Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@natyber já mám taky hodně plodovky- prý na horní hranici normy
jinak jsem dost udýchaná při jakékoliv činnosti, mám pocit že se nemůžu pořádně nadechnout. no, je to fakt už únavné. taky mám velké břicho
kluci holt rostou do špičky. s dcerkou jsem měla malé kulaté bříško. v jakém jsi tt?
@Ajuschak jasan všechno vyzjistím a pak budem vytvářet mňamky pro ty naše prcky, a budete holky vařit polívčičky? já vařila i pro dceru tenkrát toho tolik nebylo ale přiznám se že občas jsem koupila ty skleničky s jídlem no dceři to asi chutnalo ale když vidím že to někdo kupuje úplně běžně
ono je to fajn když se někde jede nebo zrovna není nic po ruce tak si říkám že jednou za čas to ničemu nevadí
a já se na ty polívčičky a kašičky těším, mě to totiž chutná taky
![]()
@Mamango já jsem 32+3
už se to krátííí
no jo tak to jsme na tom stejně mě teda dr. říká že to ničemu nevadí že jen prostě zatím nezjistili proč se někomu tolik toho tvoří v bříšku
no ale já si říkám že aspoň má malej v čem plavat
a že třeba když je tam tolik vody tak půjde porod jak po másle
jen se obavám kdyby to prasklo doma (u dcery mě píchali v porod.) tak abych nevyplavila celej byt
a četla jsem že právě ty těhule co maj hodně té plodovky tak se právě mnohem víc zadýchávaj a vše je náročnější jak je to bříško nacpané já ho mám fakt hodně tvrdý a ohnou se nebo obout to je masakr
i když třeba sedím u stolu tak mě strašně tlačí až bolí
no musíme to už vydržet
ptala jsem se dr. jestli se ta voda tvoří stále dál a on právě že jo tak snad neprasknu ![]()
@Mamango ahoj,jsem moc rada, ze jsi dorazila, vic hlav vice vi! Ja jsem dnes 33 a ve ct kontrola! Dneska jsem cetla o vysokem tlaku, dr me hlida, mam i 140/95 ale tr hraje roli i stres. No a ted ho mam dost, tak to snad nebude horsi! Porad na to myslim. Jinak dnes vecer me 3× vzbudily poslici, ale uz dobry! Ja mam hore uz 14 no nic nenadelam. @natyber ja u deti varila huste polevky, spis kase. Maso, zelenina, ryze, brambory..hl mrkev, tr dochutila a davala zamrazit do vanicky na led, dala do igelitaku a pak vyndala tr3 kosticky..nemusela jsem denne varit. U syna hodne v tescu hame sklenicky, maji ak ruzne maso a chute.
![]()
@natyber já mám taky pocit, že prasknu!! Hlavně, když se najím, fakt musím jíst malinké porce, zato často, ujíždím na sladkém a citrusech - pomeranče, pomela apod. Po jídle se mi ta kůže napne a mně příjde, že ty moje plíce nemají žádný místo
Čekám taky chlapečka
termín mám dle utz 7.4. a dle ms 24.3. ale ve 36 tt jdu do porodky na přijímačku a domluvíme se s prorodníkem na termínu porodu - nejspíš mne čeká cs, kvůli zlomené kostrči, ta se zlomila při prvním porodu s dcerkou - měla 4,050 kg no a nechali mně rodit s úzkým vchodem v pánvi.
tak to jsem neslyšela, že díky tomu množství v břiše jsme tak nemotorné
ale leccos to vysvětluje, protože tohle jsem s malou nezažila, ale přikládala jsem to tomu, že jsem taky malou rodila před 13 lety, že jo, to mi bylo 20
tělo bylo mnohem „živější“ ![]()
@Nelly 66 taky tě zdravím
jdu se připravovat do toho obchodu, pak písnu.
Mějte se zatím holky krásně ![]()
@Nelly 66 jj taky tak navařit a nacpat mrazák
a pár skleniček nakoupit kdyby náhodou
s tím tlakem bacha, vím že máš ty starosti a to k tomu přidává, tak hlavně opatrně ![]()
@Mamango fíííha tak to je masakr tak hlavně že tě hlídaj to jsi měla peknou cvaldu
jj když se najím tak mám pocit že to břicho vážně praskne takže taky menší porce a po kouskách, jinak na citrusech ujíždím všechny
já to říkám že potřebujem tu šťávu
já taky miluju grepovej džus…chi, chi já rodila před 14ti lety a taky jsem tohle nepociťovala, ale taky si myslím že je to hodně věkem přece jen už nejsme žádný mládežnice a to tělo už máme trochu zhuntovaný a tak se nám to asi teď zdá namáhavější ![]()
@Mamango hezky dnik
@natyber ja si ho merim prvidelne doma, spodni nad 85 zatim nejde. Mela jsem hodne problem na 25 tt. Dekuju za podporu. Jeste lezim holky ![]()
@Mamango ja rodila ve 22 presne po narozkach a to bylo tehu pohoda! Je to znat tej v 31,je to masakr' plno zen ma prvni po 30ce, to bych nedala! K te plodovce, u syna jsem ji mela hafo, sla jsem rodit a pres bruch 115cm, na sale po pichnuti vody takova uleva! Malem jsme je vyplavili
sestra koukala jako puk ![]()
@Mamango Ahoj, tak to jsme na tom obdobně s tim termínem, taky dle UZV 7.4., zdá se jim menší, no náš prcek měl min. týden 1700g takže zatim fakt nejmenší tady z těch „našich“ prcků, jak to čtu
a jinak taky zatím furt čekám na ortel zda CS nebo přirozeně ![]()
Hele s tou plodovkou, lepší víc než málo, já měla prvně méně a pak najednou honem honem a hned mě brali ze dne na den rodit už v 37. tt, že bylo vody málo…
Koukám, že vy jste všechny rodily jako mladice
to já si o sobě taky myslela, jelikož jsem byla ze svých kamarádek první, kdo otěhotněl, pak mi v Praze v Gennetu na screeningu 1.trimestru řekli, že už nejsem nejmladší a bylo
![]()
no nevím jestli jsou u mně ty 3 roky navíc tak znát ve změně těhotenství
já to spíš přikládám tomu klukovi, že mám úplně jiný typ břicha, s dcerou jsem měla malé a dlouho nebylo znát, takže jsem ještě den před porodem hopsala na několika km tůře bez sebemenších potíží, zato zeď
![]()
@Nelly 66
chi, chi já taky když mi píchli vodu ucítila úlevu a pode mnou taková louže až hrůza
jen odpočívej
@Ajuschak to je lepší víc plodovky než málo to je pak asi stopro větší problém hlavně pro mimčo tak ještě že máme takovej bazén
a je fakt že ty klučičí břicha jak jsou dopředu tak je to takový těžší na ty ohyby a pohyby ![]()
teda holky já si tak užívám, prádlo se pere, oběd se vaří, myčka myje a já se válím no to je lahoda
já vím že mě to dlouho bavit nebude, ale dnes si fakt užívám a mám výbornou náladičku že nedřepím v práci
akorát musím v jednu do školy (dálkové studium) a to se mi vůůůbec nechce, ale jdu jen na dvě písemky abych měla známky a pak hned pofrčím domů je to do 6h a to bych fakt nedala
no přepadá mě zas nějakej hlad tak si prostě musím něco dát než se dovaří jídlo
ježiš tady je takovej klid, dcera ve škole přítel v práci ![]()