Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Victorie518
Ahoj, vezmi si jak si vzpomenes nebo v tech 9 vzit 2 najednou. U utrogestanu to tak nevadi.
@baru-ska
Ještě jsem hledala a přemýšlela, co by těch 15tis. mohlo stát a nevím. A tu genetiku embryí nám dali na pojišťovnu až na základě výsledků těch našich genetických testů. Kdyby nám to pojišťovna neproplatila, nejdeme do toho. Váhali jsme, jestli do toho jít i s účastí té pojišťovny… Zavolej si zítra na recepci, oni ti odpoví.
Jinak - vždy, když jedu na ultrazvuk či konzultaci, mám sešit, kam si vše píšu. Když mi nám není něco jasné, ptám se jak debil, no a co… Když byl ivf cyklus před startem, vyfásli jsme zdravotní sestru („naši koordinátorku“) a tý volám, když mi není něco jasného. O víkendu jsem už několikrát volala i pohotovostní číslo (jednou i večer v 9). V Repromedě jsou opravdu vstřícní, pokaždé milí… nedávají ti sežrat, proč zase otravuješ. Naopak, jsou ochotní, neboj se ptát ptát ptát.
@Kobra11 já vím že jsem platila za každého 7500 tis panda test carrier.jrn jsem nečekala tolik..
děkuju moc! Asi to s těmi embryi uděláme stejně. podle výsledků.
@baru-ska ano, taky jsme to meli, delali nam pandu, taky to bylo asi tech 15tis. za oba a nejaka castka byla jako bonus pak odectena u IVF. U nas byla geneticka vada u partnera, takze karyomapping do 5 embryi sel na pojistovnu, karyomapping kazdeho dalsiho embrya jsme platili v tom cyklu jako samoplatci 10 tis. za jedno.
@baru-ska ano, taky jsme to meli, delali nam pandu, taky to bylo asi tech 15tis. za oba a nejaka castka byla jako bonus pak odectena u IVF. U nas byla geneticka vada u partnera, takze karyomapping do 5 embryi sel na pojistovnu, karyomapping kazdeho dalsiho embrya jsme platili v tom cyklu jako samoplatci 10 tis. za jedno.
Tak to mají teď ňákou novinku, už na to koukám. V dubnu to ještě rozdělený neměli (teda aspoň myslim
).
Ahoj, dneska jsem ještě váhala nad tím testem embryí (PGT-A). Nedalo mi to a volala jsem. Bylo mi to strašně hezky vysvětleno a myslím si, že je to fajn. Že to ušetří zklamání z potratů… prý to embryu nijak neuškodí, je to šetrné. Tak snad vám to nabídnou, protože 50tisíc je garda no…
Přidá se někdo se zkušeností s tímto genetickým testováním embryí?
@Kobra11 nám to také navrhli a hned na první pokus se zadařilo ![]()
@Kobra11
Ahoj, my jsme měli vyšetření embryí a já jsem rozhodně pro. Testovali jich 8 a 5 jich bylo dobrých, u 2 byl nějaký problém, ale že jsou schopné transferu, ale po poradě s genetikem a 1 šlo úplně pryč, protože chyběly nějaké chromozomy. 50 tisíc je sice šílená částka, ale rozhodně bych do toho šla, aspoň člověk ví, že jsou v pořádku
Děkuji holky. My bojovali se 2 věcmi: Jestli je to šetrná metoda a embryu nijak neuškodí. A jestli se nám nevyřadí embrya, která by šanci na uchycení a zdravý vývoj měla. Po odpovědích jsme neváhali a jdeme do toho ![]()
@PiperW Ať jde celé těhotenství jak po másle ![]()
@Kobra11 mně na tom ještě štve to že vlastně jdeš na vlozenibazvpo 2 přilehlých cyklech
a taky že mi fakt říkala že těch 55 tis to stojí i když budu mít 1 embryo a nebo kdyz budu mit 8…
Si vem, jak dlouho jsme čekali, co to jsou 2 cykly…ale chápu, už je to prostě na dosah ![]()
Já to pochopila tak, že dalši cyklus nic a pak jo. To by i tak vycházelo. Cca 2 týdny čekání na měsíčky a další cyklus 4 týdny = 6 týdnů. Další cyklus se začne stimulovat od 1.DC (to se domluví dopředu co a jak) a 10.-12.DC kontrola a do tý doby by měla být konzultace s genetikem. Teď otázka jestli během těch cca 12 dní je možný se ke genetikovi dostat, kvůli plnýmu diáři ![]()
Třeba nám na to odpoví někdo se zkušeností…? Q ![]()
@Kobra11
Oni cca 6 den zamrazi embrya a rovnou vzorky pošlou na genetiku, což trvá cca 4-6tydnu (teď si úplně nevzpomínám kolik) a pak ti zavolají výsledky. Pokud budou vyšetřována embrya v pořádku, tak za genetikem nemusíš. Pokud by jsi např. Mela 4 vyšetřována a z toho 2 dobry a u 2 neco bylo, tak ti řeknou at se domluvíš s genetikem co a jak. Taky mám 2 u kterých je nějaký menší problém, ale řekli mi ať se tim teď vůbec nezalamuji a k tomu genetikovi se objednám až by ty 2 měli prijit na řadu. Aspon takhle mi to bylo vysvětleno.
Ahoj holky, prosím vás, hledala jsem v ceníku repromedy, ale nejak jsem to tam nenašla, kolik stojí teď KET? Mám doma repromeďáka, který 2.7. oslávil první rok, a ráda bych mu šla pro sestričku z mrazáčku
děkuji za odp. Hezký den
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď