Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky,
chtěla bych se zeptat, zda Vám v Repromedě nabídli genetické vyšetření embryí (PGT)? Do Repromedy chodíme od roku 2020, v cenové kalkulaci byl tento bod zahrnut…bohužel naše doktorka skončila a tak jsme byli přeřazení k jinému doktorovi. Až po zavedení embrya jsem se dozvěděla, že žádné embryo nebylo geneticky testováno…mám veliký strach, aby embrya/případně dítě bylo v pořádku…moc všem děkuji za reakce
@Anonyme10k píše:
Ahoj holky,chtěla bych se zeptat, zda Vám v Repromedě nabídli genetické vyšetření embryí (PGT)? Do Repromedy chodíme od roku 2020, v cenové kalkulaci byl tento bod zahrnut…bohužel naše doktorka skončila a tak jsme byli přeřazení k jinému doktorovi. Až po zavedení embrya jsem se dozvěděla, že žádné embryo nebylo geneticky testováno…mám veliký strach, aby embrya/případně dítě bylo v pořádku…moc všem děkuji za reakce
Nám doktorka také odešla na mateřskou, ale nová se automaticky řídila dle na rhnute léčby takže PGT nám delaji
@PiperW a mohu se prosím zeptat, zda vám vyšla špatně genetika nebo z jakého důvodu rozhodla o PGT? Moc děkuji
@Anonyme10k genetiku jsme měli v pořádku oba, takže spíše pro jistotu, přirozeně jsme se snažili 5 let, tak teď nechceme nic podcenit. Každopádně pokud o genetiku máte zájem, určitě se jim zmiňte
@PiperW no mi už bohužel máme embrya zmražena a jedno již mám vložené. Paní doktorka nám to taky doporučila, ale říkám, jak jsme přecházeli k jinému doktorovi, tak na to asi zapoměl, tak nevím co teď 🤦♀️ genetiku máme taky v pořádku, ale snažíme se také již dlouho, tak jsme to chtěli také spíše preventivně, aby se nic nestalo 🙏
@Anonyme10k dá se udělat genetika i že zařazených, ale je to rizikovější, tak jedině se zkusit zeptat až tam půjdete kdyby ten transfer nevyšel, což přeji aby bylo vše v pořádku. Pokud b to vyšlo tak jedině tu genetiku udělat později to se taky dela
@PiperW opravdu? Jde to i později? Určitě bychom na to šli, jelikož po tom všem snažení, chceme udělat maximum, aby dítě bylo zdravé. Moc Vám děkuji
@Anonyme10k píše:
@PiperW opravdu? Jde to i později? Určitě bychom na to šli, jelikož po tom všem snažení, chceme udělat maximum, aby dítě bylo zdravé. Moc Vám děkuji
Určitě se na to zeptejte na klinice, ale mělo by to jít. Jak říkám ty embrijka jsou sice obtížněji ale dá se a potom až je v těle tak to jde taky ale neřeknu vám jestli třeba až v určitém měsíci nebo za jak dlouho ale připravit se na to jde taky. Nemáte za co a držím palce
@Anonyme10k https://www.panoramatest.cz/?…
Tohle je neinvazivní metoda testování chromozomů dítěte z krve matky. Stojí to 12 tisíc, myslím. Někde to tam budou mít napsané.
@EL-_-EN Panorama testy se dělají ale až v 12.tt… jinak u embryí se dá genetika (PGD atd) udělat i když jsou jednou zamražená. Je to akorát rizikovější.
@Ewangelle Vím, jde o to vložené embryo, co se třeba chytlo…
Já bych do toho šla, kdybych byla těhotná s embryem bez PGT-A nebo přirozeně, protože ono to není jen o Downovu syndromu, na který se dělá screening. Vím o lidech, kterým se po přirozeném početí narodilo dítě se syndromem kočičího křiku, chyba na osmém chromozomu a to nikdo nevěděl. ![]()
@Ditu566 tak my uz mame taky fakturu, nas to vcetne genetiky nas dvou vyslo bez ket bez par stovek na 50tis. Kc. 6 embryji mame zmrazeno a cekame na genetiku, snad bude aspon jedno v poradku… Prijde mi to jako docela malo na to, ze oplozeno bylo 17 vajicek… Jsem zvedava jestli budou nejake doplatky i primo u toho KET.
@pajapapaja píše:
@Ditu566 tak my uz mame taky fakturu, nas to vcetne genetiky nas dvou vyslo bez ket bez par stovek na 50tis. Kc. 6 embryji mame zmrazeno a cekame na genetiku, snad bude aspon jedno v poradku… Prijde mi to jako docela malo na to, ze oplozeno bylo 17 vajicek… Jsem zvedava jestli budou nejake doplatky i primo u toho KET.
Máme to podobně, my čekáme teď s osmi embryi, kolik jich zůstane do příštího týdne a pak genetika… taky mě překvapilo, jaká je „odpadovost“…
@pajapapaja Bylo mi řečeno že 1× IVF - 1× KET zdarma, další se už platí 8 500 Kč.
Já se ptala na to, když první IVF bylo bez KET, zda není možné mít po druhém dva KETy zdarma a prý ne, že jim nejde vyúčtovat na pojišťovnu zvlášť KET, pouze jako celek celý cyklus. Na jiné skupině mi ženy psaly, že by to problém být neměl, ale nevím no… ![]()
třeba to ma Repromeda jinak ![]()
@EL-_-EN Jasně, já na nich loni byla. Konkrétně na té nejrozšířenější verzi panorama testů. Zázrakem jsem otěhotněla přirozeně a tak jsem chtěla mít jistotu, že je všechno Ok ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.