že mají špičkové techniky. Držím Vám všem pěstičky ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.