3,5měsíční miminko málo pije

9719
20.10.16 11:59

@monvd když přibývá krásně tak na co dokrm 8o ne nedala bych ho myslím, že je to zbytečné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5436
20.10.16 12:02

Co si myslím? Že doktorka je skutečná tabulková fanatička. Pokud je dítě spokojené, čůrá dost a přibývá na váze, tak je zbytečný nejen dokrm, ale i jakékoli převažování před a po kojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
401
20.10.16 12:06

Ahoj, nedonosenci maji neuveritelnou schopnost prezit ze vzduchu. Sama mam syna z 25tt a ma pomerne vaznou poruchu prijmu potravy spojenou s celkovym odmitanim jidla. Prd na to, kolik vypije a prestan vazit pred a po kojeni. Mimi se tim stresuje a i to prizpiva k tomu, ze hure ji. Jestli ti vazeni neda, vaz si ji jen jednou dene rano :) pribira jak drak a to je hlavni. Rid se spis poctem pocuranych plinek :) ikdyby obcas nepribrala dle tabulek nevadi, nesmi jen ubirat a prestat curat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13765
20.10.16 12:07

Přibývá normálně, je spokojená, čůrá a kaká… Kdo ti řekl, že by mělo dítě pít 90ml? Na to nejsou žádné předpisy, některé pije 70 některé 120… Já jsem v životě nezkoumala, kolik můj syn vypije a normálně vyrostl ;).
Za dítě jsi zodpovědná ty, ne tvá doktorka ;).

Příspěvek upraven 20.10.16 v 12:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
401
20.10.16 12:08

@AliTad on je problem, ze maminky nedonosenatek se o deti logicky vice boji. Vetsinou tak nejsou tabulkovi fanatici doktori ale rodice, kteri jsou hyn z neonatologie ^_^ vim o cem mluvim, prosli jsme si tim, ne moc uspesne, taky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13765
20.10.16 12:09

@Lakejja o tři týdny dřív a 2500g není nedonošeňátko ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9719
20.10.16 12:10

@monvd přesně jak píšou holky důležité je jestli čůrá a nepláče hlady naše byla na um, protože byla líná sát a už téměř nečůrala, ale to není tvůj případ ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
401
20.10.16 12:11

@AnastazieB pravdepodobne na neonatologii, odtud jdte člověk vyzbrojen tabulkami kdy s kolik ma dite jist :/

@monvd krm, kdy si mimi rekne, jestli u toho usina, trochu ji drazdi, nekteri nedono jsou spavejsi u jidla. Nemusi vypit zaraz 90ml, kojeni je trochu specificke, proste nabidni casteji, hlavne v noci :) a nemusis krmit presne 10minut z jednoho prsa. Muzes i dyl :)a treba jedno krmeni z jednoho prsa a druhe z druheho :) proste jak vam to bude vyhovovat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
401
20.10.16 12:13

@AnastazieB to je vlastne 37tt dokonceny ze :/ hmm tak ji asi blbne doktorka :/ takhle vyblbnuty jsou fakt maminy z neonatologie a uplne zbytecne :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
20.10.16 12:16

Mě se to zdá teda úplně ideální - čůrá, je spokojená, přibrala 110g za 3 dny a má už téměř dvojnásobek porodní váhy! Vůbec bych se netrápila množstvím, které vypije!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9719
20.10.16 12:19

@monvd no zřejmě to mm spotřebuje celé :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9719
20.10.16 12:22

@monvd pokud nemá potíže tak bych se nestresovala :nevim: naše kadila pořád a do teď jsou jí skoro dva kadí několikrát denně. Každé dítě je jiné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
20.10.16 12:33

@monvd Pokud dostatečně čurá, tak i dostatečně pije. Není možné, aby dost čurala a málo pila - to prostě nejde. Z čeho usuzuješ, že málo vypije? Z vážení? To je dost nepřesné. Z toho, jak dlouho je u prsu? To je hodně individuální, každé dítě pije jinak rychle. Přibírá ti krásně, je spokojená, podle mě není důvod k dokrmu, zbytečně bys riskovala, že ti to může pokazit kojení. Kakání bych moc neřešila, pokud ji nebolí bříško, některá miminka dokáží strávit všechno mléko, které vypijí, takže míň kakají. Třeba moji dva synové - jeden kakal 12× denně, jeden jednou týdně…Naše dětská dr. mi říkala, že rekord u ní v ordinaci je miminko, co kakalo po 28 dnech - ale bylo bez potíží a je zdravé, už je to větší dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1240
20.10.16 12:45

Muj mladsi syn taky pil malo, min nez podle tabulek a taky me to nejdriv znervoznovalo, ale pribiral a byl spokojeny dite, mel radsi mensi davky a castejsi kojeni tak jsem to prestala resit. starsi syn v tomto veku taky kadil cca jednou za 14 dni a bylo to proto, ze vse spotreboval, zadne boleni briska, v tomto veku to nekdy byva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
20.10.16 13:00
@monvd píše:
@AnastazieB čůra krásně ale právě že nekaká :( jsem u doktorky každý týden…naposledy kakala před 14dny pomocí rourky…bříško má měkké…prdí o sto šest ale nekaká :(

kojené děti nemusí kadit třeba týden, na to tě měli v porodnici upozornit, nejspíš to mlíčko využije celé a pokud se nekroutí a má břicho měkké neřešila bych i to co se týče kojení. Přestaň se řídit tabulkama, koj jak si mimčo řekne a nech ho vytáhnout si kolik chce. Na dokrm bych se vyprdla, pokud je jinak spokojená a čůrá, neměl by být problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová