Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Aha, no ja chodim do reprofitu a tam normalne funguji, i na jare pry jeli nonstop. Prevoz v ramci Brna by nemel byt drahy, ale pry to vse trva tak 3 tydny - proste nez se vyplni papiry a jestli u vas je ten provoz nejak preruseny…tak to promysli, protoze to muze proste trvat.
Taky me strasili, ze repromeda chce za vydej embryi snad nejake penize - a ne male, ale co jsem tam volala a overovala si to, tak rikali, ze se nic neplati.
My jsme taky v reprofitu v Brně a když jsem tam v řijnu jela jen na ultrazvuk a vyvolávací injekci na ms, protože ji mám tak 3× do roka, tak mi řekli, že je to zbytečné, že Kety jsou teď přerušené tak jsem tam jela vlastně zbytečně. Pak když jsem ms dostala minulý týden (i bez injekce) tak sem psala mail doktorovi, jestli můžu začat brat estrofem a napsal že ještě ne až další ms, pokud teda bude situace už lepší
nikde jsem ještě nečetla že by nějaké centrum bylo tak omezené. Je to strašné čekání, už tak na to člověk dlouho čeká..ale ještě chci počkat..jinak děkuji za info ![]()
@Emily28 pockej ty chces odejit z reprofitu do repromedy? Vzdyt tam zadne omezeni ted nemaji, kamaradka mela minuly tyden punkci i ET, ja mela v zari transfer… ted v nedeli jdu k nim na zakrok, dneska jsem byla u Dr na kontrole, ve stredu tam jdu zase… to je fakt divne. Vse pokracuje jako vzdy ![]()
Já to taky nechápu, už mám pocit že mají něco proti mě
ne fakt nevím proč mi to taky řekli. Už jsem mohla mět ket za sebou
![]()
A ty jsi teda v jaké fázi?
@Emily28 to me mrzi, to fakt nechapu
, ja jsem myslela, ze to takhle mas v repromede, my tam totiz byli na jare minuly rok a prave jsem mela podobny problem, vse se rusilo, ale me nastesti na vyjimku na KET jeste vzali, ale jinak vim, ze byly stopky. Ted mi v reprofitu rikala Dr, ze nemeli omezeni ani na jare a ze nebude ani ted
, no a pak se v tom vyznej ![]()
@Jaab ahoj tak to nechápu proč to neříkají zrovna že může nastat taková situace že se bude muset vyšetření opakovat. Kolik si za ten druhý test platila?
Ahoj holky, narazila jsem na Vaši konverzaci a chtěla bych se s vámi podělit o svoje zkušenosti s neúspěšnými KET a vyšetřením ERA. Jsme s manželem oba v pořádku, jen spermio slabší a já dlouhé cykly (34-36dní).
Byla jsem v Repromedě na 4 transferech, z nichž 2.byl úspěšný, ale skončil ZT. Zbylá embrya jsme poté poslali na genetiku a mně bylo doporučeno vyšetření ERA. V cyklu, kdy jsem na něj měla jít, mi 11dc paní doktorka píchla ovitrelle a vzala krev (prý pro kontrolu). Za pár hodin mi volala, že vyšetření nemůže proběhnout, protože již ovuluji (hormonálně), a to i přes to, že folikul ještě neprasknul. No a že v tom byl asi ten problém, že mi vlastně ty transfery dělali pozdě (kolem 20.dc, kdy přirozeně ovuluji). Takže kdybych to měla absolvovat znova, určitě bych si nechala vždy před transferem nabrat krev!!!
Jinak nám se v tom stejném cyklu zařadilo přirozeně ![]()
Přeji hodně úspěchů a snad to někomu pomůže..
![]()
@Ejminka11 říkali mi, ze k tomu občas dochází, šle upřímně jsem nepočítala, ze to bude zrovna u nás. Do dalšího testu nás nenutili, jen doporučili. Za druhy test jsme platili 21.000
Ahoj snad mi tu někdo poradi
mám své první IVF. Dnes byl 4 den kdy pícham injekce. Mám pera kde je 900iu. Každý den pícham 250 no a dnes jsem měla začít další pero. Dodelala jsem to staré a píchala z nového 100. Jenže pak koukám na to staré a tam 37,5. A pak sem se docetla ze v Peru je toho víc a mám pichat to co tam zustane takže já píchla o 62,5 víc
vadí to? Zítra jedu na kontrolu ale chci vědět ze to není tak hrozne.
Děkuji za případné odpovědi ![]()
Holky, prosím o radu, na kolik vyjde „vložení“ zmrazeného embrya? Máme prcka 20m, povedlo se na poprvé a zbytek máme u ledu, teď bychom chtěli jít pro druhé, tak by mě zajímala cena, a taky jak dlouho to třeba trvá?
@helposhel ahoj, taky se chystam v unoru na treti KET ( zatim 2× neuspesne
…vloženi stoji 8500kc
@Jadviga2 to mě mrzí, že se 2× nepodařilo 😔 moc děkuji a jak dlouho trvalo než té objednali, a než jste šli na vložení?
@helposhel je to vlastne hned ten mesic…pokud mas vse v poradku. Objednas se cca 11 den cyklu na UTZ, tam zkontroluji sliznici a urci den transferu ( popr. si te pozvou jeste na jednu kontrolu), dostanes leky a uz se jen tesis🙂. Me myslim vychazel transfer kolem 16 dne cyklu
Příspěvek upraven 02.01.21 v 22:51
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.