Dcera stále opakuje, jestli je malá a hodná

Anonymní
28.6.17 19:04

Dcera stále opakuje jestli je malá a hodna

Zdravím všechny a děkuji za pochopení ohledně anonymního příspěvku,

prosim všechny o rady, jsem z to vyčerpaná a na internetu jsem se o tom nic nedocetla. Dcera zacala asi 3 týdny tomu neustále opakovat slova, mami, že jsem malinká a hodna? Během 5 minut mi to řekne i 10× i když si hrajeme nebo prostě když by na to myslet neměla. Kdyz je s námi manžel, tak říká to samé i jemu, případně i babičkám, atd.. vždy ji každý zvlášť musí říct ano, když si někdo udělá srandu a řekne ne, tak to stále opakuje s vidinou nervicek, že to ten dotyčný ještě neřekl. Jakmile řekněme všichni ano, tak si opět hraje dále, ale třeba za 3 minuty opakuje znovu. Už jsme z toho s manželem zoufalí a nevíme, jestli to je v rámci vývoje nebo se jedná o nějakou poruchu? :-( Dcera jinak dělá běžné věci, normálně mluví, dáváme ji najevo lásku, jak ji máme rádi. Dokonce jsme si s manželem a dcerou sedli a mluvili o tom, ptali jsme se jí, proč to stále říká, ale ještě nám na to neodpoví. Má 3 a půl roku. Máte někdo prosím nějakou radu? Děkuji moc :(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Ou
24138
28.6.17 19:11

Nejedná se o žádnou poruchu, ale evidentně je z něčeho hodně nejistá a bojí se, jeslti ji máte rádi.

Je to něco, co pochopitelně nedokáže vysvětlit, natož aby tomu rozumněla sama u sebe.

Potřebuje trpělivost, pozornost, přijetí, mazlení a dělat něco, co jí bude bavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1769
28.6.17 19:11

Zkusila bych vydržet a nerict ji to. Fakt nevím, je to zvláštní situace. Trochu úsměvná, ale věřím, že je to dost otravné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.6.17 19:17

@Ou taky máme pocit, jakoby si myslela, že ji proste nemáme rádi, ale manžel si dceru hýčká a vždycky jsme se snažili, aby se měla dobře. Máme spolu všichni krásný vztah, jezdíme na dovolené, výlety, prostě fakt se milujeme. Toto nás ale uplne dorazí.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.6.17 19:20

@nini77 ono to zní úsměvné, to je mozne, ale fakt spíše o ni máme strach. To už jsme zkoušeli. Řekněme ji, že na to nebudeme odpovídat, ona ale začne zvedat hlas a pokud už je to moc, tak začne fakt ustarane plakat, prostě do té doby, dokud ji neřekneme ano. Jsem s ní v koupelně, zeptá se mě na to, řeknu ano, řeknu ji ať už to neříká a ona ze se ještě musí zeptat tatínka. A bud na něho začne řvát nebo chce jít hned z nim.

• Citovat
  • Upravit
1275
28.6.17 19:21

Nemohlo se stát že zaslechla něco co jí znejistilo? Ať už rozhovor nebo „výhružku“ typu,,nedělej to nebo tě nebudou mít rádi" nebo něco podobného, třeba od někoho z rodiny nebo známých?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.6.17 19:30

@KatieAndLily no přímo ji určitě neříkáme, že ji nemáme rádi nebo ze ji někdo nebude mít rád. Možná babička, ale to bohužel nevíme. :,( Myslíte tedy, že bychom měli navštívit lékaře? Nebo ji přitom nechat a samo z odezní? Fakt nevíme jak na to.

• Citovat
  • Upravit
6945
28.6.17 19:30

@KatieAndLily taky mě to napadlo, že od někoho, něco ve smyslu, že jí někdo nemá rád zaslechla :think:, Chodí do školy? Mohlo to být nějaký hloupý vtípek ve školce, pokud do ní chodí, nebo nějaké naštvaní, že chodí do školy - a tím si dedukuje, že když jí dáš pryč, že tě nemá ráda?
Nebo nemáte nějakého nového člena rodiny, tím myslím miminko nebo nečekáte miminko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1138
28.6.17 19:32

Jak rika @KatieAndLily zni to jakoby neco slysela, neceka nekdo z rodiny miminko? Nebo neplanujete vy a nemohl ji nekdo rict ze miminko je male a hodne a to je lepsi nez ona?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.6.17 19:32

@tumpach do školky chodí, tak je to možné? :nevim: Miminko nečekáme ani nemáme.

• Citovat
  • Upravit
6945
28.6.17 19:33
@Anonymní píše:
@KatieAndLily no přímo ji určitě neříkáme, že ji nemáme rádi nebo ze ji někdo nebude mít rád. Možná babička, ale to bohužel nevíme. :,( Myslíte tedy, že bychom měli navštívit lékaře? Nebo ji přitom nechat a samo z odezní? Fakt nevíme jak na to.

no hlavně pokud máš podezření na babičku, tak rozhodně bych ji na chvíli od ní distancovala, a uviděli byste, zda se to lepší či nikoliv. Protože pokud jí to říká při každé návštěvě, když tam nejsi ty, tak by to bylo vcelku pochopitelné, že jí to bolí a pak vám to říká :) Na lékaře bych počkala, jestli to neodezní, nestresovala bych s tím, je relativně brzo, může to být,,jen blbé období" ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
28.6.17 19:34

A vzpomenete si co se před těmi třemi týdny stalo? Někdo mohl něco říct i v žertu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6945
28.6.17 19:36
@Anonymní píše:
@tumpach do školky chodí, tak je to možné? :nevim: Miminko nečekáme ani nemáme.

no já vím právě, že prostřední dcera, je jí 20 let byla hodně velký závislák na mě, plakala až do 4 let, nechtěla beze mě být :zed:, školku zvládala jakž takž, i když nejlepší, i teď si spolu říkáme důvěrné informace (jsem za to i ráda), tak si říkáme, jestli když je jedináček, že ji obklopujete, a teď nedokáže pochopit proč je ve školce, ale to by zase na druhou stranu začalo dříve :nevim:? Ale ze své hlavičky to určitě nemá, něco někde musela slyšet :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.6.17 19:36

@tumpach tak ona s ni byla v této době jednou na par hodin, jinak s ni právě moc není, leda že by ji to řekla fakt jednou a ji to v paměti utkvelo.

• Citovat
  • Upravit
6945
28.6.17 19:38
@Anonymní píše:
@tumpach tak ona s ni byla v této době jednou na par hodin, jinak s ni právě moc není, leda že by ji to řekla fakt jednou a ji to v paměti utkvelo.

no právě, pokud to sedí na inkriminovanou dobu, tak by to mohlo být ono, ono stačí, když takto malému dítěti, někdo řekne, že jí nemá rád, a její hlavička je malinká, a nedokáže to třeba vstřebat, pochopit, :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí