Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky,
právě za sebou mám cca 14 dní zpět odběr vajíček, zamraženo máme 12 embryjek a čekáme na genetiku. Jak to probíhá dále prosím? Je to naše první IVF. A ještě bych se chtěla zeptat, zda je tu někdo kdo má leidenskou mutaci, jak moc je to komplikace. Děkuji
@Victorie518 Ahoj, předně držím moc pěsti, ať se z genetiky vrátí co nejvíce zdravých embryjek
Teď budete čekat na telefon, jak dopadla genetika a pokud bude vše u tebe v pohodě, po zprávě z genetiky a MS může dojít k transferu. Podle toho, jestli máš přirozený cyklus, se udělá ket v přirozeném nebo stimulovaném cyklu. U přirozeného se počká na ovulaci a dál nevím, já měla vždy stimulovaný. Tam se od 1. nebo 2DC nasadí léky (buď náplasti nebo tabletky) na růst sliznice, cca 10-12DC se jde na utz, aby se zkontrolovala výška sliznice a podle toho se naplánuje den ketu. Přidá se utrogestan a jde se na to. Tak tfuj tfuj, ať to klapne ![]()
@Victorie518 ahoj mám lajdena a musela jsem si celé těhotenství a teď šestinedělí pichat flaksiparin jinak sem kvůli tomu žádné problémy a omezení neměla
Holky, máte prosím už některá zkušenost s novou Dr. Larysou Datsiuk?
@missy-m Ahoj, moc děkuji za odpověď. Genetiku zrovna dneska volali, 5 z 8 je úplně v pohodě, u dvou je nějaký menší problém a 1 je špatný, že chybí chromozomy. Ještě jsem se chtěla zeptat na jednu věc - někde jsem četla, že embyrjka nemusí přežít rozmražení. Je to pravda, respektive je tam velká pravděpodobnost? Děkuji za odpověď, mám pocit, že než dojde na keto, tak se zblázním.
@Victorie518 Tak 5 z 8 je luxusní výsledek
Tak tfuj tfuj, ať je tam ten šampion. K tomu rozmrazení…stát se to může. Už jsem to u pár holek četla, že se stalo, že embryjko nepřežilo rozmrazení. Ale nestává se to moc často. Já měla dohromady 8 ketů a ani jednou se mi nestalo, že by po rozmrazení bylo něco špatně. Tak držím pěsti, ať to i u tebe je bez problémů a hlavně, ať to klapne na první dobrou
A to čekání…no to je mazec…ale ono to nakonec k tomu ketu uteče…horší mi pak vždycky přišlo těch 14 dnů po transferu, než víš, jak to dopadlo (teda jako samozřejmě to víme dřív že, málokterá vydrží netestovat
)
@Kobra11 píše:
Holky, máte prosím už některá zkušenost s novou Dr. Larysou Datsiuk?
Ahoj delala me jednou OPU a ted v pondeli mi zavadela embryjko, zatim cekame, ale je velice prijemna, oproti Mudr Matenovi, ktery mi delal jednou utz pred opu a byla jsem silne nespokojena s jeho pristupem, kdy my nic nevysvetlil, vrazil do me utz, nic nerekl, dopsal protokol a z mych 9 folikulu na utz, byly potom odebrany pouze 3
porad jsem mela pocit ze to bylo spatne nacasovani, ted uz je to pul roku a ja se modlim aby to nase jedine geneticky vhodne embryjko u me zustalo do 9teho mesice ![]()
Já mám s Matěnou dobrou zkušenost. Sice po odběru z 8 folikulů zralý 3 a jediné dospělo do blastocysty, ale to jediné, co zaváděl matěna fresh na poprvý vyšlo a jsem 12 TT, zatím bez jakýchkoliv komplikací
nejde o kvantitu
@Kejsin
Jednou jsem byla u pana Matěny na prohlídce a v pohodě - za mě profesionál, příjemný přístup.
Ahoj holky,
po dlouhé době jsem nakoukla a pročítala.
Jsem totiž taky „jednou z Vás“. Jen s tím, že náš repromedí klučina bude mít v červenci už 2 roky. ![]()
Koukala jsem na stránky Repromedy a není tam už snad žádný doktor, který tam byl za nás. Hodně se to tam střídá. ![]()
My jsme tam byli moc spokojeni se vším. Naštěstí se nám zadařilo napoprvé. Při odběru vajíček mi bylo řečeno, že jsem měla pořádnou úrodu, pak mi zůstalo 12 oplodněných vajíček, 5 jsme nechali zamrazit, ale jak říkám, naštěstí to vyšlo na poprvé.
Cenově nás to před těmi necelými 3 roky vyšlo na necelých 60 tis, ale rozhodně nelituji.
VŠEM MOC DRŽÍM PALCE. VYDRŽTE, STOJÍ TO ZA TO ![]()
@campús ahoj no jak říkáš já sem taky nakoukla po dlouhé době protože se chystám na KET. Doma už ze „zkumavky“ máme syna v dubnu 2 roky a ještě máme zmrazené jedno embryo. A taky čuměl že v Repromedě už není nikdo z doktorů před 2 lety ![]()
@Ditu566 jo ta jako jedna z mála, ale jinak samí cizí. Mě léčbu zahajovala mudr. Feslingerova. Ale na ultrazvuk skrz výšku sliznice jdu k pani doktorce Datsiuk tak jsem zvědavá. ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.