2letý rozdíl dětí - cítíte se izolovaně?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4411
29.6.17 21:36

Taky nemám nikoho ale nevadí mi to. Vystačíme si sami a když chci jedu do herny. Moje deti mají 3 a půl a 1 a půl, do herny jezdíme s kamoskou která ma chlapečka jak ja staršího syna. Jezdivali jsme tak trikrat za týden někam když ještě nebyla dcera. Jak se narodila za rok jsme se videli asi třikrát ale teď jim dcerka naprosto stačí takže lítají všichni tři. Kluci se o ni pěkně „starají“ a vidíme se častěji. Chce to přečkat tohle období kdyz je dcerce pul roku a všechno by chtěla ale nkede jí to. Zase bude líp. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
29.6.17 21:38

@Cuddy starší syn byl ve dvou letech hodne samostatný a pokud na neco nemel, tak se ani nesnažil za kazdou cenu nekde nacpat. Mimino jsem nechala v kočárku a sla, kdyz bylo potřeba. Starsi teda pekne poslouchal a kdyz jsem rekla ne, tak pochopil. Mladsi syn je pravy opak, musim uznat, ze mit je v opacnem poradi, tak tezko rict, jak bych to zvladala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12127
29.6.17 22:08

Mam podzimní děti, takže miminovský období prospal kluk v kočáru, protože extra dlouhý prochazky se přes zimu nekonali, aby mi nezmrzla zadel. Starší stát extra za zadkem nepotřeboval a když jo, tak mimino nezdrhne :lol: nejvíc mě prudilo staršího poobědové spaní, jinak jsem si naopak to období, kdy byl mladší miminko, užila úplně nejvíc z celé dovolené :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
30.6.17 12:07

@Cuddy: Já mám teda rozdíl větší, dva a tři čtvrtě roku, takže starší už byla na hřišti dost samostatná. Ale když bylo potřeba, tak jsem asistovala - různě, podle možností a potřeby - s miminem buď na ruce nebo v nosítku, popojížděla jsem po hřišti s kočárkem, rozložila deku u momentálně nejkritičtější/nejlákavější atrakce, nechala mimino na dece s kamarádkou nebo naopak kamarádku poprosila, aby pomohla mojí starší, párkrát mi mimino na dece zabavovaly i různé starší holčičky, co zrovna na hřišti byly (samy od sebe, válející se miminko jim přišlo roztomilé, chodily na něj chrastit, tak jsem toho párkrát využila a nechala je „hlídat“ než jsem starší sundala z prolízačky nebo párkrát zhoupla (vždycky teda na dohled). Prostě všechno se řešilo za běhu podle aktuálních možností.
Teď čekám třetí dítě, odstup od druhé bude přesně 2 roky, a předpokládám, že to bude fungovat zase tak nějak podobně. Dvouletá se už teď po hřišti taky pohybuje dost samostatně, akorát pod klouzačkou potřebuje chytat a občas chce houpat. Tak holt budu zas rozkládat deku u houpaček :nevim:

Já jsem nepochopila, co má zakladatelka za problém se zabavením půlročního mimina, že kvůli tomu nemůže jít ven s kamarádkou, co má dvouleťáka. Mně právě přijde, že ve větší bandě to funguje líp, větší děti se víc zabaví spolu, maminky si můžou vzájemně pomoct s hlídáním těch prťat. A fakt není nutné, aby byly děti přesně stejně staré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
30.6.17 17:58

@Cuddy Neběhala jsem za nikým. Starší miluje písek, takže si hrál na písku, už v těch necelých dvou letech byl schopný a chtěl navazovat kontakt s jinými dětmi, takže si tak nějak vystačil. Seděla jsem od něj kousíček na dece s miminkem. Když chtěl pomoct, vstala jsme a šla za ním, miminku jsem pořád byla na dohled a na dosah. Když chtěl na prolézačky, to jsem samozřejmě šla s ním, ale opět bylo miminko na dohled, případně jsem ho dala do kočárku a popojela, nebo do šátku a bylo u mě, podle situace. Ano, teoreticky se mohlo stát, že když jsem se vzdálila od miminka, mohlo přes něj přeběhnout jiné dítě, tomu bych asi nestihla zabránit, ale situaci jsem sledovala, většinou se nezdálo, že by něco hrozilo a pokud jsem v okolí vyhodnotila nějaké dítě jako rizikové, dávala jsem větší pozor nebo jsme se vrátili zpátky na písek. Nebo pohlídala kamarádka/partner. Jako dělali jsme to tak denně a nepřišlo mi to nijak problematické.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
30.6.17 18:04
@Kassy píše:
@Cuddy:Já jsem nepochopila, co má zakladatelka za problém se zabavením půlročního mimina, že kvůli tomu nemůže jít ven s kamarádkou, co má dvouleťáka. Mně právě přijde, že ve větší bandě to funguje líp, větší děti se víc zabaví spolu, maminky si můžou vzájemně pomoct s hlídáním těch prťat. A fakt není nutné, aby byly děti přesně stejně staré.

Mám stejnou zkušenost. Obě moje děti se zabaví mnohem lépe mimo domov. Dřív to platilo stoprocentně, teď už jsou trochu samostatnější a i doma jsou schopní si každý zvlášť nebo většinou spolu hrát bez mé asistence, ale i teď je to pro mě mimo domov odpočinkovější. Čím víc lidí kolem dětí, tím lépe, mají podněty, víc lidí, kteří na ně reagují, povídají si s nimi, navazují kontakty s ostatními dětmi a není to pořád jen „mamí, mamí, mamí“. A máme to tak od narození. Pamatuju si, jak jsem se u prvního syna nemohla dočkat jeho tří měsíců, až budu moct jít do cvičení s dětmi, on byl doma se mnou sám hrozně náročný na pozornost a mezi lidmi neuvěřitelně hodné dítě. Už po šestinedělí jsem ho brávala do herny s kamarádkou a jejími staršími dětmi, bylo na něm vidět, že mu ten ruch vyhovuje. U mladšího syna jsem ani na ten konec šestinedělí nečekala. Venku bylo hezky, chodili jsme prakticky od návratu z porodnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí