Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Netaneta
Ty jo cukrovka, to mě mrzí.
Já se jí teď trochu děsím, mám furt žízeň, ale na vyšetření jdu až za 10 dní. A výsledky ti řeknou hned ten den? Měla jsi nějaký příznaky? A teď musíš držet dietu nebo jak? Já zatím se s váhou taky držím, ťuk ťuk, 23.tt a zatím jsem na nule, uf uf.
@Lalunta Příznaky jsem neměla a nemám žádný, připadám si úplně v pořádku a dost mě to mrzí, je toho spousta, co nemůžu… a chuť na sladký mám samozřejmě o to větší.
Já byla na testech v pátek a pro výsledky jsem volala v pondělí, od gyndarky jsem dostala zadanku na diabetologii, tam jdu v pondělí, tak uvidíme. Zatím mi zakázali sladké, bílé pečivo a sladké druhy ovoce, víc se dozvim v to pondělí. Doufám, že bude stačit dieta a nebudu muset pichat inzulín. Ať ti to dopadne líp než mně. ![]()
@Lalunta Jj, byli jsme na Veveří. A za sebe bych klidně zvládla i hodinu koukat na toho malýho broučka ![]()
@Netaneta A můžu se zeptat, na kterou diabetologii tě poslali? Jestli to může být kterákoliv nebo je nějaká spešl pro těhotné. Mně totiž vyšly hodnoty zvýšené, ale zatím mě doktor neposlal nikam, že mám teď do další kontroly u něj výrazně omezit cukry a že mi vezme tu ranní krev na lačno a podle toho se uvidí. Trochu se děsím toho, že budu muset někam jít ![]()
@missy-m dali mi zadanku a objednat jsem se měla někam sama. V sv. Anně a Bohunicích měli plno, takže jsem zkoušela podle netu a půjdu na Zahradnikovu. A bylas na tom klasickým testu s třemi odběry krve a pitím toho sladkého roztoku? Nechci strasit, ale já mám třeba lacnou ranní hodnotu OK, vyšší byly ty dvě další, navíc to teď studují furt na netu a údajně je prostě cukrovka-necukrovka, žádný zvýšený hodnoty. Taky to mám o fous, ale spíš to znamená, že se objevila až teď. A do 35. tt se to zhoršuje.
@Netaneta Jj, byla jsem. Měla jsem právě hned tu první hodnotu 5,1 (má být do 5,0), tak se i byla ptát sestřička doktora, jestli pokračovat v testu. A když jsem si volala na výsledky, tak mi doktor říkal, že teda všechny ty hodnoty byly zvýšené. A že ať na ten měsíc teď výrazně omezím cukry a uděláme ten kontrolní náběr na lačno. Taky jsem to právě četla, že i zvýšené hodnoty znamenají cukrovku a neexistuje jenom jako náběh na ní. Takže jsem projela net a vrhla se na omezení sacharidů a pravidelnou stravu. Tak uvidím. Jsem s tím tak nějak smířená, že si sladkýho moc neužiju. Hlavně aby nedošlo na ten inzulín. Hm, Zahradníkovu mám blízko, tak uvidím, jak dopadnu. Dík za info a držím pěsti, aby to zůstalo u diety.
@missy-m tak aspoň nebudeme úplný koule a třeba ani nepopraskame.
Taky držím palce a děj pak určitě vědět, jak jsi dopadla
@Lalunta ty jo jak jsi to udělala, že jsi zatím nic nebřibrala???teda kloubouk dolů.
@adrusenkaaa
Ze začátku nechutenství a to jsem zhubla pár kilo, teď jsem je nabrala. Nepřežírám se, nemám žravou, ani nějaký extra chutě, prostě normálně jím, aji sladký. Jinak já fakt nevím.
To je asi hrozně individuální.
@Netaneta @missy-m
Tak to jsem zvědavá, jak vám to dopadne. Musí to být vopruz.
Já teda teprve uvidím za dva týdny. ![]()
@montty Ty máš dneska kontrolu vid? Tak držím palce a těším se na fotku prcka
![]()
@Kikuška90 včera o půl pátý jsem měla jednorázové zakrvacení. Tzn
Do týdne to dostanu
@kratjana píše:
@Kikuška90 včera o půl pátý jsem měla jednorázové zakrvacení. Tzn
Do týdne to dostanu
Téééda… to máš nějakej mega dlouhej cyklus ted ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.