2letý bude mít bráchu, poradíte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20518
4.8.11 08:18
Alpaka píše:
ZTÍM MÁM KRÁTKOU ZKUŠENOst, ale je to zatím lepší, než jsem čekala.

1. před porodem jsem připravovala na příchod miminka, ale nevím, co z toho skutečně pobral ( rozdíl máme jen 22 m). šechno, co se mu zdálo malé, řikal, že je miminka, hladil, mazal a pusinkoval břicho, papouškoval všechno, co jsem řekla o miminu, ale kdo ví, jak to pochopil.

2 - žárlivost- zatím nic. Spíš mě komanduje, MIMI PLÁČE, DEJ MLÍKO, DEJ DUDLÍK, PLENKA EE… Uvidíme, co bude, až nebude miminko jen nová atrakce.

3. kojení je největší překvapení. Druhorozená se s kojením netrtá jako kluk. Je hotová za pět minut, takže si kluk skoro nestihne všimnout, že kojím. Plánovala jsem pohádky, čtení…, ale zatím na to nedošlo. Navíc jsem při kojení vcelku mobilní. S prvním jsem kojila jedině v leže. Teď jednou rukou držím mimino, druhou dělám cokoli je potřeba.

Přesně. Kojit prvního, to byl obřad. S tím druhým to bylo tak nějak šup šup, příčemž jsem druhou rukou dělala všechno … kdybych kojila v šátku, tak jsme snad zvládla i míchat cibulku .....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
4.8.11 13:10

Ahoj holky, moc diky za cenne skusenosti!! Tesim sa i bojim zaroven, ale vsetko to ide. Poznam maminku, co ma deti 5, 2× dvojicky a jednoho zvlast a vsetko ide, vsak? Takze dve deti by som mala zvladnut :-) , snad…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4242
4.8.11 14:26
kralicinka1 píše:
Ahojky.Já bych se vůbec nebála toho začátku.První půlrok byl v pohodě.Normálně jsem se jim věnovala , při kojení jsme prohlíželi knížky…Náročnjší to bylo když malý začla lézt a začly třenice o hračky, vrcholil vzdor.Dvouletý to ještě nedokáže pochopoit ty změny.Jen se radí aby jich nebylo moc najednou.Třeba přestěhovaní do jiné postýlky, školka…Má být max jedna měsíčně.

U nas uplne stejne :wink: Prvni pulrok pohodicka :lol: Mimco lezelo v ohradce nebo postylce, takze nedochazelo ani ke „zraneni“ :mrgreen: brachou, porad ho hladil, nosil mu JEHO hracky.

Kdyz jsem byla tehotna, vubec to podle me nechapal, papouskoval, co jsem rekla, pusinkoval bricho, ale s otazkou Jak lezou maminko ty deti z briska? prisel teprve vcera :lol:

Miminko mu prineslo velkou kreslici tabulku :wink: kdyz prijel s babickou a dedou, kde byl 10 dni pred, pri a po porodu…

Ted je to nekdy masakr, nekdy super, presne, kdyz se spolu krmi, kdyz si hrajou a uz mu zacina pujcovat hracky..

Pri kojeni taky nejak neprudil, chapal to, az jsem se divila, bud si cetl se mnou, ale nebo si hral sam, ovsem vetsinou, kdyz se kojilo chtel curat nebo kakat a jelikoz to bylo v zacatcich, tak jsem musela odlozit kojence a utikat s holym prsem na nocnik, to byla sranda 8-) :jazyk:

Bude to v pohode, neboj :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
4.8.11 14:30

Zrovna dneska mně napadla ještě jedna poznámka. Oba kluci mají jinou potřebu spánku a jiný spánkový režim. Třeba mladší by spal do půl devátý, starší vstává v půl sedmý. Po poledni je vůbec umění udržet staršího někde bokem a v klidu, aby mladšího nevzbudil. Třeba dneska mladší je po očkování, takže protivnej jak činže, a starší tu řve, protože mladší se neustále dožaduje náruče a já nemám na staršího čas. Oba dneska nespali - starší řval, že odpočívat nebude, a mladší prostě neměl šanci … koloběh je zacyklovaný - mladší je nevyspalý, unavený, o to vzteklejší, o to víc se dožaduje chování, a o to víc je naštvaný a zuří tens tarší … :zed: :zed: :zed: Jen co přijde táta domů a půjdou dělat „chlapské věci“, tak se uklidní, a mladší si taky odpočine a bude lépe pro všechny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
4.8.11 14:37
ZelvaVeruna píše:
kralicinka1 píše:
Ahojky.Já bych se vůbec nebála toho začátku.První půlrok byl v pohodě.Normálně jsem se jim věnovala , při kojení jsme prohlíželi knížky…Náročnjší to bylo když malý začla lézt a začly třenice o hračky, vrcholil vzdor.Dvouletý to ještě nedokáže pochopoit ty změny.Jen se radí aby jich nebylo moc najednou.Třeba přestěhovaní do jiné postýlky, školka…Má být max jedna měsíčně.

U nas uplne stejne :wink: Prvni pulrok pohodicka :lol: Mimco lezelo v ohradce nebo postylce, takze nedochazelo ani ke „zraneni“ :mrgreen: brachou, porad ho hladil, nosil mu JEHO hracky.

Kdyz jsem byla tehotna, vubec to podle me nechapal, papouskoval, co jsem rekla, pusinkoval bricho, ale s otazkou Jak lezou maminko ty deti z briska? prisel teprve vcera :lol:

Miminko mu prineslo velkou kreslici tabulku :wink: kdyz prijel s babickou a dedou, kde byl 10 dni pred, pri a po porodu…

Ted je to nekdy masakr, nekdy super, presne, kdyz se spolu krmi, kdyz si hrajou a uz mu zacina pujcovat hracky..

Pri kojeni taky nejak neprudil, chapal to, az jsem se divila, bud si cetl se mnou, ale nebo si hral sam, ovsem vetsinou, kdyz se kojilo chtel curat nebo kakat a jelikoz to bylo v zacatcich, tak jsem musela odlozit kojence a utikat s holym prsem na nocnik, to byla sranda 8-) :jazyk:

Bude to v pohode, neboj :wink:

… sundavat ho právě TEĎ z kuchyňské linky, TEĎ od elektrické zásuvky, TEĎ z okna … přičemž nešlo mimi jen tak odložit, že jo, muselo se IHNED vymyslet, kam ho položit, zase aby si v tý chvíli neublížil ten malej …

Já si chvílema připadala (a stále připadám) jak řídící věž frakfurtského letiště. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Ale to se naučíš. Musíš :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Jen monžá ostatní nebudou chápat, proč neděláš jiné věci. Ty monžá začneš vypouštět jako zcela nepodstatné, a hlavně, v tom fofru zcela neuchopitelné. (Nemá cenu přes den uklízet vyházené zásuvky. je to ztráta sil a času. Jakmile je budeš uklízet, vedle ti vyhážou jiné. Jakmile se vydáš uklízet ten druhý binec, udělají ho zase někde jinde ) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4242
4.8.11 14:41

Ono zalezi i na tom prvorozenem, ze jo :wink: Nikdy nekramoval, zasuvky mame zaslepene, na okna nelezl pac to nejde :lol: Takze ja mela 1,5 roku bezudrzbove dite :wink:

No a ted, po narozeni druheho, tak pokud se neco delo, tak se mimi vzdy odlozilo do mobilni ohradky 1×1, meli jsme ji pro oba mezi obyvakem a kuchyni do cca 10 mesicu, polohovaci lezeni a bylo to super :wink: Odlozit jsem ho tam mohla vzdy a beze strachu..

Mladsi je ale ted nerizena strela, takze ja mam zabavu az ted, po 3 letech kupujeme zarazky do supliku, neb kramuje vsechno a vsude, olizuje tabasco, vyndava noze, leze na vanu a podobne :mrgreen:
Takze u nas byl prvni pulrok v pohodicce, zvykacka a druhej pulrok zhorseni u starsiho, jak nechtel pujcovat hracky a treti pulrok je ted mazec, jak furt mladsiho nekde lovim :lol: a starsi jak to nedelal, tak ted mu je ve vsem rad zdatnym partakem a jeste se tomu smeje :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
4.8.11 15:02

To je pravda, je to hodně o dětech. Jeden je hyperaktivní (rozumějte - prostě kluk, co potřebuje nesutále něco dělat, být v pohybu a aby se mu neustále někdo věnoval) a druhý je sice klíďas, ale zase cíťa. Každej chce mámu po svém, ale na 100%. Jo, a ty zásuvky rabují oba dva. Kupodivu, zabaví se tak oba dva a naráz a je to jedna z těch málo chvil, kdy si oba dokážou hrát společně. No, berte jim to pak! :pankac: :pankac: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4242
4.8.11 16:51

Jojo, to je fakt, jak je ticho, tak se neco deje, ale zase jsem rada, kdyz je chvili ticho (= kramujeme mamky suplicek s koralkama, klestickama, vlascema a podobne :mrgreen: )…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
4.8.11 20:42

… teda holky, mate moj velky obdiv a uznanie!! Fakt klobuk dole, ufff…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.8.11 19:16

My máme 2 kluky,,22 měsíců rozdíl. Když za mnou přišli s tátou do porodnice, tak jsme staršímu miminko opatrně dali na klín když seděl,,ať si ho podrží,,,a myslím, že to mělo pozitivní vliv. Jinak doma trochu žárlil,,kousal miminko do zad,auuuu. A taky ho chtěl nosit jako panenku. Teď má malý rok a půl a starší 3 a půl roku a kluci jsou nejlepší kamarádi. Doporučuji zapojit staršího do starání se o mimi - odnést plenu do koše, špinavé prádýlko do koše na prádlo.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81482
6.8.11 19:19

Tak u nás starší poskoka odmítá dělat. Pomáhat nechce, protože chce všechno dělat SÁM. u nás naopak pomohlo dát panenku a o tu se stará „jako máma“ - koupe, maže, kojí, přebaluje, nosí v šátku, vozí v kočáře …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.3.12 22:23

zkusím obnovit diskuzi.........
jak to tak čtu, tak zjišťuji, že to bude všude stejné. u nás děti 23m. od sebe, mladší 7m., 6tinedělí očistec, pak postupné zlepšení, poslední měsíc hrůza a děs (mladší se plazí všude, všechno bere). starší se hrozně zhoršila, ubližuje nejem malé, ale i nám a psovi, nikdy nechtěla k mamince do postele, teď v noci chodí z pokojíčku do ložnice lehnout si ke mně, miminko zatím v ložnici......začala jsem přemýšlet, zda by situaci zlepšilo přestěhovat malou ke starší ségře do pokojíku. že by se necítila tak odstrčená, že by se k mladší třeba začala chovat lépe. po přečtení této diskuze jsem na pochybách, zda mám vůbec nějaké stěhování realizovat. kdy jste stěhovali mladší ke staršímu do pokojíčku????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
29.3.12 22:35

U nás spí každý ve svým, muž zkusil jednou na chalupě je dát spolu, když tam byl sám a prý se nevyspal nikdo :roll:

Jinak staršího dneska naprosto skvěle naladilo, když jsem ho stříhala a pak jsem ho odpoledne nalifrovala do vany, to vše na úkor mrčícího mladšího, který celé stříhání sledoval z ohrádky a část prořval. Starší byl zbytek dne jak sluníčko, asi se konečně cítil, že je středem pozornosti on a ne brácha :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10802
29.3.12 22:51

U nás spí zatím mimčo v ložnici, ale chystám se jí přesunout za bráchama v nejbližší době :)
Teď jsme tu měli návštěvu, takže s náma týden děti spaly v ložnici všechny, a navzájem se nebudily, tak snad to půjde.

Ale s tím ubližovaním nevím, s tím u nás naštěstí problém ještě nenastal.

Mně se hrozně líbí tady ten článeček, co se žárlivosti týče :) http://www.baby-cafe.cz/modules.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1140
29.3.12 23:28

my přešoupli děti do pokojíku, když mladšímu bylo 10m. Starší byla náramně hrdá, že budou s bráchou mít svůj pokoj… co jsme spali všichni v ložnici, tak nebyla noc, kdyby se k nám v noci nestěhovala do postele… Ale co spí spolu, tak nepřišla, byť jde v noci na nočník, za si zase jde zalézt k sobě do postýlky :D
Ubližování teda moc neznáme… joo, někdy taky menší jednu chytí, ale většinou to je obrana, když jí něco malý bere. Ostatní „ubližování“ je spíš v zápalu hry… když láká malýho, aby šli spolu skákat na gauč a on nereaguje (samozřejmě to na 13m ještě nechápe), tak ho je schopná popadnout vleže za nohy a prostě ho tam odtáhnout :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin