Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Kelisko,
ono to detatko k vam asi opravdu,OPRAVDU MOC chtelo ![]()
VŠE ZVLADNES A URCITE SE OBCAS OZVI(taky at Ti muzeme zavidet to bydleni v hajence)
![]()
Ahoj Kelisko. Především bych Ti chtěla pogratulovat k novému těhu. Myslím si, že je co slavit a určitě to zvládnete. Když máš tak chápavého manžela, tak podle mně není co řešit. Já teda moc nevím o čem mluvím, protože čekám teprve druhé, ale myslím si, že pokud se to stalo, tak to tak mělo být. Finance se řeší vždycky a třeba jednou až budeš inženýrka se skvělou kariérou a platem tak si budeš říkat, že ještě, že jsi se rozhodla si to třetí nechat.
Já myslím, že to zvládneš. Drž se.
Zvládnout se to určitě dá, koukni na metříky.
Jen je to někdy trochu hukot…
L.
JÉÉÉÉ-Adla má dnes narozky??? ![]()
To je už velká ženská,pokud už má vážně sedm -GRATULUJU ![]()
farska píše:
JÉÉÉÉ-Adla má dnes narozky???
To je už velká ženská,pokud už má vážně sedm -GRATULUJU
Adli měla narozky už koncem září… A uteklo to - zvlášť když si představím, že jsem na eMimino začala chodit jako bezdětná předsnažilka ![]()
Ada je velká holka, už chodí do druhé třídy a je moc šikovná.
L.
Ahoj,já ted čekám třetí mimčo, mám dvě děti ve věku 3,5 a 1,5. V prosinci se narodí další. Mám z toho obavy, ale jít to musí
Rozhodně mít dvě, nebo tři je dle mého dost velkej rozdíl.....musdíme to dát ![]()
Ahoj dievčatá, tak som týždeň pred pôrodom, od nového roka bývame na hájenke v lesíku, je tu krásne a je to raj pre deti
. pred týždňom som odštátnicovala a konečne ukončila školu, a poviem vám, nech už to bude akokoľvek náročné, teším sa na to
..
tarbizunka, ty už si asi šťastná maminka troch detí, tak napíš, aké to je
..pretože tie vekové rozdiely máme na vlas rovnaké..Zvládaš, stíhaš, nešalieš ?
? Ďakujem vám všetkým za podporu na začiatku tehotenstva, aj vďaka Vám je to ako je, a ja myslím(dúfam), že som sa rozhdola najlepšie ako sa dalo…Eliška
keliska píše:
Ahoj maminky..tak som tu pred rokom aj pol písala, či sa dajú zvládnuť dve deti po sebe,a teraz sa idem spýtať na tri. Mám dve deti, 2aj pol roka a 11m, zvládnuť sa to dá krásne(a to som sa tak bála), navyše popritom stále študujem (5.ročník Ing štúdia, deti mám už ale vlastne od druhého ročníka čo študujem),mám 23 rokov. Nelutujem, že ich mám, dospeli do veku, ked sa spolu krásne zahrajú(kluk a holka), absolutne ma k hre nepotrebujú, syn je už hodne samostatný, dcerka tiež šikulka.starostlivosť o ne teda zvládame ok, trošku zaostáva chod domácnosti, ale to nejsú s manželom naše priority, aby sme to tu mali vyleštené..problém sú ešte peniaze, bývame v prenájme, žijeme tak nejak „z ruky do huby“,od výplaty k výplate..do pol roka sa máme ale sťahovať na hájenku do lesa, kde bude veľa miesta a hlavne sa nám finančne veľmi uľaví..a teraz k podstate..čo by za to niektoré snažilky možno dali, jedinkrát sme mali nehodu, kondom sme dali neskoro a ja dnes 2 týždne po tom, vidím dve čiarky na TT. Som tak trochu bezradná, neviem čo ďalej, manžel povedal že bude pri mne stáť nech je ako chce..podvedome cítim, že na potrat nemám, aj keď som sa stou myšlienkou pohrávala, pretože máme obaja strach či to pojde..tri malé deti,financií(zatiaľ) málo, navyše by som na Ing štátnicovala asi 3 týždne pred porodom (aj ked ja z tej školy taký strach nemám, ked to išlo doteraz).chceli sme 3-4 roky, ale povedali sme si, že si teraz dáme pauzičku..a ono to nejak nevišlo :-/ PROSÍM všetkých, čo takto tri deti majú, napíšte mi, že to ide, že je to krásne, že nelutujete..lebo sa zbláznim..chce sa mi plakať, lebo neviem čo ďalej..a viem, že keby sme si to tretie nechali, tak ma okolie(ale hlavne rodina)odsúdia…ale zase je to náš život..akurát si sním teraz neviem trochu rady,lebo netuším, čo to obnáša, ak by len to, čo doteraz s dvomi deťmi tak neváham…je to naša chyba, mali sme byť opatrnejší, ale už sa stalo.tak mi prosím nepíšte, že sme nezodpovedný (my to totiž vieme)..na druhú stranu, cítim, že sme rodina, ktorej je súdené mať viac krásnych detí, ako dve..
gratuluji k těhu a jdu tě podpořit určitě to zvládnete. ![]()
aaa tolko detičiek, už nikdy si nedovolím sa na niečo sťažovať
!!
Je to už sice nějaký ten pátek, ale taky mám zkušenost se třemi dětmi. První dcera, po 15 měsících syn a za dva roky další syn.
Dá se to zvládnout
chce to je si trochu uspořádat režim dne a také udělat si čas sama na sebe
Držím palce, ať jste velká a šťastná rodinka ![]()
Holky a jak jste fin.náročné?Myslím zda každé avše dítko má nějakou pojistku či spoření,oblečeníčko(nebo to jen můj starší dost tak zničí?:()hračky…my určitě plánujem třetí a i když vím že to zvládneme přece jen červík hlodá zda to utáhnem…
A hojky, tak my jsme do třetího nakonec šli, taky mám strach aby jsme to finančně zvládli, ale snad jo. Co se týče spoření pro děti, tak založím všem třem až se vrátím do práce, do té doby je to finančně neúnosné
. Když se narodila první, chytli jsme se stavby RD, když se narodila druhá, tak jsme dodělávali patro a teď čekáme třetí a z RP moc nenašetřím.
Ahojte, tak mame za sebou prvy mesiac, čo mam tri deti, a teda čekala sem že to bude horšie
s manželem sme si rozdelili ulohy(v noci vstavam ja len k malej, ktora sa budi raz max dva krat, manžel zas k dvom starším detom- maju svoju izbičku, ale obaja sa v noci ešte sem tam budia), cez deň keď je muž v práci to ako tak ide, na najmenšiu nežiarlia, skor naopak, a zabavaju sa sami na dvore, i ked su maly, su hodne samostatny..takže v konečnom dosledku som nakoniec rada, že to máme takto
. jediný problém su FINANCIE…poistenie a sporenie deti dostali ku krstu od dedečka(velmi vhodny darček), ale náš čistý mesačný príjem je 25 000 aj s mojim rodičákom, s tím že na dom dávame 5000kč.takže žijeme fakt „z ruky do huby“..ale žijeme a sme šťastný:)
Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.