Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@kratjana Janičko tvé opožděněné měsíčky, podle mě to udělaly antibitika. Já jsem beru atb a moje měsíčky sice přišly přesně (děkuji Bohu, že je mám pravidelné),ale za to byly krátké. Takže to si způsobily atb! Až budeš mít 14 dní meškání tak si zajdi k doktorce na vyvolavačku. Přečti si na netu, zda je vyvolavačka škodliva. Držím palce at se dostavi sama.
@adrusenkaaa vyvolávací neciiii
podle mě je to zase moc umělý ;( vidím to tak že teď buch ani fo dalšího ketu nešla. Jsem opět nemocná. ;(
@Kikuška90 Za 6 dni dobirame atb.Pote se mi udelaji testy, zda to chlamydie vyhubilo. A pak se uvidi.
Ahoj holky, ve 25. tt hlásím tehotenskou cukrovku. Dva dny bez sladkostí a dvě kila dole.
Doufám, že to nedopracujem k inzulínu… Jinak jsem doma na neschopence od Vánoc, pobolivala mě dost hlava. Malej se zdá být v pořádku, konečně se začal ozývat, já měla 4 kila navíc, teď mám 2. Doufám, že se vám všem daří v rámci možností dobře. ![]()
@Netaneta ty blaho 25.tt???? Kurna tady se bude zachovali rodit jak na běžícím pase ![]()
@Netaneta Ahoj,to me mrzi.Ale nemusis se niceho bat. Kamaradka to mela take. A vsechno bylo v poradku. Dokonce ani mala nemela nadvahu, jak se to o cukrivce rika, ze plod je vetsi.Ja jsem zavisla na sladkem, takze ti drzim palce ![]()
@adrusenkaaa díky, on manžel měl 4,5 kila, takže já s velkým deckem trochu počítám, ale tajně si přeju 3,5 - po Mamince.:-) Já právě taky sladký celkem můžu, ale nedá se svítit, už jsme zvládli horší věci. ![]()
Ahojte děvčátko moc Vás všechny zdravím. Před pár dny jsem šla do nové skupinky, kde jsou ženy z celé republiky a probíhá u nich ivf. Dozvěděla jsem se různé techniky. Takže při Et, nebo Ketu je lepší, když má žena aspon z půlky plný močový měchýř, lépe se tam embryo vkládá. Po opu se jim kontrouluje velikost sliznice a den Et také. Po opu se davájí léky na podporu růstu sliznice lék se jmenuje Estrofem. A skoro všechny ženy po Et ležely aspon 15 minut. TAk tedka si to udělám jinak. Budu mít plnější močový měchýr a budu chtít zkontrolovat sliznici. Primár Textl psal, že stačí 6mm. Člověk aby si studoval všechno sám. Při kontrole to řeknu doktorovi co všechno budu chtit udělat. A je mi jedno co si bude o mě myslet! PAmatuji si, že před prvním Et jsem se šla vyčurat a ještě jsem si davala sprchu.
Tedka se ani neosprchuji a nevyčurám a ještě řeknu příteli at mi uděla orgasmus doma.
Aspon tam budou hleny.
@adrusenkaaa
objem měchýře jsem také slyšela. Ale u nás se nevydarilo
@adrusenkaaa Hele kočko, udělej tak aby jsi ty byla spokojená a měla z toho dobrý pocit.
Já tady na ty „rady“ nevěřím. Jsou lidi, co jsou vyčůraní, vysprchovaní, nikdo jim nekontroloval sliznici, Dr. má problém s vložením embrya a hned po ET/KET vyskočí a jdou domů a otěhotní. A pak takový který můžou dělat co chtějí a prostě to nevyjde.
Hlavně buď v pohodě a mysli pozitivně ![]()
@Kikuška90 Máš pravdu udělám si to podle svého abych já byla spokojená! Vím, že každá klinika má prostě jiné priority. Člověk už z toho blouzní a udělá vše aby se to vydařilo! Já právě myslím pozitivně. Dělám si pro sebe meditace s pozitivnímy myšlenkami. A co ty jak ti je? A co budete dělat v zahraničí? Do Francie jedete?
@adrusenkaaa Jo jo do Paříže, jedeme prakticky jen tak
Byla jsem tam už jednou a strašně se tam těším, to město miluji ![]()
Jinak se mám docela fajn, ale přemýšlím, že další KET asi nechám na později, asi léto. Mám za sebou tři transfery prakticky v zimě, tak třeba změna období pro nás bude příznivější
Zatím jsme se dali na domácí výrobu
Koupila jsem si po dvou letech ovulační testy a piju Kontryhel, tak se aspon zabavím ![]()
@Kikuška90 Musím tě pochválit jsi moc silná opravdu. A ještě k tomu je trpělivá, že to netlačíš na pilu a počkáš si to léta. Más můj obdiv
Také piju kontryhelový čaj hned jak jsem dostala měsíčky. Zkusím aspon jeden cyklus něco pro své tělo udělat. Ještě 5 dní a máme dobraná atb, mám čím děl lepší náladu a cítím se dobře tuk tuk tuk. A uvtnitř sama sebe jsem si připustila i myšleknu, že kdyby se nam ivf nepodařilo svět se nezhroutí. Začala jsem i přemyšlet, že určitě je na svět moc mladá dívka co je zdravá a nechtěně otěhotněla a miminko nechce, ja bych si zřejmě to miminko vzala. Kdybych věděla, že je ze zdravé normální rodiny, tak bych si ho adoptovala. Ještě nějak přítele na to připravit.
Paříz také se tam už dva roky chystáme. Ale vždycky naskočí nějaké výdaje navíc. Tedka mám auto v opravě. Další peníze fuč a to ještě před ivf, kdy je každá korunka dobra. Musíš nám pak ukázat fotky.Na jak dlouho tam jedete?
@adrusenkaaa Jen na otočku prakticky
Jedeme čtvrtek - neděle. Už za 3 týdny
Jedeme ještě se švagrovou a švagrem, on to byl vlastně její nápad. ![]()
A víš, to jaká jsem a jak to beru, to je zásluha mého manžela. To on mě drží při zemi. Nechce „flákat“ jeden pokus za druhým hlava nehlava… A hlavně my už cca 2 roky máme úplně boží období, jsem strašně šťastná. Né že bych dřív nebyla, ale teď je to takové fakt na maximum a on to má stejně, vlastně je to od té doby co jsem si koupili vlastní domeček. V podstatě nám chybí už jen to dítě a letos nám bude 26, tak si říkám, že máme vlastně ještě čas.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.