Dcera stále opakuje, jestli je malá a hodná

Napsat příspěvek
Velikost písma:
78489
2.7.17 20:49

Mně už to přijde skoro na nějakou odbornou pomoc - lékař, psycholog…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.7.17 20:55

@Imamother ne, všechno takhle je v pořádku. Pěkně mluvi, hraje si, s ostatníma problém nema, nic, co by vybocovalo. Je zdravá. Taky už mi to přijde hodně nezdravé a jako rituál :( Ano, to jsme zkoušeli, manžel ji vysvětloval, že přeci když není hodna, tak ji teď nemůžeme říct, že je, jenže ona po tom vyloženě zadoni. Strašně špatně to nese a opravdu dokud ji neřekneme ano, tak pláče a furt o opakuje. Někdy se zadari, že řekne, až budu hodna, tak mi to řeknete? Pak ale furt chodí a ptá se, jestli je hodná. :( @LadyBrigit tak je to možné, vůbec netušíme, co se děje..

@Netopirek ano, takhle bych to taky udělala, jenže pokud má v sobě nějaký problem, což evidentně má a jak psaly holky tady, že prostě vydržet a být na ni teď hodny. Ale mi ji to říkáme, že jsme ji to už řekli a ze už na to odpovídat nebudeme, ale ona jakoby v tu chvílku viděla je to : řekni ano, řekni ano. Já už se fakt bojím nebo už nevím co s tím :,(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.7.17 20:58

@stinga no mně právě taký :,( Ale já to vůbec nechapu. Co to je… Proč to je… Má lásku od všech, všechno má, podle mého má zázemí vyborné, všichni ji miluji, prostě to nechápu a strašně mě to ubiji

• Citovat
  • Upravit
2054
2.7.17 20:59
@Anonymní píše:
@Imamother ne, všechno takhle je v pořádku. Pěkně mluvi, hraje si, s ostatníma problém nema, nic, co by vybocovalo. Je zdravá. Taky už mi to přijde hodně nezdravé a jako rituál :( Ano, to jsme zkoušeli, manžel ji vysvětloval, že přeci když není hodna, tak ji teď nemůžeme říct, že je, jenže ona po tom vyloženě zadoni. Strašně špatně to nese a opravdu dokud ji neřekneme ano, tak pláče a furt o opakuje. Někdy se zadari, že řekne, až budu hodna, tak mi to řeknete? Pak ale furt chodí a ptá se, jestli je hodná. :( @LadyBrigit tak je to možné, vůbec netušíme, co se děje..@Netopirek ano, takhle bych to taky udělala, jenže pokud má v sobě nějaký problem, což evidentně má a jak psaly holky tady, že prostě vydržet a být na ni teď hodny. Ale mi ji to říkáme, že jsme ji to už řekli a ze už na to odpovídat nebudeme, ale ona jakoby v tu chvílku viděla je to : řekni ano, řekni ano. Já už se fakt bojím nebo už nevím co s tím :,(

Chápu, že to je o nervy, ale v tomhle holt musíte vydržet a nepovolit. Jakmile povolíte, uvidí, že to chce prostě jen víc a víc snahy a brečení, a vybojuje si to. Už je dost stará. Já bych nepovolila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.7.17 21:02

@Imamother jenže když opravdu vidíme, že toto chování je „nezdrave“ co když v ní ještě něco víc prohloubime? Co když je to fakt nějaký problém a my ji tím, že jako rodiče nebudeme ustupovat, ještě více zranime? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
2054
2.7.17 21:10
@Anonymní píše:
@Imamother jenže když opravdu vidíme, že toto chování je „nezdrave“ co když v ní ještě něco víc prohloubime? Co když je to fakt nějaký problém a my ji tím, že jako rodiče nebudeme ustupovat, ještě více zranime? :nevim:

Na to ti neumím odpovědět, asi by ses musela obrátit na dětského psychologa. Podle mého laického rozumu je přesně ve věku, kdy zkouší hranice a kdy má ty svoje rituály, jako spousta jiných dětí. Bude asi citlivější, možná lehce obsesivní. Ale to hlavní, co zabírá na obsesi je JASNÁ STOPKA. Tím jí pomůžeš nejvíc. Naopak že jí jdeš n ruku, to jí jen podporuješ v té úzkosti. Sama sis všimla, že se na chvilku uklidní a za chvíli se bude ujišťovat zas a znova, uleví se jí, pak bude zase nervózní a zase si přijde pro ujištění :nevim: A bez vašeho zásahu to bude jen horší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
2.7.17 21:15
@Anonymní píše:
@stinga no mně právě taký :,( Ale já to vůbec nechapu. Co to je… Proč to je… Má lásku od všech, všechno má, podle mého má zázemí vyborné, všichni ji miluji, prostě to nechápu a strašně mě to ubiji

musí to být opravdu hrozné, musíte se cítit strašně zle a vlastně netušíte proč, asi by to fakt chtělo někam zajít, i když nejsem úplně zastánce psychologů, ale vypadá to, že to samo nepřejde :hug: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.7.17 21:19

@Imamother rozumím ti, vím, co tím chceš říct, ale jak píše @stinga bude asi nejlepší navštívit odborníka nebo se alespoň zeptat dětské. Mam proste strach. Může to být jak píšeš, ale taky nemusí? A co potom? Já jsem čekala všechno, ale zrovna toto. No možná se mi to rozlezi a ráno budu mluvit jinak a jasneji, ale dnes jsem totálně vyčerpaná a bez pozitivniho myšlení. :,(

• Citovat
  • Upravit
1247
2.7.17 21:23

Kdyby to nepřešlo, asi bych zkusila dětského psychologa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
2.7.17 21:25
@Netopirek ano, takhle bych to taky udělala, jenže pokud má v sobě nějaký problem, což evidentně má a jak psaly holky tady, že prostě vydržet a být na ni teď hodny. Ale mi ji to říkáme, že jsme ji to už řekli a ze už na to odpovídat nebudeme, ale ona jakoby v tu chvílku viděla je to : řekni ano, řekni ano. Já už se fakt bojím nebo už nevím co s tím :,(

A říct v tu chvíli, ne teď nejsi hodná. Protože opakuješ něco na co jsem ti odpověděla před chvílí. A mě vadí, že se na to pořád ptáš.
Jinak já děti papouškuji když pořád omílají jedno a to samé dokola. Takže když by opakovala, řekni ano. Tak bych to začala opakovat taky.
Jestli máš blbé tušení, tak s ní někam zajdi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
2.7.17 21:27
@Anonymní píše:
@Imamother rozumím ti, vím, co tím chceš říct, ale jak píše @stinga bude asi nejlepší navštívit odborníka nebo se alespoň zeptat dětské. Mam proste strach. Může to být jak píšeš, ale taky nemusí? A co potom? Já jsem čekala všechno, ale zrovna toto. No možná se mi to rozlezi a ráno budu mluvit jinak a jasneji, ale dnes jsem totálně vyčerpaná a bez pozitivniho myšlení. :,(

Druhá věc je, že ty sama na mě působíš velmi přecitlivěle. Prostě tohle se vám roztáčí mezi vámi a myslím si, že se na tom nevědomě podílíš i ty sama. Jen je těžké si to uvědomit, ale u takhle malého dítěte je to všechno vždycky podmíněné i rodiči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4700
2.7.17 21:37

Sorry pár stránek jsem přeskočila.
Rozhodně bych si s dcerou popovídala (zepatala se jí), co to znamená být hodná. Co dělá malá hodná holčička?

´Být hodná´ je totiž zcela de. bilní, destruktivní a imaginární pojem. Všem bych radila tento výraz vůbec nezavádět a nepoužívat. :zed:

Třeba se vás ptá, protože vůbec netuší, co má dělat, aby byla ta ´hodná´. :nevim: Aby vám to mohla splnit.

Na dotaz, jestli je malá bych jí řekla jak se to vezme. Že když se narodila, byla úplně maličká a že roste a určitě ještě poroste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.7.17 21:42

@Imamother jj, asi to tak vyznívá, ale k malé se takhle nechám. Ale dekuji. Asi si musíme i s manželem sednout a proste co děláme špatně. Ve výchově nebo já nevím. Někde začít musíme. A třeba je fakt chyba u nás ani k tom nevíme. @mgdln děkuji moc, každý taková rada je super. Vyzkoušíme. Je to možné, že se prostě snaží být hodna, ale vlastně ani neví. Nebo jen chce být natolik hodna, že se to snaží získávat tím, že se stále ptá. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
4700
2.7.17 21:43

Pokud to shledáváte patologickým, bude patrně patologické okolí, odkud si tuto informaci přinesla. Zkusila bych lidi se kterými se stýká požádat, aby vážili slova (alespoň to zkusili - jsou to hluboce zaryté stereotypy). A pozorovala bych odkud vítr vane. A všechny podobné destruktivní informace rozebírat, mluvit o nich a ptát se na názor dcery. :nevim:

Držím palce. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
2.7.17 21:47
@Anonymní píše:
@Imamother jj, asi to tak vyznívá, ale k malé se takhle nechám. Ale dekuji. Asi si musíme i s manželem sednout a proste co děláme špatně. Ve výchově nebo já nevím. Někde začít musíme. A třeba je fakt chyba u nás ani k tom nevíme. @mgdln děkuji moc, každý taková rada je super. Vyzkoušíme. Je to možné, že se prostě snaží být hodna, ale vlastně ani neví. Nebo jen chce být natolik hodna, že se to snaží získávat tím, že se stále ptá. :nevim:

To nejde o to, že by to byla tvoje vina! Ale že se v tomhle navzájem podporujete obě (nebo celá rodina). Vždycky jsou v tom tak trochu namočení všichni :)

Neber to jako házení příčiny na tebe, ale že budete muset změnit vy sami dost věcí. Osobně bych začala tím, že bych se nebála. Nedělá nic patologického, jinak se vyvíjí dobře. Takže nebýt tak vystrašená, bát se její reakce atd. Fakt vám možná pomůže ten odborník, min. že tě uklidní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí