Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím všechny maminky více dětí. Praha je uvedena proto, že se čím dál častěji setkávám s názorem, že mít více dětí na vesnici ještě ok, ale v Praze? Jak to máte vy? Jak se vám žije v hlavním městě s početnou rodinou?
Máme 3 děti, žijeme na pražském sídlišti, a s negativními komentáři jsem se ještě nesetkala.
Ani nemusím bydlet v Praze, stačí i menší město
Včera se mě ve škole ptala maminka dceřiny spolužačky s vytřeštěnýma očima: ježiš kolik těch dětí máte? A to je třetí teprve na cestě.
@slavuska1 Já to nemyslela tak, že jsou to negace. Jen se to spíš točí kolem nákladů atd. Jinak vidím, že máš děti taky jako schůdky pěkně za sebou ![]()
@zoy @PetiteFillette Tak holky, ať vám těhotenství rychle a zdárně utíká. U nás si všichni u třetího klepali na hlavu, jako teda proč třetí dítě, když už máme kluka a holku. U čtvrtého jsme to raději okolí sdělili až kolem 20tt ![]()
@MisaHanuska píše:
@slavuska1 Já to nemyslela tak, že jsou to negace. Jen se to spíš točí kolem nákladů atd. Jinak vidím, že máš děti taky jako schůdky pěkně za sebou
tak to zatím asi tak 2 babičky, jak je dneska všechno drahý, ale takový milý babičky to byly. jo, jako svchůdky..ale zase tak rychle po sobě jako ty ne ![]()
já tady u nás, dkyž jdeme na jedno hřiště, vídám i rodinu s 5 dětma, mají 4 holčičky, cca od 2 nebo 3 do 10 nebo 11 let, a k tomu miminko, to mi přijde spíš na chlapečka, ale nevím to jistě..jsme je viděla jen 2 krát z dálky, jednou šli na procházku, a podruhý vystupovali z auta..a byl to teda hezkej pohled ![]()
@MisaHanuska To je přesne jako u nás
Taky jsme měli kluka a holku, tak proc třetí? U ctvrtyho jsem to oznámila rodině az ve 13 tt a zbytek se to dozvěděl az dyl.
Jo a taky mám pocit, že se nějak ty rodiny s více dětma tak nějak nevědomky hledají
zrovna dneska jsem na sídlišti viděla maminku se dvěma školákama, jedním menším dítkem a kočárkem
![]()
@MisaHanuska Jj,bude
V patek začínám 35 tt. Sranda je, ze každej v okolí ceka holku, když už máme 2 kluky a holku
Už jsem na tu otázku alergicka, všem říkam, že nevíme co to bude
Samozřejme to bude další kluk ![]()