3měsíční a vývoj

Napsat příspěvek
Velikost písma:
608
18.2.15 23:38

@řeřicha nic mi neprijde opozdeneho, syn ve trech mesicich taky nevedel ze ma dve ruce natoz ze ma nejake nohy, na brise ve treh mes mu to sice slo krasne ale mel hlavu otocenou a naklonenou jen na jednu stranu a ta ho vzdy prevazila zpet na zada, vse jsme vychytali a dopilovali, pak to slo supem v 7 se plazil, v osmi si sedl a v 10 chodil… Ted bude mit dva roky, pusu nezavre, zvedavy je az to nekdy boli a smeje se od rana do vecera. Tvoje holcicka je urcite v poradku! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1707
19.2.15 00:24

Jistě máš úplně normální holčičku. Náš chlapeček az ted od 3 měsíců se dotkne hračky. Tedy jedné plyšového medvidka Pú. Ostatni mu musim dat do ruky, chrastit s nema, vubec sam je nebere. Leží pod hrazdickou a nema potřebu se z tech hracek radovat, že do nějaké streli ruckou, tak to jen jako omylem. :-) ale co dela, od zacatku, od miminka, pozoruje bile stěny. Nebo stěnu s necim, tam pritlucenym nebo zaves, zaclonu, to pozoruje. Ted se smeje a povida s bilou stenou. To ho zabavi na dost dlouho. :-) ja zas ku chci vtlacit nejakou hracku, ale on ji zatim nepotrebuje. Proste stena, strop, a on vyklada. Dokonce ma misto, kde pravidelne se smeje a vyklada, tak v klidu mu rikam, jestli tam je nějaká duše, strýček, dědeček, tak pozdravuj. Nebo co si zase povidate? A on se tomu směje. No tak to má a nic neplasim. Kazde ditko to ma jinak, pak se nejak srovnaji.
Uzivej si holcicky a neplas. :-) :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
19.2.15 00:58

@řeřicha byla by jsi klidnější s miminkem, co 12 hodin denně provříská? ;) I takové jsou..a jsou zdravé a v pořádku. Je moc brzo na posuzování.. a může se jen projevovat její budoucí povaha.. třeba je a bude flegmatik, pohodář.. :) Třeba se do roka ještě 3× změní.. Děláš určitě vše dobře, rehábkou leccos dohoníte a budeš mít jistotu, že vše dělá správně.. Zatím se nestresuj..tabulky jsou od toho, aby se do nich tvé dítě nevešlo.. A tvé díte potřebuje šťastnou mámu.. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17715
19.2.15 02:05

Ruce v pest ma pri pasemi casto i muj syn 4m a tyden. Neresim :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
19.2.15 07:15

@řeřicha když čtu, co popisuješ jako zaostalé dítě, tak ho mám doma taky :nevim: neřeš tolik tabulky, proboha..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
19.2.15 07:38
@Alkelita píše:
NO třeba ne, ale u těch malých dětí prý souvisí motorický vývoj s mozkovým (psychosomatickým myslím) a to, že i ty všechny dovednosti ovládá brzo a nemusíme se „vymlouvat“ na jeho skutečný věk od početí (to se u nedonošenců dělá), možná souvisí.
Já fakt nevím. Prostě mě chválila, že je vidět, že na něj hodně mluvíme a on prostě reaguje a komunikuje očima, pusinkou, mimikou. Je to hezké :-)
Bylo milé takovou pochvalu slyšet, protože se pořád kvůli tomu předčasnému porodu bojím, aby mu něco nebylo, tak se mu uleví, když nás naopak ještě pochválí. Mě teda pediatrička i ta neuroložka ujišťovaly, že už teď se pozná hodně. Tak mi třeba chtějí udělat radost :srdce:

Tyjo, tak o tom slyším prvně, o tom vývoji. Já jsem třeba chodila strašně pozdě a hloupá nejsem :mrgreen:
Ale jinak jsi psala, že malý se narodil 10 dní před termínem, ne? To přece není nedonošenec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
19.2.15 09:00
@Nikolllet píše:
Naše holka-4měsíce, vydrží hodinku se hrát sama, usíná u prsu, kdybych jí neukázala nohy, tak ani neví, že je má :D ve 3m taky nic nedržela, nechytala, nestudovala ruky, nedávala si je do pusy, moc se nesmála. Vůbec neřeš kraviny a užívej pohody. Jo a nahlas se nesměje asi proto, že ji neumíte rozesmát. U nás zabere jen když zpívám rihannu a hážu vlasama jak idiot :D všechno bude, neboj mamko ;)

Mam stejne starou holcicku :) nahlas se smeje vyjimecne a to jsem musela vypozorovat pri cem. Reaguje na urcity slova a pak se rehta, ale musi chtit sama. Nozicky objevila az tento tyden, na brisku ma zatnute pesticky obcas taky. Hlavu z lehu jeste uplne sama nedrzi. Na cizi lidi reaguje otevrenou pusou a nabehem na plac, obcas se usmeje, nikdy nevim, jak zareaguje. Pesti si cuca taky a slinta, asi zoubky. Ruce si skoro nesleduje. Na zadny cviceni nechodim, moje doktorka totiz bohuzel nezkouma, co umi.
Zakladatelko, strasne moc ji pozorujes, neres to tak. Podle popisu je uplne normalni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1482
19.2.15 09:11

Tak upřímně, mě přijde, že to není ani na tu rehabilitaci, každé dítě je jiné a připadá mi to, co popisuješ, úplně normální…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
322
19.2.15 09:19
@Antonie Bolavá píše:
Tyjo, tak o tom slyším prvně, o tom vývoji. Já jsem třeba chodila strašně pozdě a hloupá nejsem :mrgreen:
Ale jinak jsi psala, že malý se narodil 10 dní před termínem, ne? To přece není nedonošenec

5 tydnu pred terminem. A ze zacatku musel byt tyden n a JIP. Nedonosenec to je z tohoto hlediska je, proto jsme napr sli na tu neorologii, a taky mi prave rikali, ze to mam u porovnavani schopnosti odecitat a brat biologicky vek, ale jinak tomu u nej nic nenasvedcuje, takze to nedelam..
a ja netvrdim, ze to souvisi uplne primo s chozenim. jak uz je diteti nad pul roku, realizuje se i jinak, napr. Hranim si v vecmi v rukou atd. Nemusi k tomu nutne potrebovat chozeni. Ja treba chodit nemohla do roka vubec, mela jsem strojek na nozickach a musela lezet nebo sedet A taky blba nejsem :-D:-D a po tom jak mi ho sundali vyvoj poskocil a ja chodila za chvilku. to s pohybem a mozkem jsem cetla ve vice clancich a knizkach. Souvisi to pry, zdda se mi to logicke a nemam duvod tomu uplne neverit. Ale ja tim nerikam, ze ostatni deti, co se moc nehybou budou hloupe, proste ten pohyb vyvoji mozku jen pomuze, neni to ale to jedine pro mozek dulezite.

Příspěvek upraven 19.02.15 v 09:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
19.2.15 09:28
@Antonie Bolavá píše:

Moje dítě se smálo cíleně na známé lidi ve 3 týdnech (ano, extrémě brzy, všichni z toho byli paf), přetáčet se začalo ve 3,5 měsících, na kolenou v šeesti, ale lézt začal „až“ v 8, samostatně chodit „až“ v necelých 14. Od 13 měsíců se sáím nají lžící. Teď je mu 20 měsíců, mám dobrý orientační smysl a prostorovou paměť, zato nemluví. V životě by mě o něm na základě těchto iundicií nenapadlo tvrdit, že je/bude inteligentní nebo naopak hloupej.

@Alkelita Nic ve zlém, ale ty budeš ta matka, co se asi bude realizovat opřes svoje dítě (jeho přírodou naprogramované pokroky budou tvoje zásluhy, takže dítě bude samozřejmě geniální nebo minimálně malý Jágr :mrgreen: ). :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
322
19.2.15 09:42
@Svistice píše:
Moje dítě se smálo cíleně na známé lidi ve 3 týdnech (ano, extrémě brzy, všichni z toho byli paf), přetáčet se začalo ve 3,5 měsících, na kolenou v šeesti, ale lézt začal „až“ v 8, samostatně chodit „až“ v necelých 14. Od 13 měsíců se sáím nají lžící. Teď je mu 20 měsíců, mám dobrý orientační smysl a prostorovou paměť, zato nemluví. V životě by mě o něm na základě těchto iundicií nenapadlo tvrdit, že je/bude inteligentní nebo naopak hloupej.@Alkelita Nic ve zlém, ale ty budeš ta matka, co se asi bude realizovat opřes svoje dítě (jeho přírodou naprogramované pokroky budou tvoje zásluhy, takže dítě bude samozřejmě geniální nebo minimálně malý Jágr :mrgreen: ). :hug:

Prekvapive pro vas ja jsem se realizovala vzdy sama. Nevim, co je spatneho na tom podporovat sve dite a byt na ne hrda. Nejsem nejaka chudinkal:-D:-D jsem uspesny clovek a vzdy se mi ve vsem darilo. diteti povidam cele dny. Tam mi udelalo radost, kdyz doktorka rekla, ze je to videt. Ja opravdu nepsala o genialite, ale o chytrosti. Doktorky mi tvrdily, ze se to pozna. A nebo treba si rekla podle me a manzela, naseho vzdelani a profesi, ze proste chytre bude po nas. Ja nevim. Nebo nam treba chtela udelat radost, obzvlast jako u nedonosence. Nevim proc to par liden tady tak vadi a nedokazou to nechat byt. Zrovna ten den hsme tam vcera byli, tak jsem mela radost ze je v poradporadku a dokonce byl hodne pochvaleny.
Nechapu moc vase reakce. Podle popisu je vase dite sikovne a chytre. Nevim, proc by melo byt spatne to o nem rict?
Fakt vas nechapu, napsala jsem, co rekla doktorka :-D:-D tak to zesmesnujte. Jestli se teda pak citite lip.

Nevim, proc vubec na tohle forum chodim. Tak se vyzivejte ve sve prumernosti a uzivejte si i prumernost svych deti a ujistujte je, ze jsou prumerni, aby v zivote nic nedokazali a meli jen mindraky.
Fakt nevim, proc se naslo oar z vas, ktere to tak rozhodilo, ze musite mit hloupe komentare. :kytka:

A ja si zasluhy neprisuzuju. Jen za tu komunikaci, to je fakt videt. Jinak vse dela sam a ja ho nenutim :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vin
1327
19.2.15 09:51

@Alkelita
Tak uz se nerozciluj. Preji hezky den.
Vzdyt je to jedno, jsme na chatu, stejne se nezname.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
322
19.2.15 10:05
@vin píše:
@Alkelita
Tak uz se nerozciluj. Preji hezky den.
Vzdyt je to jedno, jsme na chatu, stejne se nezname.

Ja se nerozciluju, ale ty reakce me mrzi. Ale mas pravdu, muze mi to byt jedno od neznamych lidi.
Ja se vetsinou tady snazim ostatni podporit, tak me ty reakce celkem prekvapily. Jak ja se bala, zda bude v poradku, kdyz se narodil driv, tak mam radost, ze to podle doktorek tak je.

kazdy rodic je prece hrdy a ma sve dite za nejkrasnejsi/nejchytreji/nejsikovnejsi. spis jsem uplne normalni rodic :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
19.2.15 10:22
@Ostružka píše:
Tak upřímně, mě přijde, že to není ani na tu rehabilitaci, každé dítě je jiné a připadá mi to, co popisuješ, úplně normální…

Mne to taky prijde mimo u 3mesicni. Ma cas. Spis bych se bala, aby to nemelo opacny efekt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1482
19.2.15 10:30

@Pomka Přesně, nejhorší je podle mě dítě stresovat, ve třech měsících má dost času na všechno, teda můj názor :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí