1. IVF - Repromeda

Napsat příspěvek
Velikost písma:
51
1.4.16 16:54

@Adina N. : Já jsem tedy nikdy předem neplatila, vždy až po absolvování určitého výkonu. Ale je to možná tím, že jsem jejich spokojená klientka už od r 2010, tak mě znají. A i kdyby: nevím, co je na tom špatného. Málo kdo pracuje tak, že si nechá zaplatit za vykonanou práci celou částku až úplně nakonec. To, že jsou „nejdražší“ mi nevadí, za kvalitu se platí. Pokud ti jejich ceny nevyhovují, nikdo tě k nim nenutí, máš k dispozici stovky jiných CARů. A pokud chceš soucit, bež s prominutím k psychologovi nebo ke knězi (nemyslím to špatně, jen upřímně). V prodejně aut bys taky očekávala, že budou mít soucit s tvou životní situací? Asistovaná reprodukce je business jako každý jiný, není to charita. Buď ráda, že nežiješ jinde, české CARy jsou plné cizinců, kteří na podobnou léčbu v jejich vlastní zemi nemají peníze, protože na ni třeba nepřispívají pojišťovny. Dojíždět s neplodností třeba do Rumunska by se ti asi moc nechtělo, že?
Ano, i nám se stalo, že to mezi námi a Repro za těch 6 let občas zaskřípalo, ale vždy se to nejlépe vyřešilo tak, že jsem napsala/zavolala přímo jim, rozhodně to nevyřesí to, že je budeš kritizovat na netu. A pokud ti můžu poradit, tak následovné: já řeším problém s neplodností už skoro 20 let. A pokud bych po každém problému z centra utekla do jiného, tak mi za 5 let žádné centrum nezůstane. Nejlepší je zůstat u jednoho a to si „vychovat“. Nebát se zeptat se, řict si, napsat si, zavolat si, domluvit se, dohodnout se.
Každopádně vám držím palce, ať se brzy zadaří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3647
1.4.16 19:11

Mně to přijde jakoby tu psali přímo z těch center a dohadovali se a shazovali navzájem. :nevim: :think: doufám jen že to tak není :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
1.4.16 20:04

@kratjana: tak pokud jde o mě, já opravdu v Repro nepracuji. A předpokládám, že lékaři jsou rádi, že se pacientek zbaví, než aby je v pátek večer sledovali, ale možná mají někoho, kdo jim debaty sleduje, kdo ví. Jak už jsem psala, neplodnost řeším 20 let (od svých 20 let), teď je mi 40. Úspěšná byla až IVF v Repro, v r 2011 se nám z čerstvého ET po PGD (tehdy se pgd ještě dělal na 3 denních embryích a muselo se to do 5. dne stihnout) narodilo první ditě, v r 2013 z prvního KETu 2. dítě, v r 2015 bohužel revize po 2. kETu a teď zkusíme naše poslední emryo.
Nemyslím si, že bych pani A shazovala a pokud to tak vyznělo, tak je mi to líto. Nemyslela jsem to tak. Vždy mě ale rozpění, jak lidi bez řečí vyhodí desítky až stovky tisíc za auta a plazmovky, ale nechce se jim stejná částka dát za dítě. Berou to jako že na něj mají právo. Když jsem s léčbou začínala, transferovalo se 3-5 embryí, bylo jim 48 hodin, žádná prodloužená kultivace, žádna genetika, žádné kryo, žádne Isci, pisci, macs. Úspěsnost byla 20%. Bylo jen pár center a zaměřovali se hlavně na ženy s neprůchozími vaječníky. Jiným pomoci nedokázali. Za těch 20 let se tolik věcí zlepšilo, ČR se stala jednou ze špiček na poli asistované reprodukce, pojišťovny ji z části hradí všem (ve spoustě zemí to tak není), dárcovství je zde legální ( opě ve spoustě zemí to tak není), zkrátka je škoda, že se na tohle občas zapomíná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3647
1.4.16 20:35

@z dovol abych ti řekla že procházím 1.Ivf a už nás to stalo 80000. Nediv se že jsem nervozni z toho že dítě ještě není. Zaplatili jsme si kde co. A nic. Říkám si: kolik mě to sakra bude ještě stát? Jsem obyčejná prodavačka s platem 12000. Auto máme jetý za 80000. Na to abych mohla dojíždět do práce ho potrebuji a potřebuji aby bylo pojizdnw a ne kupovat vrak za dvacet nebo třicet. Abych do něj musela pořád investovat.. A v carech by se měli více snažit. Mám 4kety zasebou a nildo neřeší proč nejsem těhotná. Oni ti nabídnou jen takové služby že kterých mají peníze. Ale aby mi sami nabídli vyšetření dělohy to ne. Není normaalni aby se embrya chytla částečně a nakonec se vyplavila a proč se tak děje se neresilo.ne kaxdy má sto litrů. Když se to dozvíš že dne na den. Můžu ti říct že stavíme a od roku 2014 se naše stavba skoro nepohla. A proc? Protože chceme miminko sruj co stůj a peníze jdou téměř všechny na půjčky na barak(v té době jsme nevěděli co nám život nachysta) a na miminko. A taky je to vyčerpávající po psychické stránce! Není to jen o financích. Ale to jistě víš. a nedivím. se holkám co odchází po neuspestym ivf do jiného centra. To budu i já aa spousta z nás co v této skupince jsme.
To co píšu není o Repromede ale celkově o všech carech…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3647
1.4.16 20:41

Holky nevíte kdy mám čekat menses po té hysteroskopii? Zítra mám termín ale nevypadá to. Krvácela jsem i po tom zákroku a brali mi vzorek sliznice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
1.4.16 21:18

@kratjana: Úplně tě chápu. Já byla takhle zoufalá od r 1997 do r 2011, kdy se nám nedařilo. Dlouhých 14 let. Taky nikdo nevěděl proč a vyšetřené jsem měla úplně všechno. Imuno, genetika, štítná žláza, děloha, vaječníky, vejcovody, hormony, vše na jedničku, lázně, mojžíšovka, partner měl ukázkový spermiogram. Bohužel CARy nejsou všemocné, nejsou kouzelníci, a hlavně si myslím, že ne všechno jde vyšetřit. Důležité je také si uvědomit, že samotná implantace je tak složitý proces, že mu (uvádí se v chytrých knihách) až z 80 procent lékaři stále nerozumí. Centra umí získat gamety, spojit je, kultivovat vznikla embrya, vyšetřit je a transferovat je. Bohužel od toho momentu už nikdo pořádně vlastně neví, co se mezi embryem a endometriem děje. A to nevyšetříš. Slyšela jsem názory, že někdy ženské tělo prostě otěhotnět „neumí“, nebo dokonce některá centra věří, že 2 lidé (ač zdraví), můžou být reprodukčně nekompatibilní a dítě prostě spolu nestvoří. Různá centra dokonce doporučují mixovat sperma partnerova se spermatem dárce, prý s tím mají výborné výsledky. Nám také nikdo nedokázal vysvětlit, proč našemu 3. embryu přestalo najednou bít srdce, když bylo týden před tím na UTZ vše v pořádku. Bylo vyšetřeno PGD, před tím jsem ze stejné „várky“ porodila 2 zdravé děti. Všechny testy po revizi dopadly dobře, neměla jsem žádnou infekci, histologie byla naprosto v pořádku, všichni jen krčili rameny.
Ale to je na dlouho, nechci nudit. Chtěla jsem jen říct, že myslím, že máme štěstí, že žijeme tady a teď(alespoň co se léčby neplodnosti týče). V ostatních zemích by na nás lidově řečeno prděli ještě víc. V Anglii například pojišťovna hradí pouze 1 cyklus IVF a má velmi přísné požadavky: žadatelé nesmí mít ani jeden nadváhu, musí mít normálni BMI, nesmí kouřit a hlavně: nesmí už žádné dítě mít a to se počítá i například partnerovo dítě z předchozího vztahu (zkrátka kdyby měl váš partner dítě s jinou ženou, už vám dvěma IVF nezaplatí). V německu a rakousku je to podobné, plus je tam nelegální použít darované oocyty a spermie, takže třeba pajinkapajinka by musela do zahraničí. Snažím se říct, že mě pomohlo si pokorně uvědomit, že už díky tomu, že žiju v CŘ, mám daleko větší šanci že otěhotním pomocí umělého oplodnění než ve většině jiných zemích a že ve srovnání s těmi jinými zeměmi se tu CARy i pojišťovny s námi vyloženě mazlej. Jen prostě bohužel nejsou všemocní. Taky si nemyslím, že něco zanedbávají, nebo se flákají, jim jde také o to, aby měli co nejlepší výsledky, o prestiž. Jen už často neví, co by idiopatickým pacientům, jako jsem já, ještě nabídli. Možná by pomohlo, kdyby se pořád nereprezentovali stylem „u nás určitě otěhotníte, my jsme experti na všechno“, ale kdyby přiznali, že i oni si občas neví rady. Těžko řict.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
1.4.16 21:26

@kratjana: ještě jsem zapoměla dodat: nás celkově umělé oplodnění stálo skoro půl milionu. Sice je to rozprostřené do 2 desetiletí, ale taky pálka. :)Nejlepší půl milion, který jsem kdy kam zainvestovala :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3113
1.4.16 21:37

Holky nevim, jestli se to tady resilo, ale stat chce prispivat na 6 ivf na pojistovnu, zvysit vek zeny.Nize odkaz. Jsem ta to moc rada. :)

http://zpravy.aktualne.cz/…025900fea04/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3647
1.4.16 21:42

@ZehLen mě ale nebaví vycerpavat pokusy bez vyšetření. já to vidím tak že co nemám nastudovane jako pacient tak to nemám. A to je špatný postup aby pacientka lékařům říkala co chce vyšetřit. Hysteroskopii i imunologii mám díky tomu že jsem si o to řekla. A jak mi to bylo trapné. By mě zajímalo kolik hradí pojišťovna za každý cyklus. Pokud vím tak jeo to ubohych 26000. A né kdoví jaký ceny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3647
1.4.16 21:44

Rozhodně bych půl. mega v jednom caru nenechala. Je dobré zkoušet i jinde. Jiný meyody, postupy atd… Repromeda má u mě maximálně dvě šance. Další kolo bude jinde. ;(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3113
1.4.16 21:46

@kratjana myslim,ue pojistovna plati klinikam 40 tisic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
1.4.16 22:04

@kratjana Já toho půl mega nedala jednomu centru. Také jsem naštvaně odcházela po každém neúspěchu. Také jsem chtěla nová a nová vyšetření, která nic nezjistila. Naštěstí pro mě jsem buď prozřela, nebo by se zadařilo i bez toho, to už nezjistím. Ale myslím, že se mi to nedaří vysvětlit, tak toho nechám :) Moc přeju, ať se brzy zadaří, ať už v jakémkoliv centru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
542
3.4.16 11:11

@ZehLen
Ty jo, to je příběh! 8o 2 dětičky jsou super! Rozumím tomu, co chceš říct, ale je to asi tím, že jsem díky Repromedě těhotná (taky jsme idiopati), díky čemuž jsem teď hrozně v klidu. Některé holky zde jsou už ale zoufalé a já se jim nedivím… taky jsem byla! Hledají všemožná vysvětlení. A já jim můžu jen přát, aby je už nemusely hledat a byly těhotné, protože to se člověku najednou strašně uleví…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.4.16 10:21

Tak koukám jaká se tady rozjela diskuze. Myslím, že každý názor je dobrý a má své opodstatnění. Jsem taky zastáncem toho, že by člověk neměl hledat na internetu jaké vyšetření by mohl ještě podstoupit. To by mu v Car měli nabídnout a to se podle mého neděje. Ale taky jsem zastáncem toho, že všechny cary dělají dle svých možností co můžou - je to přeci jejich prestiž a pokud jsou úspěšní, ostatní se to dozví a půjdou na ivf k nim. Já jsem například hned v repromedě řekla, že nemám 120 000 na ivf s darovanýma vajíčkama jak požadovali a to jsem ještě nevěděla, že i partner má problém a bude potřeba zaplatit i spermie. A bylo mi nabídnuto, že jedna dárkyně bude pro dvě příjemkyně. Což znamená půlka cena za odměnu, půlka ceny za léky na stimulaci pro dárkyni. A hned celé ivf bylo cca o 50. 000,– levnější. Je to samozřejmě případ od případu a jsem určitě zaslepená tím, že těhotná jsem, ale myslím, že každý Car dělá co může. Jinak teda - ikdyž i já jsem odešla z jednoho caru do druhého. Teda až po deseti letech, ale odešla. Ale myslím, že by žena měla být v jednom Caru, kde můžou svýma metodama vyšetřit všechno co jde. Pacientku doktor zná a můžou dalšíma a dalšíma metodama na otěhotnění pracovat. A taky názor, že v zahraničí bysme neměli v podstatě sebemenší šanci je prostě fakt…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
202
4.4.16 11:30

Ahojky holky tak u nas se taky štěstí nekoná, 10 po ket a nic, zkusim zitra to bude 12 den ale uz tomu moc nevěřím :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.