Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Martiinka píše:
@terinka4444 Subj. pp cití, nekrvácí vp zach kontrakce 0, břicho netvrdne.
Zevně děloha podelně ovolni, normotonicka, PPHL, SF 29 cm
Vag: čípek na falangu, centrálně, hrdlo pro špičku prstu, dále uzavřeno naléhá hlavička v zachovalém VB,
nekrvácí, odebráno GBS infekce
UZ u nás 21.11.2013 jeden živý plod v PPHL II EFW 2200g, placenta zadní stěně vysoko NH (dr mňuková)
Závěr : gravidita 34+1 dle uz
GDM na inzulínu nelze vyloučit MODY DM,
DOPOR : na kontrolu za 1 tý. včetně CTG, při kontrakcích, odtoku VP krvácení absenci pohybu kontrola na porodním sále.
Já jsem na špičku prstu od 23+1 a dneska jsem 39+1 a NIC se neděje. Kontrakce mi na monitoru také skákaly ![]()
@atominnka píše:
Já jsem na špičku prstu od 23+1 a dneska jsem 39+1 a NIC se neděje. Kontrakce mi na monitoru také skákaly
Dyť tam o porodu nic nepíšou, jen pokud bys necítila pohyby, krvácela, odtekla ti voda nebo kdybys měla kontrakce, tak že máš dojet na kontrolu do porodnice
@terinka4444
v rychlovku taky tajně doufám, těch minulých 25hodin už zažít nechci ![]()
@atominnka jsme na tom podobně, taky na spicku prstu od 20tt, tvrdnuti bricha, ale cipek drží, dokoncr se od toho 20 ty mírně prodloužil..normálně chodím do práce, jen se snazim netahat těžké věci a vynechat dlouhe stani či sezení..tak uvidím, do kdy vydržím 2v1..
@lentilka248 já teda do práce nechodím, ale mám doma 3letou dceru, takže taky občas záhul.. a to jsme i pořádali tůry po šumavě, klidně 7-8km a držím pořád ![]()
@atominnka no to mi rekla ta doktorka v nemocnici ue pokud budou kontrakce nebo odtok plodovky nebo krvaceni nebo pokud neucejtim pohyby tsk ze jdu rodit…
No znama mi tu zpravu vysvetlila tak mam. jasno a diky za povzbuzení ![]()
Ten konec (při odtoku vody, krvácení,…) jsem ve zprávě měla vždy taky, mi přijde, že to tam všude píšou automaticky.
@Martiinka ¨no tak jasně, co bys taky chtěla při kontrakcích a odtoku plodovky dělat jinýho než rodit?
![]()
@atominnka No já jen doufam ze nic takového nebude a ze si rste v brichu pobude
aspon zak do půlky prosince
![]()