Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Zdenkaamy píše:
@Semtex to jsem navrhovala aby si syna vyzvedával ze školky, ale bylo mi řečeno že to dělat nebude.
Já ale nevím kam on s ním jezdí já mu vždy třeba napíšu jestli je kluk v pohodě A co dělají a on mi teprve napíše že jsou tam a tam.
Vidíš, tak jsi měla taky stejnou intuici. No tak leda kontaktovat tu socialku s tímto, ze dite nesnáší dobre pobyt u otce, a zkusit se domluvit na nějaké úpravě přes ne, když on ti to bojkotuje. Zkusit jim navrhnout takovy postup, zkonzultovat a nakonec přizvat i jeho. Aby mu treba doporučili ho neodvazet a vysvětlili mu, proč. Aby se mu styk neomezoval, ale aby se to přizpůsobilo dítěti (což bys musela navrhnout ty, jak konkrétně to přizpůsobit). Ale jako nevím, jak se to v reálu dela a jestli by vlastně bylo možné to řešit tímto způsobem
ale tak za konzultaci s nimi nic nedáš a treba ti poradi ještě jinak a lépe ![]()
@Lucie_Sx já se synem na rovinu mluvím, ale já nevím kam on s ním jezdí, on mi jenom vždycky napíše že jsou tam a tam a já to neovlivním come on s ním jede jestli jede babičce nebo za kamarádama.
Ano my mu vždycky říkáme že má tatínky dva a že prostě k tatínkovi musí ale když se vám začne vztekat tak až se z toho poblije, nebo počůrá tak je asi něco špatně.
Ano my mu říkáme že až přijede že se budeme mazlit dáme si něco dobrého a tak ale nefunguje to.
Věřte že mě to fakt dobře nedělá a spíš se trápím když mě kluk brečí že se bojí že k tátok nechce a podobně
No a co komunikace s otcem. Uplne v klidu Hele kluk se nam pozvracel, pocural, ze nechce jet, jsme rodice oba, pojdme spolu vymyslet jak mu to usnadnit, kdyz my dva to nezvladli. Pujdeme parkrat nekam vsichni tri? Prijdes k nam na kafe? Delame to pro kluka, at mu zustaneme v zivote oba a neni z nas na prasky
@Zdenkaamy ty jsi máma a ty mu to musíš vysvětlit. A sama si hrabni do svědomí, jakým stylem se o jeho otci doma bavíte, jestli je to strůjce všeho zla, tak se nediv, že tam malý nechce. Děti vnímají víc, než si myslíš a slyší i to, co by neměly.
@Zdenkaamy no jo klasika. Psala si, že mu říkáte, že přítel není otec, teď že má 2 tatínky, tak určitě. Táta ho nechce, přítel ho nechce, maminka čeká novy miminko a jediný co z ní vyleze je psychiatr. U soudu se nesveruje dítě do výhradní péče matky v roce? No další novinka. Hrabni si do svědomí, ale ty žádný nemáš nejspíš…
Mám podobný problém, synovi je už 5,5…od jeho necelých tří let jsme sami. K otci první půl rok jezdil bez problémů, pak se seknul a od té doby je to jak na houpačce, jsou období kdy jede, pak zase řev, že ne…
Otci jsem umožnila návštěvy u mě doma, šla jsem s nimi ven, jeli jsme společně na výlet… vše bez velkého efektu
Také o syna když jsme byli spolu nejevil příliš zájem, nepochoval, nepohral si s ním… nechtěl, nedal se donutit, aby se zapojil. Díky tomu k němu syn nemá vztah ![]()
Neporadím, sama se v tom taky plácám. S otcem je špatná domluva, stále nechápe kde je chyba ![]()
@tini říkám mu půl roku že by bylo dobré to začít řešit. Když vám řekne že ho to nezajímá že mu je jedno že syn brečí a že se bojí tak co s tím mám více dělat, sama to nevyřeším
Ty cpeš dítě člověku, který o něj nemá zájem? Proč proboha? Soud nesoud, pokud k němu kluk nechce a pokud i on sám přiznává, že si ho bere jen proto, že mu to přiklepl soud (to je pěkný nesmysl, žádný soud otci styk nenařídí proti jeho vůli), tak se na to vykašlete ne?
@Betty MacDonald vysvětluji mu to pořád. Já si do svědomí hrabat nemusím, my o jeho otci doma nemluvíme a když tak v dobrém 🙂
@Pidulka1991 píše:
@berua13 Jak často si ho bere?
Jeho představa byla jednou za 14 dní víkend, to fungovalo cca čtyři měsíce. Pak hrozný blok a řev.
Dovolila jsem mu jezdit ke mě domů, jezdil jen na neděli odpoledne.
Podle mě to bylo málo, z donucení pak občas přijel i v týdnu.
Pak zas nějakou dobu celkem v klidu jezdil, ale jen na jednu noc. Teď už zase nechce.
On sem za ním jede opět jednou v týdnu, ani vlastně ne, teď už to bude čtrnáct dní co tu nebyl.
Už na to kašlu, já pro to udělala podle mě víc než dost.
On to s ním neumí, on ho potřebuje jenom sbalit, odvézt a doma se pak věnuje svým koníčkům a syn u toho jen okouní… popřípadě se pověsí na babičku která bydlí s ním.
U doktora s ním taky v životě nebyl, ve školce taky ani jednou.
No a stále nechápe kde je chyba
@Bubla Bůčková můžete mi říct jak mám v té době ročnímu dítěti vysvětlit že přítel není jeho táta? Asi těžko že
Přítel se o něj stará více a lépe jak jeho vlastní táta kterému je vše u zadku
Myslíte že roční dítě svěří někomu jinému do péče než je matka? když byl kojený
@berua13 tak to máme podobný případ, ale jak jste si všimla určité lidí hází vinu na mě. Já přece nemůžu nutit otce aby se synem někam jel, nebo tak prostě nechce je pro něj jednodušší jet někam kde jsou cizí děti aby si hrál syn a on měl klid
@Zdenkaamy píše:
@berua13 tak to máme podobný případ, ale jak jste si všimla určité lidí hází vinu na mě. Já přece nemůžu nutit otce aby se synem někam jel, nebo tak prostě nechce je pro něj jednodušší jet někam kde jsou cizí děti aby si hrál syn a on měl klid
Ty bys neměla nutit otce vůbec k ničemu. Pokud chce, ať se stará, pokud nechce, tak holt nechce a se synem vztah mít nebude. Nebude to první ani poslední otec, co jen platí alíky ( v lepším případě).
@berua13 přesně takhle to mám též, kolikrát mě napíše že si ho vzít nemůže že jde pít s kamarády nebo že se mu to nehodí.
Neví kde má syn školku, lékaře nic..
Když má odpolední tak to týden nevidí vůbec. Když ho má tak jezdí po kamarádech s dětmi aby si malý hrál ale aby se mu věnoval sám to ne aby si udělali pouto, když byl syn cca 1,5 tak si ho nechtěl brát protože měl plíny a měl problem přebalit a že co s tak malým dítětem. ma dělat