Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@rmot píše:
Na co ten plný invalidní důchod z ničeho nic dostal? Znám spíš hodně lidí, co by měli na ID nárok, ale nedostanou ani první stupeň.
Na srdce. Měl částečný, když byl u nás, pak si ho rozšířil.
Pro mě dluhy, které jsem zmínila, nebo který má tazatelka, jsou prostě neomluvitelné. OK, nejsme všichni finančně gramotní, ale nezaplacené dluhy z lajdáctví platíme my
@rmot ono i ty nezaplacené úroky a poplatky jsou ale ztráta věřitele/exekutora. A to nakonec zase někdo zaplatí… nemá smysl to úplně rozebírat. Můj názor je proste takový
@rmot jen ještě dodám… taky využíváme firmu na vymáhání pohledávek, protože vždy se najde lempl, který nezaplatí. Na naše upomínku nereagují, ale na vymahače okamžitě a peníze přijdou (většinou) My tuto službu samozřejmě platíme z částky, na kterou byla vydaná původní faktura. Takže zisk se nám dost sníží. Takže buď to můžeme dat z našeho zisku, nebo to zaplatí jiný zákazník. A to je první článek v řetězci…
@Lenkalin píše:
Není? Takže ti, co využijí zmiňované milostivé léto, svůj dluh splatí? Nebo tací, co než aby splatili dluhy, vyhlásí osobní bankrot, zaplatí své dluhy? Myslíš, že se všem zaplatí jejich dluhy? Nezaplatí, proto je musí zaplatit někdo jiný
Odpověď je k těm cenám jízdenek, že skrz ty, co je neplatí, jsou dneska ceny jinde ![]()
@Lenkalin píše:
@rmot jen ještě dodám… taky využíváme firmu na vymáhání pohledávek, protože vždy se najde lempl, který nezaplatí. Na naše upomínku nereagují, ale na vymahače okamžitě a peníze přijdou (většinou) My tuto službu samozřejmě platíme z částky, na kterou byla vydaná původní faktura. Takže zisk se nám dost sníží. Takže buď to můžeme dat z našeho zisku, nebo to zaplatí jiný zákazník. A to je první článek v řetězci…
V mládí jsem byl také naivní a dával na faktury. Dnes ani náhodou. Zakázky, kde by přicházela v úvahu fakturace po předání, rád přenechám ostatním firmám
Mílostivé léto vidím jako smysluplné u dluhů, kde už dávno příslušenství převýšilo samotný dluh. Protože zvlášť u nízkých částek se to stane velmi rychle. Pokud se podíváš po civilizovanějších zemích, tak nikde nemají exekutoři takové žně, jako u nás. Takže pokud milostivé léto pomůže zbavit se dluhů lidem, kteří zvládnou zaplatit samotný dluh, ale astronomické ůroky a neustálé poplatky za činnost exekutorů jim nedovolí se z toho dostat, jsem pro. A to se takto zastávám dlužníků z pohledu věřitele částek v řádu milionů.
@rmot no jo, on je prodej a prodej
já se nechala trochu unést, to jsem neměla v úmyslu ![]()
@Anonymní píše:
@vokishka nepujcila jsem si nikde…dluh je za jízdenku na černo
30 tisíc za jízdenku na černo? To ti nepřišla dřív žádná upomínka?? Divné teda
@Lenkalin píše:Si ho rozšířil? Nedej se vysmát. Sám si nic nerozšířil.
@rmotNa srdce. Měl částečný, když byl u nás, pak si ho rozšířil.
Pro mě dluhy, které jsem zmínila, nebo který má tazatelka, jsou prostě neomluvitelné. OK, nejsme všichni finančně gramotní, ale nezaplacené dluhy z lajdáctví platíme my
@inkakřivák píše:
Si ho rozšířil? Nedej se vysmát. Sám si nic nerozšířil.
Tvl, klidně slovíčkaři, mně je to fuk
@Lenkalin píše:
Tvl, klidně slovíčkaři, mně je to fuk
No já jen, že si to představuješ dost srandovní. Ono to není tak jednoduché. Než ti dají plný invalidní, to už musí být. Takže zřejmě nemocný, a velmi, byl. Neudělal to schválně.
@inkakřivák píše:
No já jen, že si to představuješ dost srandovní. Ono to není tak jednoduché. Než ti dají plný invalidní, to už musí být. Takže zřejmě nemocný, a velmi, byl. Neudělal to schválně.
A kde jsem psala, že to udělal schválně? Kdes to četla?
@inkakřivák píše:
Žádný plný a částečný mj. již mnoho let není. A nikdo si opravdu nic sám nerozšíří. Lenkalin je dost mimo.
@Lenkalin píše:
@rmot ono i ty nezaplacené úroky a poplatky jsou ale ztráta věřitele/exekutora. A to nakonec zase někdo zaplatí… nemá smysl to úplně rozebírat. Můj názor je proste takový
Exekutorů bych se fakt nezastávala, to jsou nenasytní hrabivci. Tak vysoké odměny jako mají exekutoři v ČR, nemají nikde jinde v Evropě. Ale zakladatelku tím neomlouvám.
@šklíbakočka píše: Žádný plný a částečný mj. již mnoho let není. A nikdo si opravdu nic sám nerozšíří. Lenkalin je dost mimo.
Opět slovíčkaříme. Říkej si tomu jak chceš, kdo chce, pochopí, kdo ne, vrtá do toho. Klidně si myslete, že jsem si to vymyslela, jestli vám nedojde.
@Lenkalin píše:
Opět slovíčkaříme. Říkej si tomu jak chceš, kdo chce, pochopí, kdo ne, vrtá do toho
No již cca 14 let je dělení jiné. Předtím byl opravdu plný a částečný. Zřejmě myslíte ID 3. stupně. Na ten je ovšem nutný pokles pracovní schopnosti občana 70 % a více. Ten si člověk sám neurčí, ale určuje lékař, je to docela pracné, posudky atd…
Navíc v posledních letech se získání ID vůbec značně zpřísnilo. Viz ročenka čssz.