Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Alkelita já si myslím, že chtěli udělat radost, že to říkají 99% maminek, ale to je jen můj názor
![]()
Naše holka-4měsíce, vydrží hodinku se hrát sama, usíná u prsu, kdybych jí neukázala nohy, tak ani neví, že je má
ve 3m taky nic nedržela, nechytala, nestudovala ruky, nedávala si je do pusy, moc se nesmála. Vůbec neřeš kraviny a užívej pohody. Jo a nahlas se nesměje asi proto, že ji neumíte rozesmát. U nás zabere jen když zpívám rihannu a hážu vlasama jak idiot
všechno bude, neboj mamko ![]()
@řeřicha Ber to vše orientačně, ta knížka je sice super, ale rozhodně to není dogma. Každé dítě je originál a vyvíjí se svým tempem a v každé oblasti jinak rychle. Netrap se a užívej si spokojenou holčičku ![]()
@vin Tak to jste asi nějaký výjimečný případ, o tom jsem ani neslyšela
To jako vážně stihl takhle rychle natrénovat všechny svaly? Tak to jste mě pobavila asi jako já vás. Doufám, že takhle brzo se mi teda stavět nebude, bylo by to akorát riziko pro budoucí bolesti páteře ![]()
@Liliana79 píše:
Neboj se tolik a měj z ní hlavně radost.
Dobře, děkuji, beru si to k srdci. ![]()
@dani24687 píše:
@Alkelita já si myslím, že chtěli udělat radost, že to říkají 99% maminek, ale to je jen můj názor![]()
No, tak úplně všem to asi neříkají (aspoň myslím, že bych pak od některým maminek slyšela takovéto „jo. my prý taky“). Neviděla jste ho, nemůžete vědět. Pár dětí ve stejném věku teď vídám a porovnání celkem mám…)
Ale jo, holky ať máte teda radost a cítíte se líp: jenom si vymýšlely a mám doma úplného blbečka. Končím s diskuzí ![]()
@Alkelita
Je v pohode. Takvych pripadu je hodne, ze brzy chodi. Zase pozdeji mluvila. Mne to neprislo vyjimecne, protoze ma doma starsi sourozence a uci se od ni.
Ale vyjimecny pripad to u nad urcite neni. O pateri psat nemam co… Delala to sama, tak adi vedela, co muze a nemuze delat.
@Nikolllet píše:
Naše holka-4měsíce, vydrží hodinku se hrát sama, usíná u prsu, kdybych jí neukázala nohy, tak ani neví, že je máve 3m taky nic nedržela, nechytala, nestudovala ruky, nedávala si je do pusy, moc se nesmála. Vůbec neřeš kraviny a užívej pohody. Jo a nahlas se nesměje asi proto, že ji neumíte rozesmát. U nás zabere jen když zpívám rihannu a hážu vlasama jak idiot
všechno bude, neboj mamko
Díky, už jsem trochu klidnější, rozhodně se mi dneska bude líp spát a zítra zkusím tu rihannu taky ![]()
@Alkelita píše:
No, tak úplně všem to asi neříkají (aspoň myslím, že bych pak od některým maminek slyšela takovéto „jo. my prý taky“). Neviděla jste ho, nemůžete vědět. Pár dětí ve stejném věku teď vídám a porovnání celkem mám…)
Ale jo, holky ať máte teda radost a cítíte se líp: jenom si vymýšlely a mám doma úplného blbečka. Končím s diskuzí
Co blázníš?
nikdo si nic takovýho nemyslí. ![]()
já taky mám srovnání, malej má kolem sebe děti stejně staré, starší, mladší… a doktor nám taky tvrdí, jak je šikovnej apod. a já se s tím taky nikomu nechlubím (neříkám, že ty jo) a když mi kamarádka řekne, že jim doktor řekne, že mají šikovné dítě a bla bla, tak určitě nebudu říkat „jéé, nám to taky říká“
![]()
@řeřicha Máš úplně normální dítě
Za pár měsíců zjistíš, že co není dneska, bude zítra a v dokonalé formě
Srovnávat je naprosto hloupost… i ty „chytré tabulky“ uvádějí nějaké rozmezí… jedno dítě se otočí na bříško v 6 týdnech, druhé v 10 měsících a nic není špatně
Pokud nepláče, brala bych to tak, že je spokojená
Já měla miminko, které do 8 měsíců odmítalo jakýkoli blízký tělesný kontakt včetně kojení… přežila na flašce a dneska je mazlivka /je jí skoro 11 měsíců/ ![]()
„A poslední věc – dcera má občas (např. 1×-2× týdně) noční děsy – z ničeho nic ve spaní vyjekne (někdy je to hrozný, jakoby bolestivý zakvílení), ale spí u toho, nevzbudí se. Stává se to? Je to normální?“
Proč to hned nazývat děsem? Může to mít hodně příčin, jak tady píšou holky. Moje mrně to dělá taky… u nás je to 100% zabolení bříška, jak se udělá bublina a za chvíli následuje prďan ![]()
Příspěvek upraven 18.02.15 v 23:26
@dani24687 Třeba ano. Ona působila dost přísně, ale pak úplně pookřála a tvrdila, že to je po dlouhý době první dítě, který na ní tak pěkně kouká a komunikuje. To je jedno..
Asi k ní chodí hodně ti nedonošenci a někteří na tom možná jsou hůř a odečítá se jim ten věk, my máme štěstí, že je zatím vše OK.
Já na tohle nejsem moc zvyklá, aby mě někdo zbytečně chválil atd. spíš naopak, takže mě varianta přechválení nějak asi kvůli tomu nesedí
U těch dětí to možná bude jiné ![]()
@Alkelita píše:
@dani24687 Třeba ano. Ona působila dost přísně, ale pak úplně pookřála a tvrdila, že to je po dlouhý době první dítě, který na ní tak pěkně kouká a komunikuje. To je jedno..
Asi k ní chodí hodně ti nedonošenci a někteří na tom možná jsou hůř a odečítá se jim ten věk, my máme štěstí, že je zatím vše OK.
no vidíš, tak u vás to nejspíš myslela upřímně
já netvrdím, že rozhodně nemohla, mně jen přijde, že všichni okolo včetně doktorů pořád všechny miminka chválí a každá matka si pak připadá, že má výjimečné dítě ![]()
@Bebuše píše:
@řeřicha Máš úplně normální dítěZa pár měsíců zjistíš, že co není dneska, bude zítra a v dokonalé formě
Srovnávat je naprosto hloupost… i ty „chytré tabulky“ uvádějí nějaké rozmezí… jedno dítě se otočí na bříško v 6 týdnech, druhé v 10 měsících a nic není špatně
Pokud nepláče, brala bych to tak, že je spokojená
Já měla miminko, které do 8 měsíců odmítalo jakýkoli blízký tělesný kontakt včetně kojení… přežila na flašce a dneska je mazlivka /je jí skoro 11 měsíců/
Syn taky není úplně mazlící. Když mu není dobře, tak se chce chovat, jinak má ale radši rád prostor a chová se maximálně na tygříka..
Jo a ty noční děsy, u nás je to občas taky a a teď to jsou zuby. Kvůli prdikům se to neobjevovalo..