Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Taky máme veliký dům, teda spíš bytovku, nahoře naši, dole my. Velikánskou zahradu s jabloněmi, chci si tu udělat zahrádku a plno zeleniny, já bych jedla rajčata na kila
No a máme slepice a kočky a psy, takže je to stejně na nás se o to starat. Zahrádka a pak v létě bazén a pohoda na sluníčku, taky se nemůžu dočkat.
No to mě ani nestraš, že už je to puberta
co já si počnu
pořád ji vidím jako malou holku, ona je zmetek hezká a dost si o sobě myslí, má dlouhé blond vlasy a modré veliké oči a ve třídě pořád ji nějakej kluk zlobí a tamto, takže pořád poslouchám téma zlobivý kluci, co jí zavřeli na záchodě atd ![]()
Někdy mě štve, jak je drzá, jezdí k tátovi a od něho je teda jako kdyby nebyla ani moje, je nafučená, nechce se vůbec učit, no a miminko další nechce!!! ![]()
@Nelly 66 píše:
Musím ještě vyprat taky záclony, polštářky, deky a tak nějak bych měla mít vše hotové…přítel pak akorád vytře, no bude muset a zbytek si dodělám až budeme doma. Jako připravit postýlky, kočárek, komodu na přebalení atd…
holky záclony jsem prala na vánoce tak si říkám že to stačí a pak vyperu až na jarní úklid, jinak mám tak nějak taky vygruntováno a zbytek musej ti dva až budu v porodnici, ale stejně furt chodím přerovnávám a stále se mi něco nezdá ![]()
@Nelly 66 no přesně jak píšeš, ta moje je taky blondýna z Londýna a je to pěkná holka jenže jak jí každej od mala říkal jaká je krásná tak si teď asi myslí že je nejkrásnější, naštěstí už jí přešlo období kdy na mě zkoušela že je tlustá(je hubená jak lunt) a že bude držet diety a že nebude nosit sukně protože má tlustý nohy apod. Jinak má prosím tě kluka a minulý týden oslavili rok
já byla v šoku dostala od něj pugét až jsem závdiděla
no a tak do ní neustále hučím vše ohledně sexu protože to letí a za rok už by mohli no a to mě z toho vomejvá
ale zdá se mi na tyhle věci rozumná tak snad se nic nestane no a ten její je taky slušnej a chytrej no ale znáte kluky začne jí pak přemlouvat uuuuáááá ![]()
@Ajuschak a ty máš kdy termín??? já jsem taky hlava děravá a nějak jsem to nepostřehla
no tak to máš malou šikovnou a s tím spaní to je asi normálka moje kamarádky co mají děti podobného věku jsou na tom stejně ono se to časem podá
@Nelly 66 teda ty máš úplnou farmu
jinak jak jsi psala že se dcerka na mimi moc netěší tak asi tím že už sourozence má tak jí to tak nepřijde a hlavně už ve velká a ví že to bude hjůza jak bude mimi brečet ve dne v noci
ta moje se těší vždycky říká kdy už se narodí že už ho chce vidět akorát mě mrzí že už je tak velká že to nebudou mít lehký najít k sobě cestu my jsme se ségrou o 6 let a teď je to paráda jsme nejlepší kamarádky kdybych jí neměla tak nevím a navíc má 4 měsíčního chlapečka tak se těšíme jak si spolu budou naši kluci hrát
no holky jdu dokuchtit obět neb už se mi sbíhaj sliny tak zas odpo nebo večer pa ![]()
My už jsme se naobědvali, tak jsem se odmlčela. No ona se netěší, jelikož prý to nebude její sourozenec. Jinak když si mákne na bříško, tak je nadšená, povídá si s ní a já ji furt vysvětluju, že mají stejnou maminku, sdílely stejné bříško, že nezáleží na tatínkovi, tak to tak nějak vzala no…
já mam děti o 5,5 roku a s malou to bude od dcery skoro o 10 a syna o 4. Tak jsem zvědavá no
ten se teda strašně těší ![]()
Jinak my jsme těhotné 4 kamarádky, já mam teda rodit první, takže budeme mít děti cca 3 m nejvíc, takže to bude také jiné, než být maminka v okolí a sama. No a taky jsem potkala tady holčinu, včera porodila a tak jsme si psali a ona bydlí ode mě o ulici
takže se těším až budeme vozit. Dobrá náhoda…
No holky, my jak měli ve škole psaní na stroji, tak jak píšu rychle, tak nepřemýšlím na í a nad jinými věcmi, takže se omlouvám…ostuda ![]()
Já nevařila, měly jsme zbytky od včera, manžel stejně slouží, tak bych pro sebe nevyvářela (malá je absolutní nejedlík, té stačí pár lžic) už mě i to vaření pěkně otravuje - ohýbat se k troubě, pro hrnce… ale snažím se navařit si už i něco trochu do zásoby do mrazáku, abych pak měla, až se vrátíme z porodnice… máme bohužel babičku moc daleko, no snad alespoň na pár dnů přijede na výpomoc, spoléhám na to
postarat se o malou a trochu mi tu naklidit před návratem z porodnice (ta je ještě větší pedant na úklid než já)
to ti tak závidim Nelly 66, že máš rodiče tak blízko… a to kamarádky plusmínus stejně těhotné taky
to já v prvním těhu byla naprosto sama - byla jsem první těhule, teď je jich sice těhotných dost, ale všechny dál od nás ![]()
@Nelly 66 píše:
No holky, my jak měli ve škole psaní na stroji, tak jak píšu rychle, tak nepřemýšlím na í a nad jinými věcmi, takže se omlouvám…ostuda
to já vůbec taky ne! na netu to vůb. neřeším a nečtu po sobě ![]()
@Ajuschak já u všech tří dětí měla nějakou vlnu maminek
člověk se pak aspon necítí tak blbě před kamarádkami co děti nemají mluvit neustále o mimču. Takhle zajdem na návštěvu, děti si pohrají, maminky pokecají a den pryč ![]()
Jinak já mam problémy u syna, nechce mi jíst, ale vůbec. Maso nesnáší, na 4 roky měří jen 100 cm a 15 kg a vůbec nevím jak ho nutit jíst. Nejhorší je to, že dcera taky jako tvá Naty, tohle je fůj, tohle nechci a on to pak slyší…přitom vařím denně a dobře. No ve školce nevím jak jí, budu se muset poptat
@Ajuschak píše:
to já vůbec taky ne! na netu to vůb. neřeším a nečtu po sobě
dobře, taky nebudu, díky, já se pak cítím jako ostuda ![]()
@Nelly 66 já taky chyby nečtu tak jsme na tom stejně, hlavně že si pokecáme a rozumíme si
s dcerou jsem byla úplně sama kámošky ještě chodily do školy nebo děti neměly a teď už to je v pohodě ty nejbližší kamarádky děti maj tak je to paráda, a moje dcera ta si zas na bříško sahat moc nechce vždycky jí musím donutit a ona říká fůůj to je hrůza a jak prej vypadám že ona mít děti nebude no už na to kouká jinak
jinak rodiče máme blízko moje taky z HK a přítelova rodina v baráku tak o pomoc snad nouze nebude no a kamarádky a ségra navštěvujeme se často a navzájem hlídáme tak to je pohodička, taky si neumím představit být v cizím městě sama to musí být pěkně na palici
a hlavně jsem ráda že aspoň s váma tady můžu pokecat když se nudím neb ten můj chlap je takovej že to nějak moc neprožívá, jako na mimi se těší bříško taky pohladí, ale já bych chtěla trochu víc pochopení
on je ten co to pochopí až malého uvidí a hlavně je to jeho první tak to tak moc nevnímá
a dcera taky měla ze začátku problém s tím že to nebude její brácha když nemaj stejného tatínka ale to už jí naštěstí přešlo ![]()
@natyber nj taky se mi to těhotenství s vámi prožívá daleko lépe, můžu si pokecat denně
Ten můj je také hodně v dilně a něco vyrábí, ale každý večer si s Nelinkou povídá a hodně mi teda pomáhá se vším.
Dcera taky říká, že dítě nikdy nechce
dnes přijela a moje bývalá tchýně se jí ptala, kdy budu rodit, tak jí řekla, že za 3 týdny
Přítelovo je to také první a se mnou teda poslední, hodně si rozumí s mýma dětma a syn ho má za vlastního ![]()
Tak to je dobře moje dcera ze začátku s přítelem docela bojovala byla už velká a to je jiné menší děti to tak nějak vemou a zvyknou si lépe, dnes už je to v pohodě, přítel taky pomáhá ale je to takové že musím o všechno prosit a občas i přemlouvat on to sice udělá, ale já bych chtěla aby se trochu nabízel sám, no asi toho chci moc
jinak jsme šli po obědě se projít se psem a já jsem z toho pěkně vyflusaná, a to se maj těhotné procházet, no mě to teda pěkně zmáhá když dlouho jdu tak mě bolej záda a po chvíli mě začne bolet i břicho asi jak je těžký a když stojíš tak to ta gravitace táhne dolů
dneska asi umřu jak mě honí mlsná, neměla jsem celý těhu žádný zvláštní chutě ale dneska teda nevím co bych sežrala ![]()
Proto já už jinde než po městě nechodím
ale asi začnu tak za 14 dní
Dcera ze začátku taky to brala špatně, ale tak po půl roce si zvykla, bere ho jako kamaráda, co jí pomůže s úkolama, no a furt se perou a poštuchujou, takže je to dobrý.
Já už dnes sežrala Twix, syn mi přivezl lízátko, no a ráno puding, já se po sladkém mohu utlouct, ale zase to snad nepřeháním, abych jedla jednu čokoládu denně jako kamarádka ![]()
@Nelly 66 jj ti moji jsou taky jako kamarádi takže teď už ok, chi chi to si teda mlsáš
vůbec to neřeš pokud jsi zdravá tak si dopřej a mimču to evidentně chutná
já moc sladký nee ale včera jsem upekla výbornou buchtu s krémem a želé a furt na ní chodím, vždycky si vezmu jeden kousek aby se neřeklo ale za chvíli už nabírám dalšííí
no co hlavně že nám chutná
čokoládu jsem jedla na kila před těhu fakt jednu denně nebyl problém, ale teď mi vůbec nejede
spíš si pořád připadám taková vyprahlá a pořát se láduju pomerančema, kiwi, rajčatama, salátovkama no prostě vším možným co cáká aspoň trochu štávy ![]()