32. týden těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1755
15.2.13 14:33

Nám v Jičíně vložky dávali, ale asi jen první 2 dny, nebo už nevím, to jsem nosila dvě vedle sebe, strašný. Pak jsem měla jen slabounké a dobrý…Plínky přemýšlím taky, že si jich dam do sáčku tak 10 a zbytek donese tatínek, nám dali asi 20 plínek tenkrtát. Nechci vše tahat s sebou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6050
15.2.13 15:19

No já rodila v HK před 14ti lety :lol: a to teda holky bylo úplně něco jiného než dnes, když to žačlo popadla jsem břicho a jelo se, a pak mi přinesli kartáček na zuby, ponožky a pantofle a hřeben jsem snad tenkrát ani sebou neměla :mrgreen: plíny dávali látkový kolik jsme chtěli a vložky takový ty prkna taktéž (ty dávaj myslím i teď) jinak já mám tu hradeckou porodnici asi 2minuty autem a tak chci co nejdéle zůstat doma dokud to půjde abych zbytečně dlouho netvrdla v nemocnici (jestli teda půjde vše jak má) no a kamarádky co teď během roka porodily v HK tak si nijak zvlášť nestěžovali tak snad to tam přežiju, hlavně tam prej maj dobrý novorozenecký a sestry mě přijdou všude stejný, já si těhle věcí moc nevšímám, hlavně aby bylo vše ok a pak rychle pryč :mrgreen: já ani nemám žádný porodní plán :oops: teda mám: jednou zatlačit a konec :lol: no a zkoušela jsem dýchání (našla jsem na netu) no a to jsem se pěkně zapotila tak to nevím jak to tam udejchám :jazyk: ale když jsem to zvládla jednou tak snad teď taky nejhorší pro mě je představa jak to bude jako jestli budu rodit normálně, aby mě nehnali na císaře dřív se snad mohlo 14dní přenášet nevím jak dnes no a nebo jestli porodím dřív :nevim: to jsou věci z kterých mám trochu obavy ale to je asi v tomto stádiu už normální :roll: holky držím nám palce ať to zmáknem všechny :mavam: jooo a já nosím tanga tak to by asi nebylo zrovna vono :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1755
15.2.13 15:25

@natyber no právě, aby člověk nebyl v té nemocnici moc dlouho před porodem :lol: Já mam strach z toho, jestli ten porod poznám :mrgreen: já si teda taky moc nevšímám toho, zda je někdo protivný nebo ne, snažím se být na každého milá a ono to pak jde i líp. Když maminky neposlouchají, tak sestry jsou pak protivné, to je jasné. Jediný co mi vadí, že vám chytnou prso a kojit. No doufám, že to nechají na mě potřetí. Po druhé chtěli, ale já že sama, že vím. No ale koupání mi chtěli nechat a já at mi to ukáží, že si to po 5 letech fakt nepamatuju :D hrozně ráda na to vzpomínám. Moje kamarádky chtějí jít právě do Hk skoro všechny, takže asi 4 :)No uvidíme, opravdu jen předčasně, jinak Jičín, přeci jenom už tam mají anamnesu a to jak mi to vyvolávali, komplikace a vše. Takže pokud by to zase nešlo, tak už třeba císař.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6050
15.2.13 15:27

@Ajuschak no to se na ně schválně podívám 8o já právě vzala to nejlevnější protože si říkám kdyby to krvácelo hodně tak to bude lítat do koše jedna za druhou :zed: ale třeba budou nepohodlný tak pak koupím jiný, no a kosmetiku na mimi taky neberu tu prej taky dostanu tam né jako domů ale tam na používání jo a teď mi došlo že ségra říkala že ty vlhčený ubrousky tam nedávaj ale ty mám jedny sbalený tak to stačí :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6050
15.2.13 15:34

@Nelly 66 no to je jasný pokud to tam znáš a jsi tam spokojená tak to jeď tam, vyvolávali ti oba? no neboj se to rozhodně poznáááš :zed: s tím kojením to u mě bude horor, dceru jsem kojila asi 10 dní byla jsem mladice nevěděla jak na to nebylo nikde tolik info jako dnes, rozkousané do krve bradavky, zatuhlo mlíko, zánět no horor, teď se chci moc snažit tak doufám že to půjde, no to jsem zvědavá na ty sestry až mu budou rvát to moje prso do pusinky :jazyk: já se picnu holky já teda taky nejsem žádná od rány a radši poslechnu ale když se mi něco nebude zdát tak se určitě ozvu :cert: no miminka si prej tady v HK koupou samy mamči tak to já zešílím ani už si nepamatuju jak se ten drobeček drží natož ho koupat :D teď si vzpomínám jak dceru sestra vždycky popadla strčila pod tekoucí vodu v umyvadle druhou rukou namydlila, opláchla a za sekundu byla umytá 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1755
15.2.13 15:56

@natyber jj vyvolávali mi oba. U dcery 4 dny tabletkou a u syna hamyltonem hned co mě tam můj dr poslal kvůli srdečním akcím. oba porody s prvníma stahama trvali 27 a 24 h plus ke konci oxitocin, no fakt mazec. Vyvolávaný je prostě na ho…hrozně bolí, když jsem měla křivku 180 a ptam se sestry zda je to normální, řekla mi, že některé maminky rodí na křivce 40, což je sakra rozdíl, s mým čípkem to prostě nehlo. No a u syna mi tlaky začali na 8cm pro 4kg dítě, takže už toho císaře nestihly, byla jsem už na vozíku :)
Takže já ted potřetí fakt doufám, že to dam sama. Jinak samotné tlačení pro mě bylo hlavně u prvního maličkost, to by člověk nevěřil co dokáže. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6050
15.2.13 16:55
@Nelly 66 píše:
@natyber jj vyvolávali mi oba. U dcery 4 dny tabletkou a u syna hamyltonem hned co mě tam můj dr poslal kvůli srdečním akcím. oba porody s prvníma stahama trvali 27 a 24 h plus ke konci oxitocin, no fakt mazec. Vyvolávaný je prostě na ho…hrozně bolí, když jsem měla křivku 180 a ptam se sestry zda je to normální, řekla mi, že některé maminky rodí na křivce 40, což je sakra rozdíl, s mým čípkem to prostě nehlo. No a u syna mi tlaky začali na 8cm pro 4kg dítě, takže už toho císaře nestihly, byla jsem už na vozíku :)
Takže já ted potřetí fakt doufám, že to dam sama. Jinak samotné tlačení pro mě bylo hlavně u prvního maličkost, to by člověk nevěřil co dokáže. 8o

8o 8o 8o 8o 8o hrůůůza tak to ti teda nezávidím a divím se že do toho jdeš po třetí :palec: já právě doufám že to začne samo a půjde to tak jak má jinak to nepřežuju, co je to ten hamylton???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1755
15.2.13 17:01

Týjo já tam mam po sobě chyb, fůůj, jak píšu na pc, tak nepřemýšlím. Hamylton ti prstem v čípku oddělí blánu od dělohy, pak začnou kontrakce, pak ti prdnou vodu. Od píchnutí vody jsem to už pak měla kolem 7 h u syna tedy, u dcery 14 jako prvorodička. Toho se pak nebojim, jen zase oxitocynu. Já právě nevím, kdybych přenášela nakonec, jestli by i Hradec nebyl lepší, jenže kamarádka říkala, že jí teké nechali 24 h v bolestech, člověk je pak ko. Já doufám, že to půjde samo a dřív i u mě. Chci zažít jednou přirozený porod, když je to naposled :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1755
15.2.13 17:04

Potřetí, no popravdě už jsem nikdy žádné dítě po té zkušenosti nechtěla. Je neplánovaná, vůbec si nejsem jistá kdy a jak jsme jí počali :mrgreen: ale prostě jsem si řekla, že je mi to asi souzené a hrozně se na ní těšíme a hlavně přítel ještě děti nemá. Chtěla jsem ho o to neochudit mít vlastní i když mé moc miluje :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
15.2.13 19:04
@natyber píše:
@Ajuschak no to se na ně schválně podívám 8o já právě vzala to nejlevnější protože si říkám kdyby to krvácelo hodně tak to bude lítat do koše jedna za druhou :zed: ale třeba budou nepohodlný tak pak koupím jiný, no a kosmetiku na mimi taky neberu tu prej taky dostanu tam né jako domů ale tam na používání jo a teď mi došlo že ségra říkala že ty vlhčený ubrousky tam nedávaj ale ty mám jedny sbalený tak to stačí :mavam:

no třeba mně v OL a posléze i pediatrička úplně zakázali dětskou kosmetiku min.do půlroku používat, v OL se koupe jedině v olejíčku LINOLE, tak jsem to cestou z porodnice taky pořídila a byla jsem spokojená, velmi jemně a příjemně voněla takovou tou miminkovskou vůni a pak už se ničím nemazalo jen prcku a to jsem měla nedřív Bepanthen (i na prsa) a pak už Rybilku… Linola nám vydržela skoro rok, tak pak jsme přešly na klasickou dětskou kosmetiku…
navíc jak teď doporučují koupat jen 1× za 3 dny, aby se nenamáhala pokožka, tak jsme v porodnici koupaly jen jednou za těch 5 dní a to ti stejně tam všechno daj i plínu na utření mimča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
15.2.13 19:10

Jaj když čtu ty vaše hl. Nellyny zážitky z porodu tak si říkám, že ten můj plánovaný císař byla procházka růžovým sadem :mrgreen: žádné bolesti, žádná námaha… no zato teď se bojím, jak skončím… hl. toho aby mě nenechali čekat na přirozený, prošla jsem si těmi bolestmi a pak to stejně neskončilo císařem nebo nejhůř akutním císařem, kdy bych musela pak na JIP :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6050
15.2.13 19:15

No tak to ti přeju aby ti to vyšlo do třetice jak se říká :palec: no to doufám že mi nic takového dělat nebudou :roll: moje ségra taky rodila v HK a museli jí málého brát na kleště, trvalo to hrozně dlouho a už neměla sílu a u konce přestala spolupracovat, malej už měl hlavu skoro venku a nešlo to jinak už by se mohlo něco stát ale je krásnej nemá žádnou vadu a testy co mu nedávno dělali (oči, mozek atd.)tak vše v pořádku. Já nevím říkaj že hradec je na tom dobře vybaveností a doktorama ale zas to tam podle mě berou jak na běžícím pásu :nevim:
Já jsem dnes nějak zdrcená, břicho mě dnes dost bolí a píchá, teď jsem si dala sprchu a namazala bříško to mi vždycky uleví a budu se válet :) jé já jsem vlastně dnes 32tt no tak ještě chvíli a bude to :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6050
15.2.13 19:21

@Ajuschak viď já když to četla tak mě málem klepla pepka 8o jak píšeš ty to se taky obávám když císař tak jedině hned bez bolestí a né hodiny trpět a pak jít stejně císařem :cert: no snad to holky půjde jako po másle :palec:
V hradci myslím se používá weleda a johnsons ale nejsem si jistá :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
15.2.13 20:09

A já si teď dopřávám čokoládový dort s lehkým krémem malinovou omáčkou a čerstvými jahodami ááá to je luxus v tom těhotenství… :palec: :pankac: už to brzy skončí a nastane zase dietka :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1755
15.2.13 20:37

@Ajuschak neboj, to bude vpoho, moje porody byly dědičné. Věřím, že tej to dam prostě vpohodě a ještě dřív :D No to mi povídej, koupila jsem si včera nutelu a už jí mam půlku pryč, taky malá pěkně řádí po sladkém, ale když ona mě tak nutí to jíst. Zase jsem za týden nic nepřibrala, tak jí to dodám :D
@natyber no právě proto si myslím, že v tom Jičíně jsem měla zase individuální přístup, klid, skoro jsem tam byla sama, jen porodní asistentka, čaj, rádio, sprcha kdykoliv. Fakt se mi to líbilo, hlavně por mě byl super ten oválný balon.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí