Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj, ty teď stimuluješ před ET? Nebo jdeš nativní ivf? A ani jeden folikul? Kolilátý jsi den cyklu? Jinak sliznice 10mm je nádhera.
Příspěvek upraven 12.07.21 v 13:19
@Kobra11 no teď žádnou stimulaci nemám. Embrya jsou zamražený už, tak jsem myslela, že už to před KET nemá žádný význam jak jsou folikuly velké. Ne že bych neměla žádné, ale jen mi řekla, že jsou mensi, že tam není žádný velký.(velikostně jsou cca kolem 10).predepsala mi jen ten progesteron
To ti řekli „jen“ pro zajímavost, že nemáš dominantní folikul. Teď je důležitá sliznice, kterou máš 10mm, a to je super. V pondělí tfujtfuj.
@Kobra11 Aha, já už se lekla, že je něco špatně. Už mi jde z toho hlava kolem. Ještě se zeptat, je po KET nějaký speciální režim? Děkuji moc, už aby bylo pondělí.
@Victorie518 ahoj, já co jsem zatím měla ket v pronatalu, tak jsem měla 14 dní doporučeno omezení sexu, koupání v teplé vodě, ted v létě i vnějakých venkovních koupalištích, nedělat namáhavé sporty a nezvedat těžké věci.. prostě klidový režim a pohoda…
at se zadaří!
@Kobra11 mužu se prosím zeptat, ty si automaticky dostala gonal a cetrotide? nebo s tebou nějak diskutovali typ léku? a prozradila by si, jaké máš dávky a na kolik tě vyšly léky? děkuju a držím palce
piš jak vypadají utz a tak ![]()
Holky, koukala jsem na ceník repromedy a ty jejich „vzorové“ příklady. Přispěli byste prosím svojí zkušeností jaké metody a proč vám dali? nebo jestli jste třeba měli všechny stejné? Koukala jsem, že v ceníku není napsalaná cenově prodloužení kultivace, tak jestli už ji mají v ceníku.. a taky mě zaujalo, že u toho jednoho příkladu mají zároven ICSI 10 tis a o několik řáku níž ten package ICSI, PICSI, Macs nebo čip a to zas skoro 20.. tak to vík, že v jiných centrech je PICSI už jen nástavba ISCI a že když se dělá PICSI, tak to automaticky znamená ICSI a tady to mají naceněné zvášt ![]()
spíš si tak zjištuju, na co se zaměřit a co očekávat, at tam pak nekoukám, jak puk, až na mě spustí
děkuju
@baru-ska ceniky jsou na prd
vzdy jsme vse resili s koordinatorkou a ta nam vse hezky vysvetlila
pokud mas dotazy, tak se urcite neboj na vse zeptat, ja vzdy mela seznam otazek s sebou a delala si poznamky ![]()
Nechali jsme si s manželem udělat genetické vyšetření PANDA, ze kterého krom jiného zjistili, jak budu reagovat na stimulaci. Takže mi paní doktorka po krátkých úvahách dala Gonal 200 jednotek. Mám PCOS, tzn. hodně vajíček, budu nejspíš prudce reagovat. Píchám od soboty, ve čtvrtek jedu na kontrolu. Zatím jsem vyfasovala 1350 jednotek Gonalu a vyšlo to něco přes 3.000Kč. Mám to na 6 dní, takže předpokládám, že vyfásnu ještě jednou tolik. Cetrotide plně hradí pojišťovna a 2× Ovitrelle po 300Kč. Takže se vejdeme do ňákých 6.500Kč. Ale jak píšu, u mě je předpoklad, že budu hodně reagovat. Proto „jen“ 6.500Kč. Kamarádka s „normální“ reakcí dávala cca 10tis.
Jinak máme předběžnou kalkulaci na 42.500Kč + PANDA 5.500Kč + se rozhodujeme na Endometrio za 31.000Kč (uvidíme podle počtu embryí). (Nevim, kolik peněz budeme potřebovat za psychiatra za chvíli
)
@Kobra11 tak to nezní tak děsivě ty částky za léky.. já v jejich ceníku viděla 10 až 30 tis.. a právě jsem za gonal a cetrotirde minule dávala asi 6 tis
![]()
ale teda těch 42 tis není málo… tipuju PICSI, MACS, prodloužená kultivace, mražení…
děkuju moc za info ![]()
Tak, v těch 42tis. máme prakticky vše, co nám nabídli. Nám ta částka přijde ok… Ano, máme známí, co dali jinde za ivf kolečko 25.000Kč jinde, ale byl to základ. A protože je to psychicky náročný proces, tak si to zvýšení procenta úspěšnosti holt „rádi“ zaplatíme. Jsou to rakety… jestli půjdeme do endometria, tak jsme na 80.000Kč. Lituji opravdu páry, kteří nemají podporu rodiny, finanční rezervy a miminko moc chtějí… to je na půjčku.
Příspěvek upraven 13.07.21 v 14:31
@baru-ska Nás to před dvěma lety vyšlo komplet na cca 114 tisíc.
Měli jsme PANDU, diagnóza pomalé spermie a už jsem měla za sebou jeden potrat, takže nám bylo doporučeno PICSI a MACS. Prodlouženou kultivaci dělají asi automaticky, nebo nás se aspoň nikdo neptal, jestli ji chceme. Ale posílali jsme embrya na genetiku, takže tam prodloužená kultivace být musela. Genetiku nám hradila pojišťovna. Měla jsem 17 vajíček, 8 embryí se mrazilo. Vyšel až třetí KET, takže jsme si dva platili sami a ještě jsem si nechávala dělat před třetím KETem Endometrio a infuze intralipidů. Vyplatilo se, máme krásnou zdravou dceru
, peníze vem čert!
@EL-_-EN meli jsme to podobne s rozdilem, ze ja jsem musela podstoupit 2 stimulace hned zasebou, z toho jsme meli 4 embrya, kdy jen jedno bylo geneticky v poradku, my jsme na nejakych cca 200 000 a to nepocitam dojizdeni 80km jedna cesta do Repromedy ![]()
Holky to jsou pálky.. jako chápu to..ale když vezmu že ten cyklus v pronatalu mě stál 32 hudba zo jsem měla i ten cip na spermie..tak snad se fakt platí za kvalitu ![]()
@baru-ska no my jsme začali v únoru a zatím jsme na 62tis ale nejvíce nás stala Panda, SpermPacket a dost jsme zaplatila za Gonal cca 14000, protože jsem měla větší dávky a taky jsme si nechali zamrazit 12 embryí, což vyšlo na nějakých 16500.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.