22+5tt nahmatání miminka

157
9.3.18 21:36

22+5tt nahmatani miminka

Ahoj maminy, včera sem illne cítila přes bříško jak se tělíčko našeho zlaticka vlni, není to nějak brzy? Jak ste to měly vy????? A už tři dny mě bolí levý podbrisek, až jakoby spíš tříslo, když se oblekam nemůžu ani na té levé noze stát jak to bolí, máte s tím zkušenost nebo je to jen skriply nějaký nerv? ????. Už od 13 tt mi pořád tvrdne břicho, takže sem ze všeho taková vyjukana, první těhotenství a takhle sem si to nepředstavovala ????,takže se moc omlouvám za blbé dotazy, ale od všech kamaradek jen slýchávam, jak ani neví, že jsou těhotné a už si přijdu jako blbec ????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3115
9.3.18 21:56

Není :) mně se malá vyboulovala :mrgreen: v 18.týdnu… Ale taky měla placentu vzadu.
Ta bolest bude něco utlačovaného. Můžeš se poradit s doktorem. Já to vlastne měla taky, jen později. Když jsem dlouho šla, malá tam totiž měla hlavu a při chůzi tlačila a asi se pokoušela otočit hlavou dolů, což se jí nakonec naštěstí povedlo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
759
9.3.18 21:56

Kazde tehotenstvi je jine. Uz si nepamatuju, kdy jsem zacla citit takove to otaceni mimca v brise u prvniho tehu, urcite az pozdeji, protoze teprve od cca 20. Tt jsem citila takove to simrani, „bubalni vody“. Ale u druheho jsem zacla citit pohyby v 17. Tt a to uz rovnou otaceni mimca, „vlneni“. Takze urcite je mozne ze to citite zrovna takto, asi i zalezi na ulozeni placenty. Jinak bolesti trisel, kycli, ruzne pichani je taky normalni, zvlast u prvniho tehu kdy se rozsiruje panev, vazy. Pamatuju se ze jsem mela 1-2 tydny, kdy me tak bolely kycle, ze jsem skoro nemohla chodit. Na tvrdnuti horcik, a pokud je dle dr vsechno v poradku, tak se nestresujte, ruzne pocity, a bolesti k tomu patri, jsou to pro telo velke zmeny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1132
9.3.18 22:00

Neboj, máš to v pohodě :srdce: Pohyby mimča jsem začala vnímat tuším v 19tt, ze začátku to bylo takové slabé a občasné vrnění, nyní jsem 34tt, to už prďousek dává o sobě pěkně znát, kope a boxuje pěkně :) mě bolí zase pravé tříslo- vaječník, je to víceméně neustálá bolest, jako bych měla ovulaci nebo před MS.

Koukni na níže uvedené www, je tam hezky popsané co bys v kterém tt měla cítit a jak se mimčo vyvíjí.

http://www.maminkam.cz/…a-kalkulacka#…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
9.3.18 22:03

Tak doktorka říkala, že je vše v pořádku, dělali mi i stery a nic nenašli ????. No na tvrdnuti mám magnosolv 1× denně a stejně mi přijde, že to nějak nepomáhá, ale už sem si na to asi zvykla, nechali si mě i týden v nemocnici na pozorování a stejně na nic nepřišli a břicho mi tvrdlo pořád, ale je to maximálně 10 x denně a do půl minuty to přejde ????. No mě přijde divný, že mě tak šíleně bolí jen levá strana a práva nic, tak asi se roztahuju jen do jedne strany ????. Jinak malou tam asi seklou nemám, ta tak řadí, že to snad.ani není možný ????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1132
9.3.18 22:04

Přesně jak píše @marka123 na ty křeče užívej hořčík- v max denní dávce, ale ne ten šumivej, kup si nebo ať Ti mudr napíše recept na klasický tbl. Já ho užívám od asi 16tt a nevím co je to tvrdnutí břicha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
9.3.18 22:06
@elena.78 píše:
Přesně jak píše @marka123 na ty křeče užívej hořčík- v max denní dávce, ale ne ten šumivej, kup si nebo ať Ti mudr napíše recept na klasický tbl. Já ho užívám od asi 16tt a nevím co je to tvrdnutí břicha.

No já měla teď i v tabletach a stejně mi tvrdlo :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1132
9.3.18 22:13

Já užívám denně 8tbl: Magnesii lactici 0.5 od spol. Glenmark. Je teda dost drahý, balení okolo 120Kč, vydrží asi 12 dní. Mudr by mi ho ale klidně napsala, kdybych chtěla. Ty bolesti v podbřišku jsou normální- bohužel. Je to kvůli tomu jak se rozpíná pánevní dno, vše se to tam chystá na porod. Mě občas příšerně bolí stydká kost- jako bych se narazila na rám kola. Je to taková bolest, že nemůžu chodit nebo spát. V posteli musím mít mezi stehnama polštář, trochu to pomáhá při otáčení se v posteli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
759
9.3.18 22:15

@Veronika Kai nekomu tvrdne i s horcikem, mi nikdy netvrdlo, ani nevim jake to je, zas resim jine problemy, kazdy ma neco. Pokud mate velke bolesti tak asi nejlepsi pomoc je byt v klidu a odpocivat, jestli to boli, ikdyz nemate zadnou namahu a zatez, tak bych to resila s doktorem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
759
9.3.18 22:16

@elena.78 taky spim s polstarem mezi nohama, jinak to ani nejde:D u prvniho tehu od 3. Trimestru u druheho skoro od zacatku:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1132
9.3.18 22:18

@Veronika Kai
A piješ? Nezapomeň hodně pít, min 2 litry denně, raději víc. Já si dávám i birella, jsou v něm minerály.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9947
9.3.18 22:21

Já už mám pohyby od 16 tt :) a teď to už jen sili a sili :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157

@elena.78 no snažím se pít, přes 2litry určitě za ten den vypiju a toho birela zkusím ????????????. Jinak všem moc děkuji za rady a zkušenosti. Vážně sem si připadala jak blázen když všechny tehule kolem mě pořád tvrdí, že kdyby netloustli ani neví, že jsou těhotné a mě všechno bolí ????. Jestli taky trochu nekecaji ????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1132
@marka123 píše:
@elena.78 taky spim s polstarem mezi nohama, jinak to ani nejde:D u prvniho tehu od 3. Trimestru u druheho skoro od zacatku:D

:D já si ho mezi nohy cpu už automaticky, i když mě zrovna ta stydká kost nebolí. Je to pro mě úlevová poloha :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
9.3.18 22:22

Omlouvám se za ty otazníky, v mém mobilu jsou to smajlici a když to sem dám udělá to otazníky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí