Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Nelly 66 jako že ho máš u rodičů v patře? nevím jestli jsem to pochopila správně
kočár máme quinny buzz http://www.vase-kocarky.cz/quinny-buzz-3/, hodně jezdím autem, takže potřebuju něco dobře rozložitelné a skladného ![]()
Jj bydlime pod mymi rodici v bytovce. Ja mam britay smart 3 a v cross po synovi. To bylo dilema sehnat otocnou trojkolku!
2 m denne na netu! Bych mohla kocarky prodavat
@Nelly 66 no tak to máme podobný
ten se mi taky líbí, jen jsem ho viděla pokaždý s takovými těmi pevnými koly, já jak jsem půl ve městě a půl času na vesnici tak musím mít pořádný nafukovací terénní kola
také jsem chtěla otočnou 3kolku nebo 4kolku co vypadá jak 3kolka ![]()
Ten buzz je krasnej, jen je to takova vanicka vid? Nejde do lehu. Ja jsem z mesta, tak uz jsem nechtela nafukovacky, furt jsem pichala
hl po synovi ho mam. Slo mi o sportak, mam cerny a pi mi usila nanoznik s ruzovou a dovnitr fush ruzoua vlozka, tak na to chodim koukat. Jinak se mi libi cpl s4,peg per gt3,ale nejsu otocne
@Nelly 66 jde do lehu, se mi právě líbí, že jak je otočný a jde do lehu tak tam malého budu dávat hned jak bude hezké počasí, žádné paření v korbičce… ježiš černá s růžovou tak to bych se zbláznila, to se rozplývám jen si to představím, to mi musíš pak vyfotit
závidím
tuhle kombinaci miluju, na dceru jsem měla antracitový quinny speedy před lety, hrozně jsem chtěla celý růžový, ale manžel mi ho nepovolil, že s ním nebude jezdit
tak jsem si pořídila aspoň fuchsiově růžovou dečku ![]()
cpl s4 se mi taky líbil a uvažovala jsem nad nim, nakonec mě odradily recenze, že je hodně poruchový, skoro všichni si stěžovali, že se jim s nim něco událo, tak jsem to raději neriskovala ![]()
@Ajuschak ahojik,koukam mas stejny vkus jako ja? Jak mas starou dceru? Ja prave nevim, kdyz bude pak teplo, jestli muzu mimco hodit do sportku. Jde uplne do lehu, jenze spousta maminek se ohradi az na 6 m. To je nesmysl ne? Dceru 9 jsem mela kocar deltim s taskou a tu metla snad je 6t. Ja prave nemam do toho sportaku korbicku, jen tasku, tak nevim zda ji koupit, nebo pouzivat stary kocar. ![]()
@Ajuschak: termín mám 2.4., ale při poslední kontrole mi doktorka říkala, že podle ultrazvuku vidí, že placenta je již plně dozrálá a že se připravuje…nevim, co to znamená, ale připravuju se tim pádem i já
Jinak výbavičku a vše okolo už mám přichystané, akorát se chystám ještě to celé vyprat, mám ráda, když to prádlo hezky voní, tak ať je malej voňavej, až půjdeme domu ![]()
@Nelly to je hezké potkat někoho s obdobným vkusem
tady u mě v okolí stále frčí ty klasika kočáry s nějakým „suprbarevným“ vzorem na 4 megakolech s megakorbou, ze které se pak udělá ten (pro mne příšerný) sedací „megasporťák“
(no nic proti vkusu jiných, já bych to mít nemohla, nesnesla bych, kdyby mi kočár neladil k oblečení ať už stylově nebo barevně
a hlavně bych nemohla být bez aretovacího kolečka, které samo zatáčí - jednou jsem jela se sestřenky 4kolákem a při každé snaze zabočit se musel kočár celý nadzvednou na zadních kolech a stočit, takže obyčejné vyhnutí se louži nebo nerovnosti byl horor
) no a tyhle majitelky zase naopak nechápou naše typy kočárů, protože maj děsně malou korbičku a dítě v tom přeci nemůže dlouho vydržet
dceři bude 3,5 narodila se v říjnu, takže jsme měli korbu na zimu, vešla se tam krásně i s termofusakem Emitex, měli jsme ji přes tu zimu (já ji dávala spát ven za každého počasí, tak aby na ni nefoukalo a nesněžilo
)v březnu už se začala v korbě zvedat do sedu a odmítala v ní být - chtěla mít rozhled, takže jsme krátce před jejím půlrokem začátkem dubna dali už sporťák a byla spokojená ![]()
no a teď jak malej bude na jaro a léto, tak hodlám mít korbu jen ten duben - květen, nebo kdyby bylo nějak hodně ošklivo, jinak půjde do sporťáčku, v prospektech nebo časopisech nebo na netu v obdobných sporťácích maj už malá mimča
však má polohu v lehu, čelem ke mně, takže na něj vidím, stahovací stříšku proti sluníčku… a jak jsem říkala furt někam přejíždíme autem a to s tou korbou je vopruz, stejně jsem tam většinou házela autosedačku na podvozek…
ale máš pravdu s těma maminama co maj mimčo v hluboké korbě 8-9 měsíců i v roce se hodně setkávám, většinou to jsou buď ty typy co jezdí s kočárem minimálně a dávaj tam dítě jen spát nebo takové ty co se řídí výhradně články a radami z Maminky a obdobných erudovaných odborníků, protože kdyby náhodou se posadilo dřív jak začne lézt a je schopno jít do sedu samo (tedy někdy v 8-9 měsících) tak se zboří svět a bude mít poškozená zádíčka a doživotní problémy atd
to přesně byl případ mých dvou kamarádek
oboum děti řvaly jak je daly do korby (bylo jim přesně těch 8 a 9 měsíců) a holky byly na prášky, že jim v kočáře řvou a že s nima nikam nemůžou do města, že v kočáře nevydrží atd, chudáci mimča se obě v korbě už absolutně nudila, takže když jsem je překecala ať jim proboha už daj sporťák - alespoň do toho pololehu, aby mohly sledovat, byl najednou klid a žádný pláč, děti spokojené ![]()
@Nelly 66 jinak nevím samozřejmě v jakém stavu máš korbu na tom starším kočárku, ale pokud je dobrá tak já bych asi na ty dva tři měsíce používala tu ![]()
@Ajuschak já mam po synovi právě tento kočárek, stejný, jen je tam ještě červený pruh, byl moc hezkej, jenže ta sportovní verze byla za trest. Když já bych tak chtěla trojkolkou hned, ale nechce se mi zase 2500 nechávat za korbičku, tak možná první měsíce odjezdím s tímto. Taky nesnáším ty těžké kočárky typu croos, já bych například nemohla mít zelený, nebo nějaký abych přesně neladila oblečením, mam černou ráda. Jsem asi cvok, na každé dítě mam jiný kočárek a všechny byly hlavně do černa ![]()
No a právě když koukáš na videa kočárků, tak tam mají opravdu třeba 4 m miminka už ve sportácích a mě jde opravdu úplně rovně. Fusak mam ten od emitexu jarní dam odkaz, tak to bude vpoho… ![]()
http://malvik.simg.cz/…cka-2011.jpg
http://www.malvik.cz/…l/179553.jpg
@Lenka5512 píše:
@Ajuschak: termín mám 2.4., ale při poslední kontrole mi doktorka říkala, že podle ultrazvuku vidí, že placenta je již plně dozrálá a že se připravuje…nevim, co to znamená, ale připravuju se tim pádem i jáJinak výbavičku a vše okolo už mám přichystané, akorát se chystám ještě to celé vyprat, mám ráda, když to prádlo hezky voní, tak ať je malej voňavej, až půjdeme domu
a kolik jsi přesně týdnů? Já to mam vyprané už 3 týdny, hezky jsem si to složila do skříně jen pro malou, dala tam mýdlo jonson a krásně mi oblečení voní, toho bych se nebála to vyprat už ted""
já k tomu pořád chodím čuchat
no a mě ještě chybí 10 látkovek, slíbila babička a nějak už to trvá, ale zase slíbila, že to vypere a vyžehlí, já jich mam jen 13 ![]()
@Nelly 66: přesně jsem dnes 33+2tt ( teprve, už aby to bylo aspoň 38+2
)
@Lenka5512 to jsi přesně o týden, já už chci aspon 34
no už se to potáhne, protože jsme hrozně natěšené. Akorád já mam o mimčo hrozný strach, nevim proč, furt se pozoruju jako blázen. ![]()
No ženský, vy snad vůbec nespíte
za jednu noc tolik příspěvků že jsem to četla jak román
já už jsem taky nachystaná, ale povlečenou postýlku nemám taky udělám asi až přijedem domů jinak kočár u tchýně jupí už se na něj těším, já právě všechno vyprala a naskládala a mám už i pro mrňouse sbalenou tašku ve skříni neb ten můj by pak určitě vzal něco jinýho
no ale pro sebe si to jen tak střádám na hromádku a hlavně si furt říkám co si mám sakra všechno vzít
no je fakt že dnes se dá hned vše koupit tak kdyby něco chybělo zavolám taťuldu ať vlítne do krámu
jooo holky jak tady na začátku padlo něco o těch poslíčkách tak já nevím zda to není brzo ale dnes jsem vůbec nespala, občas mě pobolívalo v podbříšku na pravo jako při MS ale včera kolem 12h to teda ženy to bylo až moooc
celý podbříšek a fakt jako hodně a několikrát až jsem z toho chytla nervy a nemohla jsem vůbec spát. Dnes jdu zas do poradny, chi chi já tam chodím k těm dr. jak do krámu
tak se ho musím zptat a doufám že se tam dole zatím nic nechystá ještě aspoň 4 týdny bych chtěla vydržet
dceru jsem 4 dny přenášela tak snad to teď nebude tak brzo, ale holky jak jsem se nebála tak jsem si včera říkala že to bude masakr uuuáááá ![]()