Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ne, je moc malý, ani ve 4m bych nedala a už vůbec ne tohle prefabrikované, přeslazené svninstvo, je to samý cukr
Me spis zarazi ten anonym
asi vis, ze ta polozena otazka je kravina a stydis se za to, co?
jinak svemu diteti bych tuhle kasi nedala ani ted a to mu budoi dva roky.. a ten Tvuj hrdinny argument, ze ted je na to maly a za dva tydny nebude - trosku se prober
zacina se zeleninou na obed, par lzickami, pripadne muzes zacit i tou kasi na noc, ale az treba kolem pateho mesice.. a budes se divit, ale u takto malych deti je 14 dni fakt znat a to tak, ze ted ho z toho muze bolet bricho, ucpe ho to, ale za dva tydny uz to bude dobre..
Ještě ne, ještě na to nemá trávicí systém. Až v těch čtyř měsících zkus co to udělá a furt je tam riziko nějaké koliky - která bude těžká hlavně pro tebe, protože prostě bude brečet…
@7.straka píše:
Tady je to zase samá superekobiomamina.
Zakladatelko, proč chceš dávat už teď? Pokud máš závažné důvody, proč mlíko „nestačí“, domluv se s dětským doktorem. Jinak opravdu raději počkej na ukončený čtvrtý měsíc. Mimču by do té doby mělo stačit mléko, jiné jídlo mu nic „nedá“. Ovšem moje vlastní zkušenost, někdy se tak sejdou okolnosti, mladší dostala před čtvrtým měsícem přesnídávku a přežila bez úhony.
Hele, já třeba nemám problém s tím, aby dítko dostalo něco jiného než mléko. Ale proč mu cpat zrovna tohle? Vždyť kaše se dá udělat i doma. Mamka třeba říkala, že nám michala Sunar do odvaru z vloček a nebo rýže. Proč ne, ale tuhle chemi??
Ne, přesně tuhle jsem začala dávat až kolem osmého měsíce. Je to fakt dost sladké. Jsou lepší varianty prvního prikrmu než toto
Ne, kaši bych před 4. měsícem nedala a u obou holek jsem začínala rýžovou bez příchuti. Lepek by se měl dát až těsně před 6. měsícem teprve po zelenině a ovoci. Pokud pouze kojis a nedáváš UM, dala bych určitě nejdřív UM a počkala, jak na něj bude vůbec reagovat. Není dobré dávat více nových věcí naráz v jedné porci.