Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@kratjana
jj krátí, krátí…
zatím máme tak polovinu věcí..
někdy během 14-ti dnů se chystám na vyprání a vyžehlení oblečků, dodělat doma nějaké úpravy v ložnici, dovézt postýlku a nakoupit v lékárně..
no a kočárek to je kapitola sama o sobě…ten teda ještě taky nemáme protože se nějak nemůžu rozhoupat který
![]()
jinak čekáme chlapečka ![]()
Holky co se tyče ivf i v jinych diskuzích, kde jsem, tak samé dobré zprávy ohledně těhotentví. Já jsem tak ráda, když se to každé z Vás povede otěhotnět. Jsem i moc ráda, že existuji takové stránky a můžeme si všechny o tom stejném problému povykladat.
Holky jsem na Vás zvědavá, jak Vám to dopadne za pár dní se budeme radovat i z Vašich pozitivních testů a taky se těším na první fotečky miminek. ![]()
@Kikuška90 ahoj… a kolikaty den jsi po ket? Ja testovala osmy a devaty a carku jsme s pritelem hledali na svetle a z ruznych uhlu a snad jsme ji videli jen proto ze jsme chteli. Tak jsem na to kaslala a testla az trinacty a hned se objevily //. Vydrz jeste ![]()
@pajinkapajinka Dneska 8. den po KET.. já myslím, že už není co řešit. Vůbec nic mi není
Testovat už nebudu, v pondělí jdu na krev.
@Kikuška90 me neni vubec nic do dneska a jse ve 13 tydnu s dvojcatama. A za celou dobu ani priznak… ja jsem po tom osmem a devatem dnu taky uz nechtela testovat, ale jak se to blizilo citila jsem ze musim byt trosku pripravena na to co mi reknou jinak bych se asi sesypala.
@pajinkapajinka Ani břicho Tě nepobolívalo? Právě všude čtu jak břicho nebo podbřišek pobolívá/bolí, ale mě je prostě fajn
.. Já připravená jsem, jsem připravená na to, že to nevyšlo. Chci s něma probrat, že mám strach jít do dalšího transferu, když to už 2× nevyšlo.
Vlastně si tím netestování nechávám malilinkatou šanci, že třeba ![]()
@Kikuška90 ne ani bricho. Ja prave taky jsem si rikala - netestuj a do posledni chvile mas nadeji. Ale pak jsem fakt musela vedet na cem jsem. Taky jsem mela strach z dalsiho pokusu. Absolvovala jsem tri v letech 2003-2005 na Obilnaku a ani rana. No a ted v Repromede s jinym partnerem posledni pokus na pojistovnu a darovane cele embrya a vyslo to. Z osmi darovanych vajicek se oplodnily tri a z tech po pgs zbyly dve. A ted dvojcata - jednovajecna a zbyle embryjko v mrazaku. Takze urcite vim jake je to bat se, ale hlavne nehazej flintu ddo zita. Osmy den je fakt brzooooo. Nejdriv desatej-nejdriv.
@pajinkapajinka píše:
@Kikuška90 me neni vubec nic do dneska a jse ve 13 tydnu s dvojcatama. A za celou dobu ani priznak… ja jsem po tom osmem a devatem dnu taky uz nechtela testovat, ale jak se to blizilo citila jsem ze musim byt trosku pripravena na to co mi reknou jinak bych se asi sesypala.
@Kikuška90 pajka ma pravdu!!! Hele ja zase citila pichani a ani pididuch!!! Opravdu si myslim ze je brzy jestekdyz bys testovala treba 11.dc tak bych nerekla ale 8.dc je brzo. u vas je jaky problem ze mas treti ket?
@kratjana Spermiogram. Loni, při 1. IVF nám zůstalo jen jedno embryjko, navíc to nebyla ani blastocysta. Teď z 2. IVF jich mám 6 po PGS.. teda už jen 4. Nechápu to, proč to nejde ![]()
@pajinkapajinka píše:
@Kikuška90 ne ani bricho. Ja prave taky jsem si rikala - netestuj a do posledni chvile mas nadeji. Ale pak jsem fakt musela vedet na cem jsem. Taky jsem mela strach z dalsiho pokusu. Absolvovala jsem tri v letech 2003-2005 na Obilnaku a ani rana. No a ted v Repromede s jinym partnerem posledni pokus na pojistovnu a darovane cele embrya a vyslo to. Z osmi darovanych vajicek se oplodnily tri a z tech po pgs zbyly dve. A ted dvojcata - jednovajecna a zbyle embryjko v mrazaku. Takze urcite vim jake je to bat se, ale hlavne nehazej flintu ddo zita. Osmy den je fakt brzooooo. Nejdriv desatej-nejdriv.
Děkuji
Mno tak uvidíme, já teď nemám na další test ani pomyšlení, tak uvidíme v pondělí.. ale jsem připravená s něma probrat další KET.
@pajinkapajinka paji prosim te jak je to s temi darovanymi embryi nebo vajicky. Kolik co stoji? Resi to ted svagrova. 1.ivf nemela kvuli pgd ani na zavedeni-ma spatnou genetiku ;( ted premysli o darkyni.
@Kikuška90 taky nechapu proc nam yo nejde. Nekdy si rikam jestli to vse nebylo ma ukor kvantity misto kvality. Ted nevim jestli jsem tu vetu napsala spravne. Chapes me co tim chci rict ze
@kratjana Vím co myslíš.. právě se na to chci zeptat. Zase si říkám, že když to embrya zvládli až do 6. dne a prošli genetikou, tak to bude mnou, proč to nejde, když ty embryjka jsou TOP. Jenže co pro to udělat, co změnit ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.