Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Nelly 66 píše:
Cáká trochu štávy![]()
![]()
![]()
![]()
no fááákt já jsem asi dehydrovaná nebo co a přitom piju dost, na mě až moc, ale neustále mám pocit jako že potřebuju něco šťavnatého, dnes jsem dokonce vyslala přítele do tesca pro živej ananas mňááám
![]()
No taky jsem závislačka na pomerančích a ostatnímu tropic ovoci, ze zeleniny okurky, rajčata a papriky, miluju saláty všeho druhu. No zase máme hlad
já právě moc nepiju, musím se hodně nutit, spíš mě to přepadá v noci a to vypiju půl flašky, pak se divím, že 4× lítám ![]()
@Nelly 66 jj já taky piju málo ale teď se nutím tak si myslím že na mě je to až dost
a hele to je divný ale já mám taky největší žízeň večer a na noc
no naštěstí chodím jen 2× jj pomeranče to je moje a letos jsou fakt povedený vždycky když koupím tak jsou fakt dobrý, sladký šťavnatý, bez pecek no lahůdka. Já mám taky hlad už jdu něco chystat
jinak zelenina to je právě super na to ta zahrada né že bych byla nějaká zahrádkářka, ale když jsem v loni vypěstovala, papriky, rajčátka, hrášek, ředkvičky, kedluby salátovky no to mě fakt hřálo u
že jsem tak šikovná chi chi a hlavně to se s tím kupovaný ani náhodou nedá srovnat ty rajčata co prodávaj v krámě no to snad ani s rajčetem nemá nic společného ![]()
@natyber ty jsi můj člověk, aspon pak na té zahrádce pěkně pohubneme
a mimíškové budou spát vedle. Já právě taky, od ředkviček, salátu, až k sálovkám, už se nemůžu dočkat. Akorád tu máme psi, takže budeme muset vyřešit nejdříve oplocení.
No a ted než porodím, tak nás čeká malování ještě 2 místností, protože jsme na vánoce skoro hořeli
a ten žlutý prach je po zdích…
Jéžiš tak malovat by se mi nechtělo to ti teda nezávidím a ještě v tomhle stavu, my právě plánujem vymalovat chodbu ale říkali jseme až po porodu já bych na to teď neměla, teda on by maloval přítel ale já musím u všeho asistovat
a pak ten úklid no tak ať se vám to vydaří
jj právě já jsem hrozně ráda že se prcek narodí takhle na jaro že už člověk bude moct od záčátku být venku a válet se na zahrádce, naše fenka je zlatá naštěstí se naučila a když začne lítat po zahradě jak splašená tak to máš vidět ty skoky přes záhony ona ví že tam nesmí a vždycky letí a přes záhony skočí jak kdyby lítala
no už aby to bylo tohle počasí je hrůza a zrovna dneska jak je celej den zataženo
už se těším na sluníčko to bude hned lepší náladička
teda Matyášek začíná zas vyvádět pořádně se převaluje a opět mě čutá nohama do žeber
ten má snad ty hony dvoumetrový to je bolest však já mu to pěně povím až vyleze jak mě terorizoval ![]()
Jé kdybych měla kluka, tak mam napsané také Matyášek v těch o otcovství
![]()
Jj chlapi… s těma to člověk prostě neprobere, tak jako s ženskejma, natož ve stejný situaci jsem fakt ráda, jak jsme se tu sešly
a můžu všechno pěkně s někým probrat a sdílet ![]()
jinak s tou zahrádkou to jako máme fakt stejné, já z města a teď jsem v baráčku a nadšená pěstitelka a následná zavařovatelka a zpracovatelka našich výplodů
zahrádku teprve u baráku pořádně doděláváme, ale záhony už dva roky co bydlíme vždycky někde vznikly
prostě to co si člověk vypěstuje sám nemá s tím koupeným konkurenci, hlavně pak když jsou děti, já se snažím fak minimalizovat malé v jídle umělotiny a éčka, stačí co je v těch věcech co si člověk sám neudělá…
@Nelly 66 píše:
Jé kdybych měla kluka, tak mam napsané také Matyášek v těch o otcovství![]()
Tak to můžem pak v létě měnit recepty
přesnídávky jsem ještě nedělala…
@Ajuschak píše:
Tak to můžem pak v létě měnit recepty![]()
![]()
přesnídávky jsem ještě nedělala…
no jo to bude super já taky ještě nedělala ono to nebude těžké a hlavně kamarádky maminka výborně zavařuje tak k ní chodím pro rady a letos dělala právě pro vnoučka přesnídávky a ty teda byly já se olizovala až za ušima
a taky skoro ze všeho ovoce dělá sirupy nebo šťávy a já od ní dostala malinovou a bezovou no a to byla fakt lahoda
no jo chce to trochu snahy a určo se nám to povede
holky prcek mi teda dneska fakt dává to jsou takový bolestivý pohyby ani né kopání ale takový vzpírání nebo co úplně se mi břicho hrne k jedné straně a pne to a bolí ![]()
Já mám taky už celkem osvědčené a jednoduché receptíky na výborné pečené čaje, štávy a džemíky, celou zimu s tim vystačíme, hlavně ty čajíky jsou úžasné, ty jsem malé vařila už od roka a chodí na ně všechny návštěvy
loni jsem začala i se zeleninou, jak jsem otěhotněla a bylo mi megablbě a hlavně jsem nemohla vůbec vidět zeleninu zejména rajčata a zrovna jsme měli takovou úrodu, tak jsem zkoušela vše možné, jak to zpracovat a celkem se zadařilo
tak ty přesnídávky mi pak musíš určo vyzjistit ![]()
Ahoj holky ![]()
nejdříve děkuji Nellince za pozvání na tuto diskuzi
tímto ji zdravím ![]()
Jsem dneska 33+1
- jupí.. mám klidový režim kv předčasnému otevírání, ale po minulé kontrole v pátek se to po 3 týdnech ležení fakt zlepšilo, tak teď můžu doma i něco udělat a někam se projít, pak zase ležet ![]()
Chtěla jsem se vás zeptat, zda se také cítíte tak těžké?? Je to normální, že jsem přibrala 7 kg
a dělá mi problém vstanout z podřepu, např. v obchodě, kdy mám na sobě kabát a držím kabelku.. připadám si že jsem přibrala snad 20kg. Taky se mi blbě v noci spí, chodím čůrat tak 4× v průměru, obča se probudím na zádech, tak doufám, že tím neškodím miminku, četla jsem o tom, že pak nemá dostatek kyslíku. ![]()
Jsem celkově více unavená a pořád mě břicho táhne dolů, je to bolestivé.
Malý měl v pátek 2,250gr. Kolik váží vaše miminka?
@Mamango Ahojte tak tě vítáme
myslím že se cítíš úplně stejně jako my ostatní, je to už pěkně namáhavé
za krásných 7kg buď ráda, dnes jsem se vážila, já už mám 15kg
a to nevypadám nijak tlustě jen to obří břicho, prý hodně plodovky a mimčo minulej týden vážilo 1823g tak to nevím kde jsem to nabrala, jestli to fakt dělá ta voda
jinak mě dělá problém se zvednout z jakékoliv pozice
z podřepu hrůza z gauče masakr a zvedání z postele předchází složitá procedůra jako je převalení se na bok, podepření jednou rukou pak nohy z postele a pak se teprve nějak odpíchnu od matrace
já spím na zádech taky i když teď už to nejde tolik, už se mi po delší době dělá těžko tak to tak nějak v průběhu noci střídám, jinak ženy dnes mám první den MD tak si válím od rána šunky u telky
no ale musím jít něco dělat abych nezlenivěla
a ke všemu jsem si přeležela ruku a pěkně mě bolí ![]()