Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@adrusenkaaa ne v tepromeďe už se myslím dneska na et ani nechodí, tobě v den, kdy odeberou vajíčka, tak je oplodní spermatem, pak čekáš 5 dní, to je tzv PK, prosloužena kultivace, kde čekáš koli ti vydrží embryjek do toho pateho až šestého dne! poté se zamrazí, a vyšetřuji se, zda mají správný počet chromozonů atd! to je to pgs, víš, spousta holek ma třeba po PK hodně embryjek, ktera vypadají krasňe a zdravě, ale buď se proatě nechytí, nebo žena brzy potrati! no a ono to pgs může určit ty fakt zdravá embryjka! takže nemusíš abslovovat více Ketu a et! ani tak samozřejmé nemáš uplnou jistotu, že se to podaří, ale je tam mnohem větši jistota
@Monika1987 tak to je opravdu straně
, ještě že se manželovi nic nestalo, udělali jste dobře, že jste se přestěhovali
je to urcite lepší. A v pondělí to bude dobře, budeš to Mít za chvilku za sebou a malou budete mit u sebe a už bude jen dobře ![]()
@rossie0911 aha, tak o tom jsem teda neslyšela, že se zamrazí a pak se dělají různá vyšetření. No uvidím, co mi řekne lekař, ale nejspíš, bych si ten 6 den nechala udelat ET. no uvidime…ale diky moc za info.
@skubanek 86 sice se neznáme, ale držím pěstičk ať to vyjde! ![]()
@adrusenkaaa no uvidíš, co ti doporučí lékař, ale v ropromedě
už je to klasický krok! tak uvidíš, hlavně ať to dopadne ![]()
@rossie0911 jsem z toho hotová. to jsem vůbec nevěděla. jj hlavně at všechny najdeme ty naše fazolky. ![]()
@rossie0911 Moc děkuju, to nevadí že se neznáme, já sem tam na vás kouknu, protože mi to připomene naše bojování a moc vám všem držím palce ![]()
@adrusenkaaa zkus di zadat pgs, ja už bych bez toho nešla, dřív se za to pgs platila snad 20.táců
@skubanek 86 No jo no, my holky bojovnice víme co je BOJ! moc Ti přeju, když došel takový zázrak! ![]()
@adrusenkaaa ale uvidíš co ti řekne doktor! tím se nezabývej, kdy to máš dostat? už víš, čím budeš stimulovat?
@rossie0911 Jo bojovnice to jsme a s pořádně velkým B
Doufám, že vám tím dám alespoň malou naději, holky, ikdyž se nepodaří jednou, dvakrát, někdy i víckrát, není to konec, vždy je nějaká možnost a člověk se nesmí vzdát, snad se ta naše smůla na nás už vykašlala, protože zjistila, že u nás víc nepochodí
Takže hlavy v zhůru a pevné nervy
![]()
@rossie0911 ja tedka beru antibioka, mám chlamydie, takže to všechno budu absolvovat v březnu, už aby to bylo ![]()
Pgs ji udělají pokud maji smlouvu s její pojišťovnou. VZP to proplaci. Známáma ministerstvo vnitra -mmyslím, a te to pojišťovna neproplati. Takže by to musela calovat. Samozdrejme to nemusí chtít. Mne řekla lékařka ze by bylabskoda toho nevyuzit když to moje pojišťovna proplaci.
Je lepší to mít. Ale jak vidíte u me to nic nezarucilo. Jednou to nnevyšlo a podruhéto embryo vzdalo sotva se chytlo ;( ale mmusíme věřit ddál.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.