Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@ancksunamun já byla na odběru koncem ledna a šla jsem taky až v březnu po 2.cyklu
Je možné že už jsme se někde potkaly☺️️
Ahoj holky, plánujeme měnit po prvním neúspěšném testu CAR a můj mudr mi místo pronatalu doporučil repromedu, že jsou špičkový v genetice, kterou plánujeme nechat udělat.. byla jsem rozhodnuta ho poslechnout a teď tu tak různě čtu, že repromeda je předražená a že ji holky nedoporučuji.. Tak jsem zas ma vazkach
jsem z pardubic takže to pro as znamená i celkem dost dojíždění a když už do toho ten čas a penize investuju, tak mám strach abych zvolila dobře.. holky spíš doporučuji reprofit
děkuju za názory!
@baru-ska Srovnání nemám, ale z vlastní zkušenosti Mohu rict, že jsem byla ze své gynekologii také odeslána do repromedy, že jsou sice dražší, ale ve svém oboru špičkoví. 5 let jsme se snažili otěhotnět a v Repromede se povedl hned první transfer. Já bych tedy neměnila a příště šla určitě zase tam ![]()
@PiperW a tý si předtím byla někde jinde na ivf nebo to byl tvůj úplně první cyklus? a dělali vám genetiku?
@baru-ska já můžu jedině doporučit hned na první pokus máme dnes díky nim dvouměsíční holčičku. Jednani s nimi naprosto výborný my byli moc spokojeni ![]()
A můžu si tam vyžádat nějakého konkrétního mudr? Nebo jste měli pokaždé někoho jiného? A koho byste doporučili?
@baru-ska jinde jsem nebyla, byl to úplně první pokus a absolvovali jsme vše co doporučili. Chtěli jsme ať to vyjde a to se povedlo. Genetika byla taky. Je asi možné si vyžádat doktora, my jsme nic takového neřešili a byli pokaždé u někoho jiného.
@baru-ska
Ono s tím vyžádáním konkrétního doktora to vždy nevyjde. Záleží na tvém cyklu, kdy ti vyjde kontrola. A logicky ne vždy tam bude ten, koho chceš.
@PiperW
Prosimtě, doporučili ti i to vyšetření endometrio?
@PiperW
A byli jste na imunologii? Tu nám nedělali a příští návštěvu se chci zeptat proč…
@Kobra11 Imunologii původně nedělali, ale po výsledcích se našel možný problém, tak se dodělala dodatečně. Každopádně ta se většinou dělá až když je nějaké podezření dle výsledků
@PiperW
Aha…no nám genetika dopadla dobře, tak možná proto… ale zaráží mě, že na jejich stránkách ho mají mezi základními vyšetřeními. Kámošce se 3× transfer nepovedl, před 4.pokusem imunologie, kapačka s intralipidy a povedlo se… no líná huba… zeptám se ![]()
@Kobra11 jasně kdykoli se ptejte a případně si vyšetření vyžadujte. Sice budete na výsledky čekat zase měsíc/dva ale to už není nic v porovnání s tím jak dlouho čekáte na miminko
přeju ať se to podaří
@baru-ska ahojky, ono je to strašlivě těžké doporučovat něco, když není víc srovnání
každý ti doporučí to, kde se mu to povedlo a odradí tě od toho, kde se mu to nepovedlo… Já osobně bych třeba Repromedu doporučila, podařil se hned první pokus, teď jsem 25tt a těhotenství naprosto ukázkové, někdo, komu se ale nepovedlo tě určitě bude odrazovat… Já to vidím třeba u mojí ségry-byli na IVF v Cube v Praze, první pokus se povedl a mají z něj zdravého syna, pak šli na dalších myslím 7 pokusů a nic
takže to, že my, co se nám podařilo napoprvé, Repromedu doporučujeme, nemusí být taky úplně relevantní… Jak ale píšu výš, já sama bych do Repromedy šla znova, sice se doktoři střídají, ale nikdy jsem s nikým neměla sebemenší problém
přeju ti, ať se zadaří, ať se rozhodnete jakkoliv
![]()
@Paní Píďová přesně jak píšeš. pokud se zadaří na poprvé tak to je jasný no..to doporučení asi líp dá někdo kdo neměl to štěstí.. Ale moc děkuju!
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.