Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Jo budeme mít PGD, dnes mám jet na kontrolu, jak mi rostou vajíčka
@Kikuška90 @kratjana :my jsme chteli pgs sami kvuli synovi, meli jsme s nim hodne litani a imuno a tak, ale pry to neni duvod delat pgs, takze jsme si tmuseli platit sami a byla to hrozna palka..ale kvuli zdravymu mimcu a svymu svedomi jsme si popujcovali a az ted doplatili, takze dalsi odbery a transfer jsme museli odlozit, i tak si budeme muset zase neco pujcit..Proc vy jste holky meli pgs nebo pgd? a nevite jak to chodi v heliosu? mame vzo.diky..mejte pekny den… ![]()
@Anonymní píše:
@Kikuška90 @kratjana :my jsme chteli pgs sami kvuli synovi, meli jsme s nim hodne litani a imuno a tak, ale pry to neni duvod delat pgs, takze jsme si tmuseli platit sami a byla to hrozna palka..ale kvuli zdravymu mimcu a svymu svedomi jsme si popujcovali a az ted doplatili, takze dalsi odbery a transfer jsme museli odlozit, i tak si budeme muset zase neco pujcit..Proc vy jste holky meli pgs nebo pgd? a nevite jak to chodi v heliosu? mame vzo.diky..mejte pekny den…
Já měla PGS hned při 2.IVF po nevydařeném prvním.
Nabídly mi to v Repromedě sami tak nechápu proč vy jste to platily.
Tuším že v Heliosu je to podobné pokud máš VZP neplatíš to.
Ale být tebou v repromedě se na to poptám proč by to zrovna u vás nešlo na pojišťovnu.
My měli PGS kvůli špatnému spermiogramu. Z 8 embryí je jich 6 zdravých, takže díky za to. Jinak co vím, tak se spíš zeptej přímo na té své pojišťovně jestli toto proplácí a případně v jakých CARech. Já jsem si taky psala přímo na ZP Ministerstva vnitra a tam mi řekli, že to neproplácí vůbec, takže jsem měnila pojišťovnu.
A muzu se zeptat. kolik jste podstoupili transferu pri prvnim pokusu? A pri druhem se uz zadarilo? no ja nevim, zkusim napsat primo do Repromedy nebo myslite.ze si mam zkusit zavolat na VZP? to by nam financne hodne pomohlo, je to fakt strasna suma penez.:-(
@Anonymní píše:
A muzu se zeptat. kolik jste podstoupili transferu pri prvnim pokusu? A pri druhem se uz zadarilo? no ja nevim, zkusim napsat primo do Repromedy nebo myslite.ze si mam zkusit zavolat na VZP? to by nam financne hodne pomohlo, je to fakt strasna suma penez.:-(
Pokud máte oba VZP tak nic řešit nemusíš, protože to budete mít zdarma.
@Kikuška90 Jenze nam doktorka rekla uu predtim, ze kdyz to chceme sami a nemame spatny spermiogram, ze pojistovna nic neuhradi..Proto jsme i tak dlouho cekali, nez tam pujdeme znova…Ale bylo by to super.
@Kikuška90 No primář je tam jen jeden, není? Já myslím pan Veselého. On chodí až odpoledne, tak asi proto… no ale doufám, že se s ním ještě uvidím. Jinak dneska na konrole to vypadalo docela dobře, rostou, ve středu jdu zase a v pondělí snad bude odběr.
@Netaneta píše:
@Kikuška90 No primář je tam jen jeden, není? Já myslím pan Veselého. On chodí až odpoledne, tak asi proto… no ale doufám, že se s ním ještě uvidím. Jinak dneska na konrole to vypadalo docela dobře, rostou, ve středu jdu zase a v pondělí snad bude odběr.
Já vůbec nevím, nikdy jsem tam o něm neslyšela
Tak se zkus příště nahlásit, že chodíš k němu. Mě i když jsem chodila na UTZ před odběrem objednávali pořád ke stejné doktorce.
Já mluvila s mudr. Veselou a ta říkala, že se chystají na dovolenou a že přes prázdniny nebudou téměř k zastihnutí
@Anonymní píše:
@Kikuška90 Jenze nam doktorka rekla uu predtim, ze kdyz to chceme sami a nemame spatny spermiogram, ze pojistovna nic neuhradi..Proto jsme i tak dlouho cekali, nez tam pujdeme znova…Ale bylo by to super.
A vy už teda za sebou máte kolik IVF? Pokusů? A proč podstupujete IVF? Pokud je špatný SPG tak není problém PGS hned už prvního IVF, jinak doporučují po prvním nezdařeným IVF, takže při druhým.
No ja nevim.jak se to pocita, byla jsem jednou na odberech vajicek, meli jsme tri dobra embrya a pak jsem podstoupila 3× KET. bohuzel neuspesne, ani jedno embryjko se nechytlo..spermio ma manzel dobre.
@Anonymní píše:
No ja nevim.jak se to pocita, byla jsem jednou na odberech vajicek, meli jsme tri dobra embrya a pak jsem podstoupila 3× KET. bohuzel neuspesne, ani jedno embryjko se nechytlo..spermio ma manzel dobre.
Takže chyba je na tvé straně? Nebo se na nic nepřišlo? Ono asi když není důvod pro to genetické vyšetření a nemají to lékaři jak podložit, tak to nejde. Ale zase když máte už jedno neúspěšné IVF za sebou… a ty ses ptala ted?
@Kikuška90 Vlastne je to tak, jak rikas, manzel spermio dobre, moje vysledky taky v norme, ale chteli jsme jit do druheho s jistotou, ze bude naprosto zdrave.Ted jsem se neptala.ale pochybuji..Mela jsem dva kety pod lekama, pak jsem mela jeate imuno vysetreni a netivni ket a nic..a sama dr.se divla, proc to zrovna u nas nejde… ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.