Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zato já mám dneska nějakou depo
a nechce se mi vůůůůůbec nic
![]()
Já mam taky dnes depku, jsem se vážila a skoro za 14 dní jsem nepřibrla ani gram. No nevím co na to doktor a to žeru, fakt holky. Já byla na nákupu a ted se mi také nic nechce, vařila jsem jen bramborovou kaši a uzené. Furt se chystám na bramborové knedlíky a nemůžu se dokopat.
Tak buď ráda, žes nic nepřibrala, malá si bere co potřebuje ze zásob… hmm bramborové knedlíky s těmi manžílek taky furt opruzuje, že by je rád se špenátem a pečeným masem a mně se do nich táááák nechce ![]()
ikdyž teď jsem se přemohla, tedy svou dnešní absolutní megalenost a upekla štrůdl, jablíčkovo-zázvorové muffiny a asi ještě udělám bábovku, ať mám do zásoby do mrazáku, až mě zase chytne těhuchuť na sladké, beztak tu dnešní depku mám z toho, že jsem ještě neměla žádný cukr
![]()
@Ajuschak
jojo proto jsem si vzala opět skleničku nuteli a trošku jsem se do ní pustila, ještě že mi jí vzal syn ![]()
Uf už jsem doma a jsem zdrcená
hmmm bramborový knedle, špenát a masíčko no jo jen nebejt líná
to vaření to je dráma nebo spíš to vymejšlení
my jsme včera spořádali zbytek buchty tak si taky říkám že zas něco napeču ono se to hodí když pak člověk neví co by do tý huby nacpal
holky ten můj prcek se asi zbláznil dneska se zas mrská jak šílenej až si říkám co vyvádí vždyť už se tam ani nemůže vejít
děje se vám už něco s prsama? Mě se ani nehnou ani nebolej ani se nijak nezvětšujou a nic mi neteče
nebo to začne až porodem? já už si tohle vůbec nepamatuju ![]()
Mně teda taky ne, alespoň nic nepozoruju a podprdu mám furt stejnou (a doufám, že budu mít i po
) ale manžel tvrdí, že mlíko už začíná
![]()
tak jsem tu depku dneska teda pěkně zahnala v kuchyni, stihla jsem nejen štrůdl (a hádejte kolik z něj zbylo
), jablíčkové muffiny a tvarohovou bábovku a poctivý hovězí vývárek se zeleninkou ze zahrádky (mam nadělané směsky v mrazáku), to je hrozný jak je to ten kluk, tak jsem najednou úplně megapolívková
![]()
@Ajuschak no teda manžel se vyzná
já taky miluju polívky, navařím hrnec a pak chodím užírat
ty seš teda kuchtička
já mám problém vymyslet jedno jídlo
ale je fakt že když mě to jednou za čas chytne tak to pak v kuchyni lítá
no hlavně žes tím zahnala tu depku
ženy já mám dneska asi zas ty poslíčky nebo co to je
teď na večer často pobolívá jako při MS
ale není to nic hroznýho akorát jednu chvíli mě tam pěkně píchlo až jsem nadskočila, fůůůj jsem se lekla že mi praskla voda, ale máme sucho tak ok ![]()
@Ajuschak neboj tu podprdu budeš mít i po, ale jen ve skříni
![]()
No holky, byla jsem si dát vanu, docela hodně poslíkuju od probuzení po hodině, ztvrdne mi celé břicho, bolest že ji musim někdy prodýchat. No a ted poslední 4 h to pozoruju co 30 min, tak doufám, že to přejde. To je tou depkou, myslíte kdyby mě to nepřešlo, přeci jenom jsou to jen poslíci, mam jít ráno k dr?
@Nelly 66
no já ti nevím radši to hlídej a nejsem z těch co hned plašej a letěj k doktoroj ale v tvém případě, tlak, stres, délka těhu a takhle často možná by bylo lepší zajet tam mrknou a uviděj, možná budou na tebe koukat co plašíš, ale budeš klidná že tě prohlídli
a víš jak spousta ženskej porodilo v tomto termínu nechci tě strašit ale přece jen jsi skoro u konce tak možná lepší ta kontrola kdyby to nepřešlo ![]()
@Nelly 66 píše:
No holky, byla jsem si dát vanu, docela hodně poslíkuju od probuzení po hodině, ztvrdne mi celé břicho, bolest že ji musim někdy prodýchat. No a ted poslední 4 h to pozoruju co 30 min, tak doufám, že to přejde. To je tou depkou, myslíte kdyby mě to nepřešlo, přeci jenom jsou to jen poslíci, mam jít ráno k dr?
a jsou to jen poslíci
já je právě nepoznám, tak já bych už asi plašila
no uvidíš ráno, snad nám do té doby neporodíš
a kdy máš jít jinak na kontrolu?
Může za to ten stres holky, jde o nemoc člena rodiny, vím to týden a hrozně se stresuju. Já to budu hlídat a kdyžtak pojedeme asi do Hk že Naty, když by to bylo předčasné?
@Nelly 66 no jasně do HK když to máš nejblíž, právě ten stres je sviňák
a hlavně když máš ten tlak vysokej to taky není dobrý no hlídej to a uvidíš, poslíci by měli po nějaké době odeznívat ale pokud je to v kuse nebo dokonce sílící a pravidelné radši bych taky zajela do porodky aspoň bys měla klid když by tě prohlídli třeba by to nic nebylo ale třeba taky jo, tak myslím na tebe ![]()
@natyber dekuju, sla jsem si lehnout, tak uvidime, ale myslim, ze to prejde. Hk mam 25 km, taky myslim, ze pro predcasne je lepsi nez jicin.