2,5 roku plína na noc

Napsat příspěvek
Velikost písma:
58841
18.1.13 11:06

Syn má 2roky a 9 měsíců. Přes léto a začátkem podzimu už byl přes noc bez plíny. Potom najednou už se vzbudil až byl počůraný a klidně i 2× za noc, budil se byl protivný. Dostal zpátky plínku na noc a všichni jsme spokojení. Občas se v noci vzbudí a zajde si na nočník, někdy vydrží celou noc suchý. Prostě jsem přestala řešit a má plínku. Prát každý den plnou pračku počůraného nočního prádla se mi opravdu neche, i tak toho mám až dost :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2230
18.1.13 11:06

Mladší byly v červenci dva, od čerfvna je bez plen doma, od září uplně přes den s vyjímkou dlouháho cestování. a na spaní ji má pořád, ráno je prostě durch tak to neřeším. starší si ji jednou večer sundala sam že ji nechce a bylo to, hned po 2. narozeninách. každá ej jiná, myslím že ještě má nárok na spaní s plínou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4426
18.1.13 11:24

U nás je to taky tak, plína na den už dávno ne, v noci už asi čtrnáct dní nebyla počůraná, tak jsem ji vzala, hned druhou noc se počůrala a teď ji má znovu, ale nehrotím to, myslím, že má čas a zvládne to hold později, jinak vyřídilka je u nás stejná :lol:!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32939
18.1.13 11:29

Já bych to nehrotila, do 3let má dítko nárok se počurat v noci. Příležitostně i do 5let je to normální.
Můj má 2roky a 8měsíců, od 25měsíců je na den bez plínek, od minulého týdne i na denní spaní a posední dny má už i noční plínku suchou, nebo se v noci 1× vzbudí a chce čurat. Nechala bych tomu volný průběh. Že se starší odplínkovala dřív je pěkné, ale děti nejsou jak přes kopírák ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4874
18.1.13 11:34

Mladsi ma ve trech letech taky na noc plinu, pres den ji nema od roka a pul. Zkouseli jsme jedno obdobi budit, vycurala se, ale sama se nevzbudila. Proste spi jako parez i mokra. Takze nechat pocurat nepomuze. Verim, ze casem se budit bude a plina bude jen pro jistotu… Odpoledni spani je v pohode bez pliny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4648
18.1.13 11:53

Ahoj,
je ještě malá, plínu ji nechej. Starší měl plínu na noc do víc jak 4 let. A každý den ráno nacuclou, prostě ho to nevzbudilo. Pak už jsem se enaštvala a sebrala, bylo léto a teplo tak chvíli v mokru neodstonal. Ještě asi rok jsem budili kolem 1/2 11 něž jsme šli spát my. Mladší má taky ještě plínu na noc. Už ji teda tak možná měsíc mívá ráno suchou, ale teď v zimě to neřeším. Nebudu si natahovat budíka abych ho zkontrolovala a kdyby spal v mokré posteli tak se akorát nachladí. Já jsem ráda, že oba spí dobře a spánek pokud možno nenarušuju. Mám totiž v rodině příklad, kdy docela dobře spící asi 3,5 leté dítě se maminka rozhodla na noc odplenkovat. Natahovala si budíka po 3 hodinách a budila na záchod. Malý se vyčůral, pořádně napil a tak pořád dokola. 4asem se naučil budit sám, ale ještě v šesti letech (teď mu bude 8 a už nevím) chodil čůrat několikrát za noc a po prvním šel za rodiči do postele. To předtím nedělal a nemohli ho to odnaučit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
358
18.1.13 12:14
@Endy píše:
Mladsi ma ve trech letech taky na noc plinu, pres den ji nema od roka a pul. Zkouseli jsme jedno obdobi budit, vycurala se, ale sama se nevzbudila. Proste spi jako parez i mokra. Takze nechat pocurat nepomuze. Verim, ze casem se budit bude a plina bude jen pro jistotu… Odpoledni spani je v pohode bez pliny…

To jsme my v bledě modrým… Dcera je bez plínek od roku a půl, na odpo spaní asi od dvou let, teď jí jsou tři a dva měsíce a v noci má plínu nacuclou. Zkoušeli jsme asi ve dvou a třičtvrtě plínu na noc odstranit, ale byla totálně počůraná (jednou dokonce i vlasy) a nevzbudila se. Ani když jsme převlíkali postel a jí dávali čisté pyžamko, všechno zaspala. Někdy jsem z toho trochu streslá, ale pak to hodím za hlavu. Doktorka povídala, že do 4 let se to nemusí hrotit.
Sama ráno říká, že se polepší, ale pak je to to samé :lol: Večer jsme pití omezili, ale plína furt mokrá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabika
18.1.13 12:46

@rozmary Jéžiš, chcela by som mať tvoje starosti! Fakt… :roll: Mám skoro 7-ročného syna, ktorý sa v noci na čúranie proste nezobudí, cez deň je bez plienky cca od roka a trištvrte. :roll: Nosí plienku, skúšali sme všetko, budiť, nebudiť, nenechať napiť, nechať v mokrom… Nič nepomáha, spí ako zarezaný, ja ho cca o 22:30 vediem na záchod, a ani to nie je schopný sa poriadne pri tom prebrať.. a koľkokrát má už vtedy mokrú plienku…

Tie, čo máte deti do 5 rokov, a majú na noc plienku, uvedomte si, že snáď viac než 10% 6-ročných detí sa ešte v noci počúráva, tak ma tu nepruďte! :twisted: :oops:

• Citovat
  • Upravit
621
18.1.13 13:11

Já bych jí teda plínu na noc rozhodně nechala. Starší dceru jsem vysazovala od roka na nočník, bez úspěchu, začala sama od sebe chodit až ve třech letech, od třech a půl let spala po o bez plíny a v noci až od čtyřech let, prostě řekla, že už to zvládne, asi k tomu dozrála. Strašně jsem ten nočník řešila, taky díky nátlaku babiček a prababiček. Dokud k tomu nedospěla sama, tak s ní nic nehlo. Radila jsem se i s odborníkem a ten mi řekl, ať to vůbec neřeším, že nějaký to noční počůrávání nebo ucvrkávání je v normě až do pěti, šesti let, že až pak kdyby to nepřešlo, to mám začít řešit. U mladší dcery jsem se rozhodla, že se s nějakým nočníkem stresovat nedám a počkám, až bude chtít sama a chodí bez plín dřív. Zkrátka každý dítě je jiný. Zatím bych jí plínu na noc nechala a vůbec to neřešila, ono to přijde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1212
18.1.13 13:42

@rozmary
Mám syna, 2 roky a 10 měsíců. Od 1,5 roku je doma bez plen a spolehlivě si říká (už teda chodí sám) na malou i velkou.

Plínku na noc má ale dodnes. Zkoušela jsem postupně všechny rady. Nechat ho, jestli si to uvědomí, že se mu chce. Neuvědomí. Spí jak dřevo a ani to, že spí v louži a všechno je mokrý, ho nevzbudilo.
Zkoušeli jsme budit (resp. polospícího) a dávat na záchod vyčůrat. Jako jo, ráno byl suchý, ale to jsme ho museli vzbudit kolem 23.00-24.00 a pak vychytat dání na záchod kolem 4. ranní. Někdy jsme to zvládli, jindy ne.
No a než dělat takový voloviny, tak jsem se na to vybodla. Efekt nebyl žádný, očividně k tomu ještě nedospěl. Plínu má ráno snad kilovou, a to pije naposledy kolem 19.00 při večeři.

Já bych to nehrotila a nechala ji, vždyť je ještě fakt malá. :nevim:

Tedy pokud byste někdo měl jinou zaručenou radu, tak vyzkouším. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
18.1.13 14:19

TAk to odlož ;) Moje starší má taky na noc plínu..radši jí tu plínu nechám klidně další rok, než v noci převíkat postel, vzbudit při tom mladší. Nebo než dávat holku preventivně v noci na záchod (já teda radši spím:) nebo jí večer zatrhávat pít :nevim: Ani se k tomu zatím nesnažím směřovat, takže běžně je k večeři polívka a před spaním flaška mlíka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2037
18.1.13 14:36
@Mišela1 píše:
Syn bude mít tři roky v dubnu a na spaní pořád plenku má. Zatím to neřeším. Do školky jde až v září do té doby si myslím, že zvládneme odplenkovat i na odpolední spaní a i to noční.
..jé kluci..já mám to samý…akorát ještě bojujem s tím, že když chce na nočník tak si řekne…sám běží…sám si sedne - akorát ještě pořád nepochopil, že musíme sundat, tepláky, punčošky apod… :D takže pořád převlíkám
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
18.1.13 15:31
@Gabika píše:
@rozmary Jéžiš, chcela by som mať tvoje starosti! Fakt… :roll: Mám skoro 7-ročného syna, ktorý sa v noci na čúranie proste nezobudí, cez deň je bez plienky cca od roka a trištvrte. :roll: Nosí plienku, skúšali sme všetko, budiť, nebudiť, nenechať napiť, nechať v mokrom… Nič nepomáha, spí ako zarezaný, ja ho cca o 22:30 vediem na záchod, a ani to nie je schopný sa poriadne pri tom prebrať.. a koľkokrát má už vtedy mokrú plienku…Tie, čo máte deti do 5 rokov, a majú na noc plienku, uvedomte si, že snáď viac než 10% 6-ročných detí sa ešte v noci počúráva, tak ma tu nepruďte! :twisted: :oops:

To co tu popisuješ měl manželův mladší kluk, doktor říkal že je to nevyzrálost mozku, že než si to uvědomí už je počůranej, bral na to nějaké prášky, počůrával se ještě v 11,teď je mu 14,nevím jak na tom je, nejsme v kontaktu, co jsem četla v letáčku, ty prášky jsou na dlouho, někdo je může brát ještě v dospělosti. Taky v noci spal jako špalek, akorát plíny nenosil, takže se furt jenom převlíkalo. To tě nechci prudit, vím jak je to nepříjemné, necháváte tomu volný průběh, nebo to nějak řešíte?

• Citovat
  • Upravit
Gabika
18.1.13 16:50
@rozmary píše:
To co tu popisuješ měl manželův mladší kluk, doktor říkal že je to nevyzrálost mozku, že než si to uvědomí už je počůranej, bral na to nějaké prášky, počůrával se ještě v 11,teď je mu 14,nevím jak na tom je, nejsme v kontaktu, co jsem četla v letáčku, ty prášky jsou na dlouho, někdo je může brát ještě v dospělosti. Taky v noci spal jako špalek, akorát plíny nenosil, takže se furt jenom převlíkalo. To tě nechci prudit, vím jak je to nepříjemné, necháváte tomu volný průběh, nebo to nějak řešíte?

To je moja nočná mora… :roll: My sme teda prešli plne na plienky, pretože neustále prať obliečky i periny (i vankúše!) proste nestíham. Keby sme ho nevodili na záchod, tak je mokrý 6-7× do týždňa, s vodením na záchod tak 3×. Doteraz sme tomu nechávali voľný priebeh, podľa všetkého, čo som kedy prečítala o nočnom pomočovaní, je to ok postup. Ale už sa dostávame do veku, keď už by sme mohli skúsiť lekára… Lenže - prášky do neho pchať sa mi nechce, je to totálne zdravé dieťa, ktoré v živote nemalo ATB. Takže nás zrejme čaká chodenie po vyšetreniach, a na konci dostaneme doporučenie, že to vekom snáď prejde. :evil: Dokonca i 1% dospelých má s tým problém… A toho sa úplne desím, že bude spadať do toho 1%. Už teraz chudák chodí s plienkami i na lyžák… Mne je ho hrozne ľúto, on si to našťastie ešte tak úplne neberie, aj keď chvíľammi ho štve, že mladšie sestra je už vyše roka bez plienky…

Mňa to štve, zároveň mi ho je ľúto, som bezradná, a neviem, ako mu pomôcť… takže „starosti“ s dvaapolročnou a plienkou je pre mňa ako červená na býka… :lol: :oops: Pardón…

• Citovat
  • Upravit
rozmary
19.1.13 10:36

To je vážně nepříjemný, nevím jak tvůj klouček, ale náš mladej kvůli tomu sabotoval veškeré školní výlety, školu v přírodě, lyžák i dovolené, ty prášky jsou taky hodně drahé a těžko říct jestli pomáhají, bral to třikrát denně a mohl pít jen do pěti hodin, což bych pochopila, ale v létě v 35 stupňích ve stínu, to je teda šleha :roll: Na noc si musel natahovat budíka a podle něj chodit na záchod. Tak snad ho to přejde samo, určitě nejsi sama, od sestřenice klučina chodí do třetí třídy a taky se počůrává, ale on to má od té doby co se rodiče rozvedli, doktoři tvrdí že je to psychický :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML