Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Test na streptokoka je normální stěr z pochvy (nebo přímo z čípku), jak když ti dělají na gyndě ty pravidelné stěry z čípku kuli rakovinným buňkám, jak se může mimčo nakazit to nevím, asi jak prolézá těma porod. cestama tak se na něj „chytne“
ikdyž mě test dělali taky, den před porodem a šla jsem na plánovanou sekci
a když ho náhodou máš, tak ti dávaj ATB do infuze asi těsně před porodem, nebo během něj
to nevím, vlastně ani nevím o žádné z kamarádek, že by ho měla…
@Nelly 66 Fíha tak to já bych se na podpadku zabila
s tím balónem co mám před sebou bych se převážila jak pytel brambor
jinak to píchání spodku mě taky uřčitě čeká myslím že pak úplně ke konci už to k tomu patří jak se bude hlavička soukat níž a níž uuuááá
já sedím v práci 6hod. na zadku a mám akorát to tvrdnutí nebo kopance do žeber, no mám se na co těšit od pondělka MD tak paráda
a už je ti lépe? Jedla si něco?
@Ajuschak jooo tak to asi dělaj kdyby náhodou
tak doufám že to budu mít taky ok
dnes jsem zase blbě spala
ještě že už končím v práci budu moct odpočívat i přes den a pak se mi třeba taky nebude chtít spát a budu s váma ponocovat ![]()
@natyber píše:
@Ajuschak jooo tak to asi dělaj kdyby náhodoutak doufám že to budu mít taky ok
dnes jsem zase blbě spala
ještě že už končím v práci budu moct odpočívat i přes den a pak se mi třeba taky nebude chtít spát a budu s váma ponocovat
to by bylo supr
já to mám nejhorší vždycky takhle večer, to mám fakt břicho jak když spolku tvárnici - tvrdne, těžkne, táhne dolu, malej se tam převaluje sem a tam, břicho dělá vlny z jedné strany na druhou no hrůza
takže spánek je to poslední, co by vyšlo ![]()
mně se paradoxně úplně nejlíp spí tak od šesti od rána, to bych to dospávala kdyby to šlo alespoň do 9 - 10, ale po sedmé už zase musím vstávat a vypravovat malou do školky ![]()
tak mě docela rozesmívaj ty články pro budoucí maminky, jak se mají týdny před porodem vyspat do zásoby
![]()
Hele @Nelly 66 možná se raději zkus zeptat, jestli by ti něco nedali na uklidnění, nevím sice co přesně tě trápí, ale když si vybavím některé hnusné životní rodinné situace, kterými jsem prošla… to si stokrát můžeš říkat nesmím na to myslet, musím jíst, atd a stejně to nejde ![]()
kamarádce dáli v těhu nějaká homeopatika na uklidnění, když řešila taky závažnou rodinnou situaci, no a kneckonců v porodnici dávali před porodem CS rohypnol
abych se prý nestresovala, klidně vyspala, neutekla jim ze sálu atd… prý je mimčo vyvinuté a už jen dozrává a čeká na porod, takže mu žádný léky neuškodí
![]()
@Ajuschak chi,chi a to se říká jak se v tomhle období mimi už do břicha nevejde a tak se tolik nehejbe
mě teda taky rošťák zlobí nejvíc večer, ale já to zas mám takový jako kdyby se tam snad celej otáčel, vždycky se nacpe na jednu stranu jako by se protahoval nebo tak něco a to je bolest no a do toho buší hlavičkou do močáku a plácá rukama okolo pupíku že to až vypadá že snad tu kůži protrhne
no a pak se průběžně přes den taky tak všelijak protahuje a někdy mi přijde že mě snad tahá za střeva
teď poslední dobou si připadám že by možná bylo lepší se odstěhovat na záchod
je fakt že když mám ráno vstávat do práce tak bych nejvíc spala, tak snad si to teď trochu užiju
začínám si chystat tašku do porodky a furt nějak nevím co všechno sbalit a hlavně jsem měla koupený ten yall nebo jak se to jmenuje a jak jsme stěhovali kvůli mimču tak jsem to někam zašantročila a nemůžu to najít ![]()
@Ajuschak píše:
Hele @Nelly 66 možná se raději zkus zeptat, jestli by ti něco nedali na uklidnění, nevím sice co přesně tě trápí, ale když si vybavím některé hnusné životní rodinné situace, kterými jsem prošla… to si stokrát můžeš říkat nesmím na to myslet, musím jíst, atd a stejně to nejde
kamarádce dáli v těhu nějaká homeopatika na uklidnění, když řešila taky závažnou rodinnou situaci, no a kneckonců v porodnici dávali před porodem CS rohypnol![]()
![]()
abych se prý nestresovala, klidně vyspala, neutekla jim ze sálu atd… prý je mimčo vyvinuté a už jen dozrává a čeká na porod, takže mu žádný léky neuškodí
![]()
![]()
jo jo já jsem taky pro sice já jsem proti práškům i v netěhu, ale je fakt že to pro tebe asi bude snesitelnější a nebudeš se ještě strestovat k tomu všemu o miminko ![]()
@natyber no to přesně taky takto mám jak to popisuješ
hlavou do močáku, kolem pupíku rány (nevím jestli nohou nebo rukou) a jako by se chtěl otočit nebo převalit - to s emi pak přelévá břicho ze strany na stranu ![]()
taky si už raději pomalu chystám věci do porodnice na hromádku, kdyby náhodou tak manžel absolutně neví kde co máme ani když s eto týká jeho věcí, natož takových jako jsou třeba vložky
![]()
btw jaké máte/ si pořídíte vložky? já je běžně nepoužívám, takže se v tom moc neorientuju, když jsem rodila prvně tak mi kamarádka co měla 2 děti napsala šikovný seznam, co je zapotřebí a co je zbytečnost do porodnice a doporučila KotexNight, ale zase stojí 50 kč 10ks, tak jestli nemáte tip na něco levnějšího, byla to po porodu neskutečná spotřeba a mně v porodnici dali jen první den a pak ať si hezky používám své ![]()
včera jsem byla v DMku, tak jsem dokoupila poslední (snad) věci, využila ty jejich slevové kuponky pro nastávající maminky - maj zrovna akci na prsní vložky Johnsons and Johnsons+ubrousky dárkem, ty jsem měla i prvně v porodnici, tak nostalgie
, tak mám snad z drogerky vše…
Já taky běžně nepoužívám vložky ale ségra rodila před skoro 4 měsíci (fíha to letí) no a prej do porodky je nepotřebuju že tam mi po celou dobu daj tak jsem si zatím na doma koupila jedny tesco vložky a jedny lidie oboje velký obyčejný skoro nelepící
ale kolem dvacky balíček, no hlavně já to mám 2minuty od tesca tož kdyžtak tam můžu skočit
jinak s můj přítel taky je rád že ví kde má svoje věci natož něco jiného a já teď pořád něco někam přesouvám tak on by stejně nic nenašel
sice jsem mu ukázala kde jsou věci na mimi ale uplně ho vidím až budu v porodnici náhodou budu chtít něco přinést tak že mu budu muset nakreslit mapu
jo a ty vložky jsem vzala na zkoušku neb pak bude ta spotřeba asi velká po porodu a tak jsem nechtěla moc utrácet, ale pokud budou blbý tak vemu jiný proto mám jen dva balíky ale že to jsou bomby, budu je mít až na zádech ![]()
Jo ale plenky pro malého si prej musím vzít svoje to mi daj asi jen 5ks a pak nazdar
jinak jsem si sbalila ty luxusní kalhotky, pár vložek do podprdy, taštišku se základní hygienou, ponožky jen jedny snad budou stačit, ručníky prej dávaj a župan nevím jestli vemu ještě uvidím, jo a bačkory no a mám tam jeden časák ale ono na něj asi stejně nebude čas jinak nevím snad nic víc není potřeba
nebo jooo???
Ahoj holky, děkuju za podporu, já se snažím, zatím to jde, horší to bude až 14 března, kdy člena mého rodiny bude čekat těžká operace a tej spíš řešíme tu nemoc. Už jsem jedla, jsem vpoho, já sem říkala Nelince, že se musí narodit před tím 14 březnem, aby to tolik pak nepocitovala a bylo oporou nám všem. No a asi jsem i víc přecitlivělá, strach o děti to mi ani nemusíte říkat. No uvidíme jak seto bude vyvíjet, já jdu na kontrolu ve čtvrtek.
Dneska mam na levé straně pálivou bolest třísla, nevím, bříško zase tolik netvrdne, holky taky cítíte už miminka pohybově méně než dřív? Asi jak tam mají méně místa že? Ale když lehnu, tak je to divoška ![]()
Vložky jsem si nakoupila obyčejné silné do porodky, ale pak natura ty slabonké sk řidélky, hlavně si nekupujte s drážkami, to je fakt se stehem au ![]()
Jinak mam doma zásobu plen na 2 měsíce, babičky mi přikoupily
mam ty bílé pampers, zelené, oranžové, pak z tesca zelené a zelené z lidlu, tak uvidíme které budou pak nejlepší.
No do tašky mi ještě chybí drogerie, ale to pobalim nakonec v koupelně, přezůvky, mam tam i vložky do podprsenky, hrozně mi teklo mléko, vložky, župan, jelikož nejsem vdaná, tak z matriky papíry o otcovství a jménu, kalhotky si beru staré co nenosím a pak je vyhodím. Ručníky mam dva, jeden dolů a druhou osušku na tělo, pak mi přítel je jen vymění. Ponožky tam taky nemam, no já toho zpousty asi zapomenu, holky pište co tam máte, at vím pls, jdu tam hodit ty ponožky, hlavně pak na sál…
![]()
@Nelly 66 Tak hlavně že se cítíš aspoň trochu líp i když máš teď takové starosti
jinak koukám ručníky sbalím radši taky oni tam maj určitě ty hnusný hadrový
no je fakt že mimčo se taky nepohybuje tak jako dřív, zato ale je to bolestivější jak se převaluje no občas sebou taky pěkně škubne a dost často má škytavku jestli je to škytavka
je fakt že se nejvíc hejbe když ležím nebo sedím, jak něco dělám tak ho asi ten pohyb uspává
jo a ty kalhotky mám takový jakoby papírový z DM a pak troje jakoby ušité z obvazu nebo jak to popsat
prej normální by být neměly ale asi je to jedno
jinak já vdaná nejsem tak musíme ještě dolítnout pro papír aby přítel přiznal otcovství
no a župan nevím jestli teda vemu v HK porodnici je vždycky tak přetopíno že se dam dejchat nedá no a když bych mrzla tak si ho nechám donést, já si hlavně musím napsat a nalepit na tašku ještě kartáček na zuby hřeben atd. abych to pak v tom stresu nezapomněla
plenky mám taky pampers a pak tesco zelené a uvidím co bude lepší a pak dokoupíme, no nevím co ještě sbalit nechci tam zas přijet s kufrem aby se nezděsili
no a tašku pro mrňouse mám sbalenou a danou v postýlce (už jsme jí složili) tak aby jí přítel našel
ale mám termín až 12.dubna tak vůbec nevím jaké bude počasí tak tam mám košilku, dupačky, čepičku a pak takovou kombinézku tak uvidím jak bude kdyžtak to ještě přeházím
k toktoroj jdu ve středu…
No holky úplňě bych zapomněla, na kojící podprdu, v jedné teda pojedu (nosím už teď neb je pohodlná) ale jednu čistou teda ještě přihodím do tašky ![]()
@natyber jdeš rodit do HK? Já právě že byla dvakrát v Jičíně, tak nevím, Hk je jistej jestli mě to chytne dřív…Já mam pro mimčo v tašce normálně komplet, na no a ponožtičky a čepičku a přes to slabou kombinézku. No a do vajíčka deku, snad už taková zima nebude. Já mam termín 7.4. ale absolutně tomu nevěřim… ![]()
No u syna jsem měla také kalhotky, já bych to sítovaný nesnesla, hlavně že nejsem jako schovaná, takový blbý pocit. Zupan jsem měla kvůli návštěvám, abych se necítila nahá, já jsem taková stydlivá ![]()
@natyber píše:
Já taky běžně nepoužívám vložky ale ségra rodila před skoro 4 měsíci (fíha to letí) no a prej do porodky je nepotřebuju že tam mi po celou dobu daj tak jsem si zatím na doma koupila jedny tesco vložky a jedny lidie oboje velký obyčejný skoro nelepícíale kolem dvacky balíček, no hlavně já to mám 2minuty od tesca tož kdyžtak tam můžu skočit
jinak s můj přítel taky je rád že ví kde má svoje věci natož něco jiného a já teď pořád něco někam přesouvám tak on by stejně nic nenašel
sice jsem mu ukázala kde jsou věci na mimi ale uplně ho vidím až budu v porodnici náhodou budu chtít něco přinést tak že mu budu muset nakreslit mapu
jo a ty vložky jsem vzala na zkoušku neb pak bude ta spotřeba asi velká po porodu a tak jsem nechtěla moc utrácet, ale pokud budou blbý tak vemu jiný proto mám jen dva balíky ale že to jsou bomby, budu je mít až na zádech
a vidělas ty KOTEX NIGHT
schválně na ně mrkni až budeš zas v Tescu, nic většího snad neni
ale můžu ti říct, že po porodu jsem ji mela za chvili durch, pak za nejakou dobu uz to slo s mensima nebo slipovkama… se budu muset teda taky mrknout v Tescu až se tam dostanu, doma ho mám dost z ruky, jedině u našich…
jinak to je fakt dobrý, že u vás v porodnici dávaj, to v Olomouci ne
tam jsme dostali jen takovy ten kufrik číslo 2 (1.dávaj na gyndě) s různými vzorečky a tašku od konkurece, byo tam vše potřebné - Bepanthen, ubrousky, atd takže s tim jsem tam vystačila, jen plínky a vložky musel novopečený taťka donést ![]()