Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Já mám nízké amh 0,49. Tuto hodnotu jsem měla v srpnu. Jakou mám teď nevím. Asi 0,nic. Nevím jak rychle to klesá. Muž má prý dobrý spermio prý dárcovské, ale co mne zarazilo bylo, když nám dali zprávu kde máš napsané kolik ti odebrali oocyklů atd, tak je tam i spg 90%patol. forem. Ale kdyby byl problém i u manžela tak by nám ho řekli.
@irci2 Ahááá, no to by vám asi řekli. Já už si vůbec nepamatuji jak ten SPG má být, ale vím, že my v té zprávě měli spermio vždycky už upravený ![]()
Dobrý den,
váš dotaz je velmi dobrý. Souhlasím, že Luveris je možné podávat individuálně. K výraznému poklesu LH i FSH dojde po začátku podávání Cetrotide. Proto je třeba opakovaně během stimulace odebírat krev na stanovení FSH, LH a E2. Mnoho center tyto odběry neprovádí. Je dobré se na toto zeptat v centru před zahájením stimulace.
Ve vašem věku bych ale dal přednost dlouhému stimulačnímu protokolu (z luteální fáze), s kombinací Dipherelinu 0,1 a Merionalu 150 j.
Při tého stimulaci se podává LH přímo v Merionalu a riziko poklesu je výrazně menší.
Hodně štěstí
prim. MUDr. Pavel Texl
Sanatorium Helios spol. s r. o.
tel.: 549523258
@Mišuta29 Úplně nerozumím tomu, proč se ptáš v Heliosu? Vždyť každá klinika má postupy trochu jiné a každý doktor si bude stát zrovna za tím svým a jediným správným… Jestli nevěříš stimulaci v Repromedě, tak snad aby ses do toho tam ani nepouštěla… Přeju hodně štěstí… ![]()
@T.martasek proc bych se jinde prat nemela? Chtela sem vedet nazor na luveris! A Dr mi odepsal tohle! Repromeda mi nabízí krátký protokol a helios dlouhý! Jak každy car urcite dela s jinyma hormonama ale nerozumim ze jsou tedy oba protokoly pro me vhodne! Myslela jsem ze na to jsou taky nějake kritéria!? Podle ceho se tak ci onak rozhodnout! A jelikož je to me telo a me zdraví chci o tom vedet vic! Vic nazoru! A na tom neni preci vubec nic špatného! Do stimulace nechci jit jako nepolibena!!! Me to totiz neni jedno!!!
@Mišuta29 já tě zcela chápu
vůbec když vidíš že nás tu je také několik co jsme do toho už narvaly tolik peněz a nic. Já myslím že je dobré že se ptáš i jinde. Já se taky ptala. Ale na druhou stranu bychom jim měly fakt důvěřovat a to mě dělá taky problém ;( jsem v tom hrozná. Achjo
Holky tak se mi to včera rozjelo a nekravcela jsem týden před. jak vždycky. Jen po tom zákroku pár dnů. Uvidím co další cyklus. Pokud premyslum nad laparem když hystero je dobry. Nebo to mám nechat až třeba když se vůbec nepovede? Nechci zbytečně jizvy..
![]()
@kratjana ono ani nejde ze bych nevěřila, me treba si Dr Hromadova získala! Jen chci aby kazdou z nas braly individuálně a podle toho se nasazovaly hormony! Mam nízké amh takze nebudu mit moc vajicek! A kdyz k tomu mam hormony co srazí kvalitu tak se ptam po jeste jiných hormonech co naopak zvýší nebo udrží kvalitu!!! Verim ze svoji praci dělají dobre jinak by nemeli takove jmeno jen ja sama jsem z toho nervozni! A tak se ptam
@Mišuta29 Texl z Heliosu je d*bil který si hraje na boha… stačí si přečíst diskusi na jejich stránkách
![]()
@kratjana píše:
Holky tak se mi to včera rozjelo a nekravcela jsem týden před. jak vždycky. Jen po tom zákroku pár dnů. Uvidím co další cyklus. Pokud premyslum nad laparem když hystero je dobry. Nebo to mám nechat až třeba když se vůbec nepovede? Nechci zbytečně jizvy..
No laparka je úplně něco jiného a podle mého bývá mnohem víc problémů právě ve vejcovodech než v děloze ![]()
@kratjana mam za sebou laparku a zadne jizvy nejdou kocko videt
@Mišuta29: Souhlasím s @Kikuška90. Pokud chceš objektivní názor, pan dr Texl je ten poslední, kdo ti ho dá. On si preferuje jen ty svoje „old school“ léky a není schopný ani vzít na vědomí, že s nimi mají jiní dobré výsledky. On je jediný dr v ČR, který otevřeně kritizuje postupy jiných center. Podle mě to už dělá moc dlouho úplně stejně a trochu mu to vlezlo do hlavy.
Zkus se zeptat i jinde (mě třeba vyhovuje dr Šulc z pražského GESTu), ale jak už jsem tu psala, je to podle mě cesta do pekel. Budeš jen nervózní, vystrašená a zblblá. Každý dr ti dá jen svůj názor a ten je vždy trochu jiný, než kolegův. Myslím, že jak Helios tak Repromeda jsou špičková centra, každé používá jiné metody a jiné léky, ale výsledky mají obě podobné. A je úplně klidně možné, že oba navrhované postupy jsou pro tebe vhodné.
@pajinkapajinka: možná centra na doplňející vyšetření neposílají, protože tuší, že jsou úplně zbytečná. Každopádně držím palce, a dr Gerychová je moje nejoblíbenější doktorka na světě, jsi v dobrých rukou. Doporučuji zkusit si ji domluvit i k porodu, je naprosto úžasná.
@Mišuta29 Mimochodem, dr Hromadová původně v Heliosu začínala a utekla z něj. Takže je asi jasné, že ti dva stejný názor mít nikdy nebudou ![]()
Příspěvek upraven 10.04.16 v 09:55
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.