Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Martiinka píše:
@terinka4444 @Vemas no právě že tak jak to píšu je to i napsaný ve zprávě, a při tom mi řekla že malej je uplně v pořádku, i doktorka co mi dělal utz mi řekla že vše je oki.. a pak mi tamta dr mě prohlížela čípek řekla že se mi nezkracuje ale že sem otevřená na špičku prstu a že mam přiští tejden příjd na kontrolu a že mě pošle i na monitor a pokud tam budou kontrakce nebo se ji tam nebude něco zdát že mě pošle na sál..
@Fjodorka ubec nvm co mi to tam vyblila do zpravy když vy mi píšete uplně něco jineho.. ![]()
@terinka4444 no já jsi v pondělí zajdu do poradny nemocnice tam v pondělí ordinuje jiná dr..
@Martiinka A co je přesně v té zprávě? Cituj… Mně do zprávy píše vždycky nález, nikoliv možné postupy do budoucna (tedy kromě zmínce o laktaci, ale to je můj konkrétní problém, který se musí sledovat)… Proč by kdokoliv do zprávy psal nějaké „coby kdyby“? ![]()
A nemohla tym len mysliet ze by ta presunula do pece nemocnice?
inak je to divne, mne vyhrozovali predcasnym a rodila som presne v termine
a tvoj nalez som mala vyrazne skor a nik nic nerobil ![]()
@pata308 no ja byla v poradně v nemocnici jsem v rizikovce kůli cukrovce..
@Martiinka tak to vyhrožování sekci bude spíš z důvodů cukrovky
@Janyyy no ale při tom mi dr řekla že malej je uplně v pořádku..
@terinka4444 Subj. pp cití, nekrvácí vp zach kontrakce 0, břicho netvrdne.
Zevně děloha podelně ovolni, normotonicka, PPHL, SF 29 cm
Vag: čípek na falangu, centrálně, hrdlo pro špičku prstu, dále uzavřeno naléhá hlavička v zachovalém VB,
nekrvácí, odebráno GBS infekce
UZ u nás 21.11.2013 jeden živý plod v PPHL II EFW 2200g, placenta zadní stěně vysoko NH (dr mňuková)
Závěr : gravidita 34+1 dle uz
GDM na inzulínu nelze vyloučit MODY DM,
DOPOR : na kontrolu za 1 tý. včetně CTG, při kontrakcích, odtoku VP krvácení absenci pohybu kontrola na porodním sále.
@Martiinka Já tu zprávu chápu tak, že pokud bys měla kontrakce k porodu = rozjetý porod, tak se prostě rodí (ty ostatní indikace jsou jasné).
@Svistice takže pokud bych měla kontrakce nebo bych začla krvácet nebo by mě odtekla plodovka nebo bych neměla pohyby tak prostě jdu hned rodit chápu to dobře??
@Martiinka Já to rozumím tak, že příští týden jdeš normálně na kontrolu do poradny + monitor a jen kdyby do té doby ti začli kontrakce nebo praskla voda, máš se hlásit na por. sál.
@Martiinka Nejsem doktor. Ale když Ti odteče plodovka, tak se snad musí porodit do 48 hodin, krvácení v tomhle týdnu už taky značí nějaký problém (třeba předčasně se odlučující placentu), pokud nejsou pohyby tak je jasné, že mimi je minimálně v ohrožení. Tam se pak už nic jiného než rodit nedá. ![]()
Já myslím, že vzhledem k té cukrovce prostě pokud bys měla jakékoliv náznaky začínajícího porodu nebo toho, že se mimču nevede úplně dobře, tak tě prostě chtějí mít pod kontrolou = nejlépe na sále.