Dvouměsíční miminko neumí pít

1907
3.11.20 15:06

2m mimino neumi pit

Moja malá začína mať problém piť z hocičoho. Prso som už vzdala, polku potiahnuti si cucla vzduch čo jej pokazilo prisatie a mne to totálne zničilo bradavky.
Lenže nepije poriadne ani z cievky cez prst (strašne veľa vzduchu nahlta a potom akurát čo vypila zas vyblinka) ani z fľaše (skúšala som zatiaľ calmu a avent novorodenecku) - to sa akurát dusí že jej tečie moc veľa a zase, nahlta vzduch a potom všetko vyblinka. Piť vie len tesne po prebudení, akonáhle je hore tak nula bodov.
Mal to niekto podobne a ako ste to riešili? Zatiaľ má nejaké pocurane pleny ale vypije na svoju váhu strašne málo a aj z toho veľa zas vyblije.

Ešte dodám že uzdičky už má strihnute, takže tam už snáď neni problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13974
3.11.20 15:58

Na calmu se vykasli, z toho mi nedokázala pít dcera, která byla jinak kojena… Pila teda z adventu a ze savičky kterou mi dali v porodnici… Jestli nemáš už v plánu kojit vykaslu se i na krmení přes prst, i to je trochu umění. Mně to nešlo a dcera mi pila vzduch a pak :poblion:, proto jsem si v porodnici vydupala savičku) byla to fakt nějaká úplně obych lahvička a šlo mi to dát i na stříkačku).. Jak je na tom s váhou? Hlavně ať nehubne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9935
3.11.20 16:13
@Pidulka1991 píše:
Na calmu se vykasli, z toho mi nedokázala pít dcera, která byla jinak kojena… Pila teda z adventu a ze savičky kterou mi dali v porodnici… Jestli nemáš už v plánu kojit vykaslu se i na krmení přes prst, i to je trochu umění. Mně to nešlo a dcera mi pila vzduch a pak :poblion:, proto jsem si v porodnici vydupala savičku) byla to fakt nějaká úplně obych lahvička a šlo mi to dát i na stříkačku).. Jak je na tom s váhou? Hlavně ať nehubne…

Každé dítě je jiné, zakladatelko budeš muset zkoušet a zkoušet. Já zase mám opačnou zkušenost jak Pidulka. Malá pila z Calma lahve nejraději. Začínaly jsme na verzi prso + dokrmení přes stříkačku a prst MM. Poté už pouze prso + calma lahev. Ve 3 m jsem ztratila MM, tak malá dostala UM a Avent lahev.
Ještě mě napadlo, co zkusit avent pro kolikám? :think: Měla by pomáhat, aby nepolikala vzduch

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13974
3.11.20 16:18

@Kotatko03 ono je těžký radit, jak je každý mimčo jiný…nandruhou stranu, kdyby byla calma na prd, tak ji nikdo nekupuje, že? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elibro
3.11.20 16:52

Já mám teď taky „nešikovný“ dítě s tendencí lokat vzduch, ale celkem v pohodě kojíme (nutno dodat, že mám nefér výhodu třítěte). Nám pomohlo na začátku pořádně hluboké přisátí, makat na technice. Do 14 dnů už byla i prsa ok. „Deep latch“ se dá najít na YouTube, názorné návody. I tak kojíme na etapy, s průběžným říháním, ale mimino se průběžně učí.
(Just in case že byste ta prsa ještě zkoušeli)

• Citovat
  • Upravit
1907
3.11.20 21:49

Kojiť by som raz ešte rada, o pár mesiacov keď mi narastú nové bradavky to skúsim ešte raz :roll: preto aj tá cievka. Techniku nám kontrolovali dve LP a vraj v pohode, akurát teda to nešlo vôbec :lol:

Okrem toho z flasi ktoré tu mám pije horšie ako po cievke, ale už mám objednané nejaké ďalšie na vyskúšanie.

Váhu neviem, snáď nejde dole, niečo málo do seba dostane - akurát podľa tabuľky by mala na svoju váhu jesť min 640ml a ona dá za deň tak 500. Kŕmim odsatym MM a na jedno kŕmenie dá od 40 do 80 ml, keby si šla aspoň stabilne tých 80 ale často práve dá 40 a potom dve hodiny reve ale ústa neotvorí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová